Utflykten till Utö

I går var det dags att göra den lilla resan med naturkunskapsklassen till Utö, den lilla ön som ligger långt borta i Ingenstans. Efter pendeltåget mot centralen, byte mot västerhaninge, buss till Årsta brygga och slutligen båt i 55 minuter (därefter lite promenerande genom skogen) var vi framme. Och visst var det vackert, med solen som fick vattnet att glittra, de kala klipporna och den klarblå himlen, men jag var för trött för att riktigt bry mig. Det enda jag kunde tänka på var frågan: varför inte i Edsviken, 15 min hemifrån? Nej, vi behövde åka genom eld och vatten för att komma till denna lilal skärgård. Jahapp. Men dagen visade sig bli riktigt rolig! Kanske inte då vi räknade laven på träden, eller när jag försökte fundera ut hur jag skulle få mikroskåpet att fungera, men annars var det riktigt härligt. I huvudsak letade vi efter varelser i vattnet (vilket jag starkt ogillar, påminner om naturskolan man fick genomgå i lågstadiet) och senare gick jag och Alice på fågelskådning... haha, lite roligt var det! Fick dock inte vara med och åka den uppblåstbara båten eller vada ut i stövelbyxorna. 

Hemvägen var rolig, konstigt nog, det brukar jag aldrig tycka. På båten tillbaka satt jag, Elin och Maja (alias Snyltarn, Smulan och Räkan) och körde sten sax påse, vinnaren skulle få de andras insatser, bananer (min ruttna), choklad, Elins kära äpple, m.fl. Och vem ser vi gå ombord på båten tillsammans med fru och barn om inte rapparen Petter! Lite coolt sådär när man ser en kändis, han såg exakt ut som på tv: grå munkjacka, solbrillor osv. När vi sedan åkte buss och tåg ville grabbarna fota med min kära kamera och jag kan väl kort sagt säga att det vart en del att titta igenom nu när jag är hemma ;D  

Kvällen avslutades med brakmiddag hemma med familjen, sen stack jag till Anna och Therese där även Sofia och Sandra väntade. Vi tittade på Eurovision (förstås, jag var fan fett taggad efter att ha haft det norska bidraget på hjärnan hela dagen tack vare Smulan och Räkan) och det var väl sisådär. Början var verkligen det segaste jag varit med om, placerade dem alla lugna bidrag i början med flit? Det vart bättre mot slutet i alla fall och jag själv var osäker på vem som skulle vinna överhuvudtaget, fanns inga sådär jättebra bidrag. Men jag tyckte om Norges (sådär mysigt svängig och rolig, fastnade faktiskt för fiolsolot efter att ha hört den ett par gånger!) och Azerbaijans bidrag, Tysklands var bra förutom att Dita von Teese kom och förstörde lite... Så jag vart ju glad när Norges "Fairytale" vann. Helt rätt enligt mig!

En bra lördag sammanfattningsvis, här kommer lite önskade kort också ;) pussar och kramar på er!




















Kommentarer
Postat av: fredrik

jag var hetast

2009-05-17 @ 15:25:04
Postat av: Sandra

haha, absolut ;P

2009-05-17 @ 20:56:24
Postat av: Skön flicka

Nehä, jag tycker Robin var hetast;)

2009-05-17 @ 22:58:26
Postat av: Elin

sätt in fler bilder :)

2009-05-18 @ 15:25:58
URL: http://eloxs.blogg.se/
Postat av: Sandra

men ååhh...

2009-05-18 @ 16:05:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0