Skåne

Imorgon åker jag till Skåne. Tåget avgår 09.21 från stationen på centralen, tillsammans med Sofia ska vi åka i 5 timmar. Kommer vara borta i 5 dagar, en liten snabbis helt enkelt.
   Idag hade Sandra sovit över och hon åkte runt två-tiden. Vi satt nere i gästrummet och bara pratade/sjöng, haha. Synd bara att hon inte ska följa med :(

Har snokat lite uppe på vinden mitt uppe i mitt packandet. Hittade en hel väska full med små anteckningsböcker som visade sig vara min mammas gamla dagböcker: skrivna enda bak då hon var 12 år gammal! Haha, det var väldigt roligt att läsa hennes lista om "de hon gillade": Jonas R, Kläckis och sen en andra massa smeknamn jag inte kommer ihåg. Gulligt!

Så det blir avsked igen då. Hejdå, nu ska jag titta på Disney :)

Shopping i stan!

Hej! Sitter nu i Sandras rum i Vallentuna. Jag, Fia och Sandra har precis kommit hem från en shoppingtur i stan (en lång sådan, klockan är 21.33) och vi planerar att göra egna fruktsmoothies och bara chilla framför tvn. Det har varit en jätterolig dag, vi har testat alla möjliga kläder, fikat på Espressohouse och ätit jättemuffins, haha! Det blev mycket testa men lite köpa, åker troligtvis tillbaka imogon och köper lite!











Hör av mig senare, tills vidare är jag fast med dessa två tokar ;P
POK

Tillbaka igen!

Detta börjar likna en reseblogg snarare än en vanlig. Men ni vet ju sen när skolan börjar - då blir llt som vanligt igen. Så, jag är hemma från soliga Cannes i Frankrike och det har varit en helt underbar vecka. Runt 30 grader varje dag, har badat i hav och pool, besökt olika städer, tagit en tripp över gränsen till Italien också, åkt upp i de fina bergen mm. Kort sagt har det varit roligt, härligt och även skönt att få spendera åtminstone en vecka med hela familjen.


Utsikten från vår balkong - man får se solnedgången!

La Bocca

Lite stadspromenad

Mougins

Luncha :D

Nice (uttalas Niss alltså, blanda inte ihop orden) :P

Nice

Niiice är nice!

:)

Bilresa



Bergsytflykten

Vi hittade en mysig liten by mitt i bergen

Syrran och jag

Poolen 8D

Från balkongen

Italien, bergen lite längre bort är Frankrike

Sista dagen, vi tar en bananasplit :P

Cannes

Sista kvällen :'(

Snart blir det åka av till Skåne med Anna, Therese och Fia. Fia och jag ska åka tåget ned på torsdag, resten är redan där och väntar. Idag blir det nog att man umgås med Sandra och Fia, om det inte blir ändrade planer. Sedan jag kom hem i förrgår har jag bara slappat (första gången jag får vara hemma längre än 3 dagar) och sjunkit allt djupare ner i tredje Twilight-boken Eclipse, vilken jag kan rekommendera. Den är verkligen jättebra!

POK

J´ai ne se pas

Imorgon bär det av till franska rivieran - Cannes, here I come! Tyvärr ska man stiga upp typ halv fem på morgonen så blä på det. Dessutom ska vi mellanlanda i Tyskland vilket är både positivt och negativt: dels har jag aldrig varit i Tyskland så det är ett absolut plus men minus är att resan till värmen kommer ju ta längre tid och vi har ändå bara en timme på oss när vi väl är där, så man hinner ju inte direkt strosa runt på gatan (om man inte vill stressa ihjäl sig förstås).

Har varit där förut med familjen, så vi känner ju till de flesta kringliggande stränderna och vi har våra favoriter. Så det ska bli superkul! I alla fall, tänkte bara säga hejdå tills jag kommer hem sen om en vecka!

Au revoir!

I'm on my way - again

Usch, va stressigt det ska vara då! Igår var jag med Anna, Tess, Sofia, Sandra och Felicia vi sov över hos mig men de gick nyss. Skulle typ shoppa, men jag själv ska sitta här och packa. Ja, jag åker ju redan imorgon igen. Fatta! Efter 3 veckor i England trodde jag att jag åtminstone skulle få en lugn vecka hemma, men till min stora överraskning fick man bara två dagar -.-
   Ser ändå fram emot att få åka till Söderhamn och vara med familjen och småtjejerna. Därefter åker vi några dagar till landstället, dock utan syster min så jag får väl vara ensam med päronen... Ehm, tips på att roa sig de dagar man är där? Filosofera? Träffa unga dalmasar? Haha, vi får väl se.

Det var hursomhelst superkul att träffa tjejerna igen, att få prata med dem och så. Ska ringa och smsa så mkt jag kan! Det blir ingen sommar utan dem liksom.

Är väl lite sen med den hemska nyheten då, jag fick ju höra det från mina värdföräldrar i Torquay, att Michael Jackson är död. Men jag kände ändå för att ta upp det ämnet, även om det må vara uttjatat vid det här laget. Men jag växte praktiskt taget upp med pop-kungen, jag kan de flesta av hans låtar och det var bara sorgligt att höra. Särskilt när man hör alla dessa teorier och attacker mot honom. RIP.


Hemma!

Ja, nu är jag hemma efter tre extremt snabba veckor i England. Jag har haft så otroligt roligt och träffat härliga människor som man redan saknar. Klockan 8 igår kväll kom vi fram till Arlanda och jag fick träffa familjen, blev faktiskt tårögd när Jessi kramade mig. Märkte knappt själv hur mycket jag saknat dem. Men redan nu, dagen efter, längtar jag tillbaka till Torquay, värdfamiljen och alla nya vänner.

Vet inte hur jag ens ska börja med att berätta. Varje dag var en fartfylld dag, man fick aldrig någon lugn stund och det blev faktiskt lite för mycket i slutet måste jag säga, så i sig är det skönt att bara sitta och stirra på datorskrämen här hemma och varva ner för första gången på evigheter. Jag har fått uppleva mycket nytt, dels genom kulturen i värdfamiljen och dels genom EFs alla aktiviteter och utflykter. Tänkte skriva upp ett enkelt schema över alla dagar, om det nu får plats...

Schema:

Mån - Anländer kl 23 efter sammanlagt 7-8 h resa.
Tis - Placement-test på morgonen. Därefter kort town walk i Torquay. Disco på kvällen.
Ons - Lekar på morgonen, shopping, sen lektioner i 2-3 timmar. Fiska krabbor på kvällen :)
Tors - Lektioner på morgonen, på eftermiddagen bowling. Kort besök på discot på kvällen.
Fre - Besök i Cockington. På kvällen, efter lektionerna, åkte vi till Oddicombe beach för en BBQ.
Lör - Spenderade dagen på Preston beach i Paington; solade och badade. Bio på kvällen, "The hangover"!
Sön - Looney Olympics, stafetter av alla galna slag: norsk fylla, imitation av djur bla. Glass på kvällen. 

Mån - Skola, därefter "coastal walk" uppför ett berg. Kvällen "Treasure hunt".
Tis - Besök i simhallen och sen lektioner, på kvällen hade vi disco!
Ons - Lektioner, sen go-kart, vilket var väldigt kul. Båttripp till Brixham.
Tors - "English breakfast", shoppade och sen studera. Disco en stund på kvällen.
Fre - Lektioner på morgonen, sen tripp till Dartmoor och Totnes. Äventrylig minigolf på kvällen.
Lör - Quay Wests vattenland! På kvällen glass/fish and chips :P
Sön - World Cup Fotball. På kvällen: Picture-Hunt! (Vi vann!)

Mån - Kents Cavern, lektioner på eftermiddagen. Inställd town quiz, blev strosa på stan istället.
Tis - Plugg på morgonen, sen till Exeter. Ledig hemmakväll med familjen ^^
Ons - Modell Village (typ legoland). Sen skola, på kvällen blev det laser-game!
Tors - Skola för sista gången. På eftermiddagen åkte vi speedboat och gummiringar :D På kvällen Final Disco!
Fre - Buss till London i 5 h, sen Madame Tussauds och British Museum.  
Lör - Townwalk för att se London Eye, Big Ben mm. Shopping på Oxfordstreet. Packa på kvällen.
Sön - Hejdå England!

Det finns förstås saker att säga om allt vi gjort, men jag har knappast tid till att skriva ner allt. Dessutom bör det vara extremt uttråkande. Men det är bara att fråga om ni undrar eller funderar över något.


Oddicombe BBQ

Paul och Sandra

Äventyrlig golf

Torquay Harbour

Picture Hunt

Kents Cavern

Model Village

Mitt rum :)

Dartmoor

Madame Tussauds

Vårt hotell i London - Bluedaws

Townwalk; Big Ben, London Eye, Westminister Abbey mfl.

Kort sagt - det har varit tre minnesvärda veckor och jag kan knappt vänta tills vi ses igen på reunionpartyt i augusti!

RSS 2.0