Blä på wannabe-covers!

Nej, nu har jag gått och blivit irriterad. Jag sätter på radion, Rix FM, och upp ploppar två ganska populära låtar just nu. Darin med "Viva la vida" och Westlife med "What about now". Självklart är dess två låtar covers, vilket alla inte vet. Jag har inget emot covers om det gäller gamla låtar som man ändå inte hört eller knapp kommer ihåg, och som artisterna gjort lite till sin egen. Men jag blir lite irriterad när man hör hur Darin förstör Coldplays redan asgrymma "viva la vida" och när Westlife sjunger exakt likadant så som Daughtry gjorde.

Här är Daughtrys akustiska version, jättebra!

My new darling...

Hej alla glada!

Sitter nu med min nya laptop, pappa har fixat trådlöst internet så här sitter jag nu utan sladdtrassel. Känns underbart!

                            

Var beredda på eventuellt krångel. Är inte riktigt van vid denna dator än.

Min julhelg

Hej på er!

Nu har jag inte hört av mig på länge, så jag tänkte uppdatera läget. Just nu - jag är sjuk. Hade 38 graders feber igår, ont i huvudet hela tiden och allt snurrade. Inte kul någonstans, särskilt inte då syrran fyllde år då också. Ett snabbt grattis till henne kan jag lägga till här, förlåt att jag sabbade födelsedagsplanerna 19-åringen! Så, idag mår jag lite bättre, men tänker krya på mig extra mycket inför nyårsafton imorgon.

Min julafton var jättemysig. På morgonen åt vi gröt som vanligt och jag fick faktiskt inte mandeln i år så det var något nytt. Sen drog familjen ut i vinterlandskapet coh åkte pulka i pulkabacken. Sen när vi var alldeles slut, för snacka om att man blir anfådd när man går upp för kullen hela tiden, gick vi hem och drack varm choklad. Sen kom morfar och morbror Uffe, så då det blev Kalle Anka, julklappsöppning, julbord och allt det andra.
   I julklapp fick jag en kort snygg jacka, 500 kr som var väldigt passande med tanke på min ekonomi, örhängen, biljett till Bounce (!) och slutligen en ny sprillans laptop (!!). NU har jag säkert glömt något, men i alla fall, jag blev väldigt nöjd med julklapparna! Känner mig som ett barn i en godisaffär.

                      

                       

                      

                      

                      

                      

Efter julhelgen åkte jag och pappa upp till Söderhamn till familjen Säfström. Vi åkte skidor och hade allmänt trevligt hos dem, med en temperatur som skiftade mellan 8-12 minus grader. Det snöade otroligt mycket så när vi skulle åka var det typ en meter snö ute. Jag blev sjuk redan då, den dagen vi skulle åka hem, vilket var väldigt tråkigt.

Så, nu har jag sammanfattat det mesta. Tänker försöka dra det i mindre former härnäst, rä inte alltid så kul att läsa löpande texter såhär. Hoppas ni har haft en bra julhelg och jullov hitills!

God jul!

                       

Dan före dopparedan

Har praktiskt taget bara gått och väntat på julafton idag. Imorgon gäller det, jag kan kappt vänta tills jag vaknar upp i sängen, öppnar ögonen och kan tänka: "Idag är det julafton".

Hittade en trevlig liten överraskning i brevlådan också. Vi som dansade på Satellitens öppningsshow fick ett sött litet rött kuvert med en biobiljett i. Roligt att få något slags tecken på tacksamhet för att man dansar, har aldrig fått det tidigare så det var roligt! Så nu kan jag gå och titta på bio igen, trots pengaproblemen. Woho! 

                                   

Sex timmar kvar...


Endast tomten är vaken

Nu har man jullov. Och fan vad det är skönt.

Är hemma nu, slår in julklappar och hittar på rim med pappsen min. Ska nog lacka dem imorgon också, dan före dopparedan. Det är så nära till jul nu och man inser hur högen av klappar under granen växer och växer. Roligast kommer att bli att se hur glada ens nära och kära blir när de öppnar julklapparna.

Vi gade skolavslutning i Rudbeck idag, och trots majoriteten som valde att hoppa över den gick jag. Så vi var inte många som satt i klassrummet och fikaden med nya mentorn, men då blev det fler peppisar till oss! Efter detta var det julshow i aulan och dne som stod ut mest var självfallet vår mentor som ska gå i pension till våren. Hon skulle sjunga en låt på franska och man liksom höll tummarna för henne. Det gick bra, och hon fick stående ovationer.

Sedan bar det av till pulkabacken med tjejerna, på med mössar och vantar och iväg. Nedför kullen i hisnande fart med känslan av frihet. Härlig känsla, vi hade riktigt roligt. Har inte åkt pulka på evigheter så det var väldigt kul. Därefter gick vi till Stinsen där jag köpte sista julklappen - helt klar är jag nu. Skönt är det. Riktigt skönt.



M
idvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.      
 

/Viktor Rydberg

                 


Julie & Julia - en aptitretare

Måndagen är praktiskt taget över och kvar är nu bara skolavlutningen imorgon. Gud, vad jag har längtat efter jullovet! Är så glad så jag kan knappt sitta still! Imorgon efter vad vi nu än ska göra i skolan, vilket lär bli mentorsfika samt utdragen julshow, tänkte jag och några tjejer åka pulka. Mysigt värre, har inte åkt pulka på flera år. Förhoppningsvis kan vi ta med lite varm choklad i termos. Yummi!

Idag efter skolan gick jag hem till Anna och Tessi och tillsammans skrev vi julkort till vår värdfamilj borta i England. Det blev ganska långt, vi skrev om hur vi brukar fira jul: Kalle Anka, mandel i gröten, julbord (svårt att översätta kan jag påpeka) osv. Ska bli kul att få höra om de har några särskilda traditioner som är olik från våra.

Efter detta åkte jag och Olivia in till stan för att titta på bio. Saga åkte vi till, där Göta kanal 3 hade premiär så det var värsta fancy! Folk som höll dörrarna öppna för en, ett långt bord fyllt av champangeglas och vindruvor. Wow! Självklart var det en i personalen som såg hur vilsna vi var, vi trodde vi typ hade klampat in på något privat typ. Nej, vi skulle se "Julie & Julia", kort och gott en mysig film om två personer som älskar att laga mat. Låter tråkigt men den var riktigt bra, sådär lagom mysig och gullig men trots det baserad på en riktig händelse. Dessutom vart man ju extramt hungrig av att se på den, allt dem lagade såg ju hur gott ut som helst! Jag kan till och med säga att fisken såg mumsig ut, och jag är inte ens så förtjust i fisk. Om ni ska se den gör som vi - ät något efteråt!



Bon appétit!

Måndag morgon

                 
Hade ingen hammare till hands, men det här hade jag antagligen gjort i så fall. Nåja, inte långt till lovet nu. Bara den här dagen kvar, en onödig skoldag! Jag vill ha lov NU!

Min söndag

Idag har jag:

• halvsovit till tolv
• suttit framför datorn
• bakat pepparkakor
• ätit mammas knäck
• fått uppleva brandlarmet minst fem gånger (en av gångerna tände vi det fjärde ljuset i hallen, precis under brandvarnaren, bara för att Jessi skulle se det innan hon gick)
• börjat med projekt "minneslåda"
• tittat på filmen "Next" och blivit väldigt förvirrad över den
• funderat över när jag ska köpa min sista julklapp
• längtat till tisdagen och skolavslutningen

Min söndag i punktform. Ja, det blev väl bra? Här får ni en glad liten pepparkaksgubbe också, dock inte bakad av mig. Våra blev mer brända och ostrukturerade, helt sjukt hur man tappar tiden när man bakar pepparkakor. Måste ha bränt typ tre plåtar. Nå ja, vi bakar för bakandets skull, oftast är de inte så goda ändå. Kan bero på att vi inte använder hemmagjord deg. Får se om det blir någon ändring på det nästa år! 
                         
Hej svejs!

Lady in yellow

Jag satt och tänkte, har ju inte visat någon teckning på länge så varför inte? Den här gjorde jag för ett par dagar sedan, blev inte helt nöjd måste jag erkänna. Är inte så bra på att måla än, och det är en stor skillnad mellan att rita och att måla. Men övning ger färdighet, inte sant? 







Vad jag tycker är synd är att jag inte har en fotoscanner, vilket gör att jag måste fota bilderna. Då blir färgerna alldeles konstiga. Den här var nog den som var mest realistisk i alla fall!

En hel massa klegg

Igår blev en lyckad dag. Jag, Olivia och Kajsa pysslade för att få lite extra julkänsla. Det slutade med att bordet var överfyllt med allt från änglar och glitter till målarfärg och vitt klegg. Tänkte visa lite av vad vi gjorde:


I pysselverkstan!

Våra fina klegg-prydnader (ni kanske inte känner igen dem nu, men jag
är säker på att alla har erfarenhet av sådana här från dagis och liknande.
Ser bara inte så smickrande ut...) ;D

Ängel i silkespapper

Snölykta av sockerbitar

Olivias moderna smällkaramell ;)

Min smällkaramell med en gammaldags touch!

Slutligen kommer en bild som vi målade tillsammans - man börjar från
varsitt hörn och målar under en hel låt (vi hade julmusiken på, självklart)
och när låten slutar snurra vi på teckningen så får man fortsätta på
varandras bilder. Det blev en riktigt konstig bild och fick det passande
namnet "Julkaos".

Min favoritdel blev det brinnande paketet, evil pepparkaksgubbe och
snirkelträdet! Haha, det är svårt att uppskatta abstrakt konst kanske?

På kvällen satt jag och Olivia och tittade tv, det blev "stardust" som var en lagom konstig film. Ja, sen får jag ju inte glömma att vi tittade på Pelle Svanslös-kalendern, så mysig alltså!

Time for julpyssel!

Hade en jättetrevlig kväll igår. Var med Anna, Tess, Fia, Sandra, Maja och Felicia, vi åkte in till stan för lite julshopping (inget för mig däremot), sen tog vi en donkenmiddag för vi är praktiskt taget utfattiga allihop. Såg att jag bara har en trehundring kvar på kontot... ajajaj, tur att man fyller år snart då, kanske man kan tigga lite pengar. Eller så kommer ni få se mig på drottninggatan, hållandes en ukulele och sjunga i falska toner för lite småmynt. Någon som hänger på?

I alla fall, avslutade kvällen med "Creep" så alla var ehlt uppflugna bakom kuddar och filtar och hoppade till vid minsta lilla ljud. Äcklig film det där alltså. Har inte sådan stor lust att åka tunnelbana just nu... Den filmen kan jag rekommendera för alla er som inte åker tunnelbanan!

Idag har jag planerat med Kajsa och Olivia (än så länge, kanske fler) att julpyssla! Tycker det låter hur mysigt som helst, hitills har vi bara pysslat på mentorstiden i skolan och där är folk snarare avtaggade och dem "are acting cool"... det är ju hemskt hur mycket jag använder engelskan i vardagsspråket. Men jag kan ibland inte bara komma på orden på svenska! Haha!


                                  

Nyinköpta uggs

Nu har jag köpt mig ett par uggs! Jag kunde bara inte låta bli, de är ju så otroligt sköna och varma, precis vad jag behöver nu i vinterkylan. Som vanligt är väl jag lite sen med "modet" och de flesta har redan ett sådant här par, men som sagt så kunde jag inte låta bli. Kommer ha på mig dem i skolan i morgon, så då blir tårna lite gladare.

                                        

Vinter

Tårna är kalla som isbitar och kinderna rosiga. Det är vad jag kallar vinter. Härlig, vit, orörd snö låg över hela tomten och grusuppgången när jag kom hem, det var så fint att jag nästan inte ville gå in i huset och förstöra det. Tyvärr ser väl alla inte detta som vackert, särskilt inte med tanke på alla tåg och buss-förseningar detta orsakat, men jag tycker att det får man ha överseende med. Inga klagomål nu, snön är härlig för sjutton gubbar! Kall, men härlig.

        

Ska snart ut igen i det kalla och äta middag med pappa i centrums nya foodcourt. Ska bli lite spännande, se om de är likadant som i Kista eller ej, hehe. Hejdå på er!

Inga mer höga krav

När man sitter framför datorn och vet innerst inne att man borde plugga, men vägrar gå in i rummet igen där böckerna ligger uppslagna, sätter man sig framför datorn. Efter en stund kan man kolla in bloggar, bli inspirerad eller bara impad. Jag ser så många olika bloggar och främst är jag förstås kreativt intresserad, jag tittat alltid på olika teckningar och målningar som andra gjort. Idag blev jag dock inte engagerad... jag blev nedstämd. Jag började jämföra mig med dem och lilla ynkliga mej, som är en snusdosa i universum i jämförelse. De skapar så vackra saker. Själv kämpar man på.

Men så kikade jag in på en väldigt klok tjejs blogg. Hon skrev såhär:

Jag har lärt mig att man inte ska jämföra sig med andra människor som fotograferar, det gör att man blir opepp på att fotografera själv. Det gäller att hitta sin egen unika och personliga fotostil och man ska dessutom inte ska ha för höga krav på sig själv. (http://awidescreendream.blogg.se/index.html)

Det är så sant. Inte för att jag är så med foto, det gillar jag förstås men inte lika mycket som tecknandet. Jag vill så mycket att jag sätter för höga krav, jag nedvärderar mig själv och blir aldrig nöjd. Självklart kan man se på andras verk och bli inspirerad eller så, men jag ska inte jämföra något mer. Det är bara dumt. Jag tror jag sätter för höga krav på mig själv i många andra lägen och det gör mig utmattad. Jag ska försöka att bli bättre på den fronten.

Aladdin-röstningen fejk!

Nu är tydligen den här "Rädda julen"-röstningen klar, den om Aladdinsasken alltså. Ägglikören blev bortröstad. Tyvärr fick jag höra häromdagarna att röstningen var fejkad, att dem redan hade utsett vilken som skulle bort och att de bara ville få lite uppmärksamhet på det. Ja, han sa till och med att det var just ägglikören som skulle bort, och se vad det blev! Nej fy på Aladdin, ingen demokrati här inte!

                              


För mig gör det inget att ägglikören går bort däremot, har aldrig gillat den. Däremot kanske ägglikörsgillarna ogillar "röstningen", vem vet?

Snön är äntligen här!

Måste bara säga - det är skönt att ha dig tillbaka SNÖ. Välkommen hem!

En vit jul får vi... Eller?

Åh, det snöade idag! Man blir så glad och varm inombords. Om det bara kunde bli såhär på julafton, det säger ju metrologerna i alla fall. Ja, det var lite kul för SMHI säger att Göteborg kommer få en vit jul, medan Aftonbladet säger att nej, det kan Göteborg och Malmö glömma och att det istället är i Stockholm som vi får det mysigt ställt. Hm, vem ska man lita på? Hursomhelst kan man väl säga att det är ganska så långt i förväg att påstå något sådant. De har ju trots allt 50/50% chans att få det rätt, och är det fel får de ju inte direkt sparken!

Här bjuder jag på julstämning med mina egna julfavoriter! Vilken är eran julfavorit?






Julstämning i högklass!

Idag har jag haft en väldigt julig dag, det märks att julen snart är här. För det första åkte jag med mamma och syster min till stan för julshopping, det har blivit lite av en tradition. Jag handlade bl a till min pappa, morbror och även Jessi (hon var borta vid tillfället) så jag var väldigt nöjd med dagens shopping. Vi gick förbi NKs skyltfönster det första vi gjorde, dem var väldigt vackra i år. Inte sådär överdrivet söliga utan med söta små detaljer som små möss som bakade miniatyr-pepparkakor och lussebullar. Som sagt fick vi även se ett luciatåg vilket fulländade lucia-dagen. 

Sen åkte vi hem, och än var inte julstöket över. Jag, Jessi och pappa fixade pepparkakshuset (det vill säga limmade ihop och dekorerade, inget avanserat) och mamma bakade undertiden lussekrans samt skrev julkort. Efter detta klädde vi granen. Tydligen tycker vissa att detta är tidigt, men jag tycker det är för sent! Det är ju julgranen som bringar största julkänlsan! Åh, längtar tills vi kan stoppa in några julklappar under.

                
                 Min sida
                
                 Jessis sida (något mer fler non-stop än jag, haha)
                
                 Snöpudrad och klar!
                 
                 Tredje advent!

Glad Lucia!

            

Såg faktiskt ett litet luciatåg idag inne i stan. De sjöng ett par låtar mitt inne på PUB och sen när dem gick därifrån åkte dem ned i rulltrappan. Det såg väldigt lustigt ut må jag säga, har aldrig sett ett luciatåg åka rulltrappa förut!

Taggtråd

Igår kväll var det mysigt, vi fick gäster. Vi åt middag, såg på Idol (har inte sett det tidigare i år, men finalen är ju det man vill se), åt marängsviss och spelade spel. Det är inte ofta släkten kommer över så det var kul att träffa några av dem.

Idag mår jag däremot inte så bra. Har haft halsont som svider lika mycket som ett brännmärke. Jag känner mig lite som han på reklamen som äter taggtråd. Nej, usch jag vill inte bli sjuk! Imorgon ska jag ju julshoppa, då ska jag bannemej bli frisk!

Tyckte väl det var bra att Erik vann, men visste det ganska tidigt. Jag tror ändå att det kommer gå bra för Calle, oftast är det tvåan det går bäst för så han behöver väl inte oroa sig. Tyckte däremot vinnarlåten var tråkig, dem kör alltid samma lugna tempo samt höjning på slutet. Jag tycker dem skulle kört något mer rockigt, det hade passat båda killarna bättre.

                                 

Minnen i en liten ask

Jag kom på en sak jag skulle vilja göra - en liten minnesask! Ni vet, i filmer brukar man ibland se hur människorna drar fram en liten låda, full av bilder och föremål som påminner dem om goda stunder. Tyckte det skulle vara en lite gullig sak att ha, dessutom tror jag man blir väldigt glad av en sådan liten solskensask full av minnen som man mår bra av. 
            

Jag har shoppat mina första julklappar!

Inget tricky med dagens rubrik, bara rätt och slätt. Jag är så glad över att ha dämpat julstressen något, har mer kontroll över detta nu känner jag. Tre julklappar är fixade, eventuellt två till som jag går och funderar på. Min dag började med att jag sov ut till klockan elva, lagom tid för mig, sen gick jag till Sollentuna Centrum och kollade lite med Anna och Fia. När de väl behövde gå kom Jessi till undsättning.

Vad som är så svårt tycker jag är att när man väl går och ska leta efter julklappar till andra hittar man hur mycket som helst till en själv! Jag har undvikit shopping ett tag nu, men man kan ju inte shoppa julklappar utan att fysiskt gå till ett köpcentrum (sysslar inte med Internet-beställningar, vet inte om de är pålitliga och jag är ganska nervig om sånt). Så nu har jag hundra saker jag vill köpa till mig själv, så det blir en allt längre önskelista. Min nya favoritaffär i centrum måste vara Accessorize, dem har urfina smycken, mössor och tofflor tycker jag. Det blir väl tid för mellandagsrean sen antar jag! 

                  

Status - glad!

Det är så ofattbart skönt så det inte är sant! Imorgon, fredag, har jag z-dag. Z:at står för zzzzova, alltså är jag ledig. Jag har väntat och väntat och väntat på denna dag hela veckan. Jag tror jag bygger upp förväntan för mycket, det är ju liksom till jullovet jag ska längta egentligen. Hursomhelst, jag är glad.

Kom precis hem från en snabb tur till Stinsen med Friday och Elin. Hade tänkt shoppa julklappar, men det blev det inte, förstås. Får dämpa julstressen något imorgon i Sollentuna Centrum samt på söndag, då jag ska in till stan med mamsen och syrran.

                        

Ska snart äta middag, bara jag och mamma ikväll. Ska bara ta det lugnt hade jag tänkt, kanske sitta framför tv:n med tekoppen i handen. Åååh...

Gaffelgubbe

Nu blev den klar! Färgad på datorn alltså, jag jobbar på tekniken. Vet inte om jag ska färglägga för hand också, det kanske blir finare? I alla fall, jag vill bara tacka alla som stöttar mig och säger uppmuntrande saker om mitt ritande, det värmer verkligen ska ni veta! Tack!

               

Har ni något förslag på vad jag kan göra härnäst? Har ganska dålig fantasi just nu...

Let it snow, let it snow, let it snow

Ritade lite häromdagen, och resultatet blev en snögubbe. Men någon ritkig snö har ju inte kommit än, om man bortsett från somliga snö/regnskurar någon gång. 
   Ska snart till träningen, bara nästa vecka kvar och sen jullov! Nio skoldagar kvar... hallelujah! 


Bye bye balett!

Sista balettlektionen för idag, och jag står i Rudbeck och väntar på att klockan ska bli halv åtta. Typiskt att man faktiskt ska hinna med en buss som tar en till dansen tjugo minuter innan det faktiskt börjar. Ja, antingen det eller att bli försenad i typ fem minuter, och det är aja baja! Men jag kommer nog sakna det lite. Börjar kanske nästa termin igen, även om jag bara planerat att det skulle bli tillfälligt.

        

When you're dancing you're fantastic
all you're dressed in is elastic.
You make art with twirts and spins
can't wait till the show begins.


Saknar...



... det här underbara vintervädret. När ska snön komma?                                          

Ny design!

Vad tycks? Jag vet att jag gillar den i alla fall, särskilt om man slitit hårt för att få den klar. Lite som när man lagar mat - den är godast när man själv gör den, eftersom det tagit så mycket arbete. Wohoo!

                               
Skulle göra målarfärgen röd först, men då såg det ut som blod, vilket bara var tragiskt. Haha!


Ni wa wa

Nu har jag fikat i centrum med tjejerna. Det blev en chai-latte för min del, underbart gott här i väntan på juletider! Ja, sen behövde jag gå hem och plugga - titta på kinesiska filmklipp på You tube, det var vår kinesiskaläxa för helgen. Haha, det låter så kul när man kollar på kinesiska barnprogram och barnen bara skriker ut orden! Ja, här är då en liten låt vi skulle titta på: Ni wa wa, som betyder keramikdocka.

Jag har fått den här låten på hjärnan nu alltså...


Yttepytteliten scen! Vi är dansare, inte stillastående statyer!

Nu efteråt är det bara skönt att det är över. Jo, jag gillar ju att stå där på scenen men det var ju kaos. Vi fick inte ens se scenen innan vi gick in! Och i slutändan handlar allt om placeringar, annars krockar man. Vilket jag nästan gjorde. Men vi gjorde ändå ett jäkligt bra jobb, vi var nog den största dansgruppen där och det var vår första gång på den där scenen utan scenrep. Wiiie!

Det var fint där inne. Med gymnastiksalar, scenen (mest gjord för band) och så café. Kan man väl kika in på om man vill. Nåja, lördagen avslutade jag med kompisarna på 18-årsförkrök. Det var riktigt kul!

Ska snart in till centrum och fika med tjejerna. Ja, innan dess ska vi nog hinna med att baka (det vill säga pussla ihop de redan färdigbakade delarna och täcka det i nonstop och glasyr) årets pepparkakshus. Åh, nu snöar det! Kan det bli mer advent än så här?



Ännu mer pirrig...



Snart är det dags. Klockan 16.00 ska vi från kulturskolan uppträda, jag är så PIRRIG så det är inte sant! Vet inte om jag varit så nervös någonsin. Jag tror att jag triggar upp mig själv allt för mycket. Det är skillnad när man dansar i Rudbecksaulan, man ser knappt publiken pga strålkastarna som bländar en. Det rä väl det som är så läskigt att dansa "in public", det är dagsljus och man kan se varenda litet ansikte som stirrar på en.

Jag får panik när det kommer till håret, fortfarande.

Pirrig...

Fredag! Japp, ska snart ta farväl av skolan för helgen och tillsammans med Maja åka till Sollentuna Centrum och ta en fika. Tror vi kastar in lite julshopping också, det är ju mindre än tre veckor kvar och jag har inte ens börjat!

Är lite spänd för imorgon. Dansuppvisningen alltså. Har nästan alla kläder klara, vet inte vad jag ska göra av håret. Det är för kort för att kunna sätta upp i en tofs, men för långt för att ha det utsläppt. Huh. Det kan tyckas knäppt, men att stå på scen och dansa är hur roligt som helst. Man kan ju tro att man ska dö av nervositet, men faktumet är att när man väl står där uppe vill man bara göra sitt bästa. Om jag faller av scenen på köpet så är det helt okej...

      
Vad jag ser av denna bild kommer jag att imorgon utföra två av dessa rörelser! Haha!

Öldrickande fiskar

Som en uppdatering för förra inlägget: pjäsen jag såg på resurstiden var väldigt onödigt. Jag kan ändå tycka att pjäser ibland kan ge mig något nytt, en tankeställare eller en liten chock sådär. Men den här - ingenting. Det vore lika gärna som att jag satt där i aulan och stirrade in i väggen. Nej, och att de mixade in en massa sånger i det hela gjorde inget bättre. Jag kan inte förstå varför Jägarn vill att vi ska se på en pjäs där karaktärerna sitter och dricker öl och tydligen ska föreställa fiskar...

Lite negativ start på detta. Inte meningen. Jag är glad. Imorgon är det fredag, jag har helgen ganska så fullspäckad med både fika, julshopping, dans och lite till. Ja, på lördag smäller det till! Ungdomens hus, "Satelliten" (bara för att vi redan har "Galaxen", ha-ha-ha) öppnar. Har väl inga förväntningar på det direkt, vet inte riktigt vad det ska föreställa. En plåtburk utanför Sollentuna centrum som jag inte tror någon har missat. Verkar vara bra lokaler för föreningar, men vet inte om det skulle vara ett hangout-ställe också. Konstigt nog är det till för gymnasieelever, inte högstadieelever, silket jag kan tycka är ett felaktigt beslut.


11 timmar... jag praktiskt tagit bor här nu...

Roa mig. Jag har tråkigt. Ska stanna här i skolan hela dagen, ca 11 timmar kommer det bli. Önska mig lycka till.


Aladdin eller Paradis - vilken räddar din jul?

Idag är det första december. Woho, nu har jag tillåtelse att julklappsshoppa. Ni förstår inte hur mycket jag älskar julen...

             

Nu roar jag mig med att "rädda julen". Det är åtminstone vad Aladdin-asken påstår. De ska ta bort en pralin och ersätta med en ny, vilket gör att man ska rösta på sin favorit så att den inte försvinner. Mina favoriter är definitivt trillingnöt och pärlnougat, yummy! Men jag får nog rösta på en annan chokladask annars, Paradis tycker jag är mycket bättre. Vad tycker ni? 

 


Lussebullar till folket

Har haft lite problem med att få in fotona till datorn, men nu kommer i alla fall lite om min söndag. Första advent! Ja, jag kan ju börja med att säga att hemma hos familjen Fröjd tar vi julen på stort allvar. Redan första advent plockar vi fram stjärnor och adventsstakar, julstjärnor och bakplåtar. På med julmusik och sedan är vi redo för bakning! Jag och Jessi bakade lussebullar, vilket var en mycket hög mysfaktor.  



Jag och Jessi har lite spännande framtidsplaner. När vi är gamla och skrupliga, eller åtminstone lätt rynkiga vid 50-55 års ålder ska vi starta ett litet brölloppstårtekonditori! Ja, vi älskar att baka, och tårtor har vi gjort innan. Heja heja på den framtiden, haha!


RSS 2.0