Ett år har gått

Jag upptäckte just att min blogg fyller ett år! Jippie! Wow, ett år har gått och jag har hitills skrivit 280 inlägg. Tiden går snabbt ibland.

Igår missade jag nya "Desperete Housewifes" -avsnitt, så det var en miss. Men idag får jag revange, eller hur man nu ska uttrycka det. Idag är det säsongstart för Greys anatomy! Det slutade så spännande förra gången och jag är jättetaggad! Ja, nog finns det de som antagligen skrattar åt mig (upplevde det idag, när tre människor skrattade mig i ansiktet av min iver) men det skiter jag i. Det är spännande, det är tragiskt, det är roligt, det är klyshigt. Men med sina egna små mått.
   Något som är klyschigt är dock den här trailern. Det reser liksom spänningen, men samtidigt är den bara så skrattretande amerikansk!



Missa inte!

Spinning, spinning

Bra: Dagen var i helhet finfin, kort dag, få lektioner, fina vänner, uppskjutet kinesiskaprov. Min tredje balettlektion idag och jag känner faktiskt skillnad!

Dåligt: När pappa hämtade mig från dansen berättade han att farfar inte mår så bra. Han har svullna fötter, åkte in på akut och går nu med rullator. Jag gillar inte rullatorer. Mormor hade ju en sån, och se hur det gick...



This world keeps spinning and there's no time to waste
Will it all keep spinning and spinning round and round and...


Reunion!

Ååh va min helg har varit bra! Jag har haft åtta tjejer sovandes hos mig, alla i ett och samma rum (inget tal om utspridda, trots mina föräldrars tjat) och jag har nog aldrig åkt in så här många gånger till centralen på en och samma helg. Så alla anlände i fredags, Sara och Jenny kom med tåget eftersom de bor utanför Sthlm. Det blev singstar och Ben&Jerry's hos mig, det var jättetrevligt.



Nästa morgon steg vi upp och åkte in till stan för att shoppa. Tyvärr hade Anna och Tessi match, men det funkade ändå. För min del blev det inte mycket shopping, bara en väldigt stor rosett man kan ha i midjan och dessutom en vit och en svart gubbkruka med växter till. Jag var ju bara tvungen!



På kvällen var det reunionparty för EF. Vi bestämde oss för att käka på restaurang vid Malmvägen och sen åkte vi till Fryshuset där allt låg till. Förutom att det var ett tråkigt dansgolv där folk bara stod och väntade på att få ta emot gratis EF-prylar (bl a en av Malta-ledarnas svettiga "I <3 Malta"- tröja, som vi rynkade näsan åt) samt ingen riktigt drag i musiken var det bra. Det fanns tillfälle för mat, dansmatta eller bara sätta sig ute och snacka. Vi åkte hem efter några timmar, hem till mig.



När söndagen kom blev alla lite ledsna. Vi skulle ju skiljas, och det kommer ta ett tag för vissa att ses igen, Sara och Jenny bor ju så långt bort. Men vi hann in till stan för ytterliggare lite shopping och fika, den åkte alla hem. Jag var helt slutkörd när alla åkt, vi beställde hem kinamat och myste. Det har varit en grymt kul helg och jag längtar tills vi alla ses igen!

Pussar och kramar till heeela Sverige!!!

"Prinsessa", en saga som ligger mig tätt om hjärtat

Idag har jag haft z-dag, så min dag kan ju sammanfattas väldigt snabbt. Skönt. Utvilad. Händelselös. Men skönt. Har varit duktig och pluggelipluggat till provet imorgon (och har förberett inför nästa veckas tre prov), åkte till vårdcentralen med syrran inför sprutorna vi ska ta och nu tänkte jag ta och berätta om kvällen.

Runt halv sex blev vi äntligen klara med middagen! Vi har Linas matkasse den här veckan också, (ska ta och redovisa förra veckans matsedel snart, håll utkik!) så det blev bara att kavla upp ärmarna och göra hjortbiffar. Det var väldigt enkelt, som köttbullar fast i biff-form och det tog längre tid. Det med potatis och lingonsylt. Nja. I alla fall sen tog jag bussen till Kista med Olivia, vi skulle se "Prinsessa" på bio. Och SHIT va den var bra! Jag kan berätta att jag alltid är skeptiskt mot svenska filmer, jag tror alltid att det ska bli torr humor och utdragna draman, men den här filmen träffade mig rätt i hjärtat. Det handlar om Maja och hennes svåra väg för att bli skådespelerska. Hon är en sådan där människa som verkligen inspirerar, som är modig och stark. Jag grät och skrattade flera gånger. Helt underbar!

"Såna som är som du och jag, vi får inte allt serverat. Utan vi måste kämpa för att komma någonstans och nu har vi fått en chans!"

Tack för en jättemysig kväll Olivia! Bra att vi tog tiden för det här, det var verkligen värt väntan!


Söta gubb-krukor!

Ooh, såg världens sötaste pryl häromdagen! Det var när jag, Maja, Frida och Elin skulle in till stan som vi gick ned mot dans-affären på gamla brogatan (behöver köpa en typ av ballettskor) som vi gick förbi en "Mique" butik´. Och där, i det knappt nedsläckta skyltfönstret stod de uppställda i rad och jag föll pladask. Små blomkrukor i form av små gubbar, är det inte gulligt? Om affären hade varit öppet hade jag definitivt gjort ett impulsköp!



Inredningsfrossa!


Today I just breathe

Idag var en sådan där dag då man typ drar bena efter sig. Tillsammans med hjärnan. Var inte alls på humör att öppna munnen överhuvudtaget egentligen. Jag kan väl skylla på en del grejer, men gnälla vill jag inte. Det finns det gott om tid att göra när deprimerade oktober/november närmar sig. Usch då.

Tills nu har allting gått som på räls, snabbare än att jag hunnit inse vad som händer. Så plötsligt, tjoff säger det, när man inser att man är tillbaka i samma gamla veva. Man stannar upp, ser sig omkring och inser att man står på den rutan man stod på för ett år sedan. Så känns det. Nåja, inte helt på samma ställe står jag, men nästan. Och det gör att jag mår obehaglig till mods ibland. Att inget nytt har hänt mig.
   Jag har ont i magen.

Blir det alltid så här inför hösten? Känner ni samma fruktan som jag? Så fort träden tappar sina glada färger och gatorna blir täckta av vattenpölar och himlen är alldeles grå av moln. Vad händer? Min kropp gillar inte hösten. Den stålsätter sig och stänger ute skratten och glädjen, eller kanske stänger in den är ett bättre begrepp. Skolan blir en enda stor ångvält man går och drar på. Bara helgen är den gnutta hopp man kan se fram emot.

Nej, jag tänker inte tänka på hösten nu, inte på det som ska komma. Jag ska tänka på sommaren, på det som varit, på hur mycket jag har skrattat, på hur mycket jag har upplevt, på alla de nya ansikten jag lyckats få möta. Underbara, härliga sommarvärme, den bleknar nu utanför fönstret men inom mig bränner den intensivt i hopp om att bli ihågkommen.



Bra låt - tillägnas alla dem som glömmer att andas ibland ;) kämpa på!

Tina pina kacksvina!

Halloj! Ojoj, kan knappt fatta att helgen redan är över! Usch, lite hemskt men jag får faktiskt ta och säga tat jag gillar när tiden bara flyger förbi. Desto närmare till sommarlovet ju... eller ska jag ta jullovet först kanske?

Kort om helgen i alla fall:
I fredags
var jag i stan med Maja, Elin och Frida. Vi åt skitgott i Kungshallen och sen blev det bio - Beck. Jag är inte den som brukar se Beck-filmer på bio, men den här var väldigt bra! Dessutom är den rolig på sitt gena lilla sätt, vet aldrig hur man ksa förklara Beck-humorn men om jag säger "Gunnvald" kanske alla förstår vad jag menar.

I lördags fick vi gäster, släktingar. Vi fikade och hade det mysigt, jag och Emma satt och pratade och spelade spel. Hon är så söt hon! Jo, så dagen försvann liksom ur mina händer och plötsligt var det kväll och då åkte jag till Karlberg med Anna, Tessi, Sandra och Fia. Efter en stunds väntan kom Jonas och efter en stund till kom Andreas. Tillsammans gick vi och körde Cybertown. Det var väldigt roligt, eftersom att vi hade hela hallen för oss själva och fick spela mot varann. Dessutom kom jag inte sist, så då blev jag nöjd, haha!
   Sen gick vi till donken, tog en svalkande glass efter svettruschen i cyber-banan. Därefter skildes vi åt, vi tjejer åkte hem till Sandra till Vallentuna. Vi kollade på film "Låt den rätte komma in", den var väldigt psycho, så vet inte om jag ska rekommendera den eller ej. Har däremot hört att den är väldigt bra i bokform men det vet jag inte. Hursomhelst vart klockan plötsligt tre och vi gick och lade oss.

 

I dag har jag pluggat den mesta tiden, kom ju inte hem förrän vid tre-tiden. Inga roliga veckor framöver, har en väldans massa prov på g. Men helgen ser jag fram emot, då blir det reunionparty för hela slanten!

Kramar på er alla!

Tävlingen avslutas!

Det var en svår gissningslek må jag säga. Jag hade säkerligen också svarat som ni, men i själva verket är den lilla bilden ett uttag från denna:



Om ni ser på fjärilens antenn längst ner, så ser den fasligt mycket ut som en elledning eller ett smycke eller vad annat underligt man kan fantisera. Lite kul, faktiskt. Det trodde ni inte va?

Ska snart åka till baletten. Det kommer bli min första riktiga balettlektion, och förhoppningsvis kommer det inte vara min sista. Balett är en extremt bra grund om man dansar jazz eller modernt, vilket jag gör.

POK

Minilumpen - nu taggar vi!

Hallå allihop!

Helgen gick över snabbare än jag kunde säga "Camo Challenge Camp", jag blev tagen med andan i halsen. Jo, min helg blev en minilumpen i Kungsängen, med just namnet Camo Challenge Camp. Så på lördag morgon steg jag upp kl 7.00, alldeles nervös inför vad som komma skulle. Jag var ju beredd på det värsta: kravla runt i lera, ligga tryckta i diken, köra 100 amrhävningar osv. Ni fattar vinken. Så när jag och min kompis Sandra anlände till anstalten var vi hur nervösa som helst, särskilt när vi fick se grindarna och de soldater som skulle vara våra ledare. Men de var inte ovanligt hårda, bara underligt allvarliga, och de andra tjejer och killar som var där kände sig nog som oss.

När vi fått all vår utrustning, (vilket innefattade overall, keps, t-shirts, sockor, långkallingar, kortkallingar, värmejacka, värmekofta mm... väldigt mycket packning i alla fall!) började den ultimata helgen. Kort sagt var det mycket föreläsningar det handlade om, vilket gjorde mig lättad samtidgt som jag vart lite besviken. Men mycket information fick man och nu efteråt innebär militären för mig inte att åka till Afgahnistan och skjuta på folk. Nej, det är så mycket mera. Och det lät väldigt spännande, faktiskt. Funderade på officer-tjänsten. Huh, har aldrig tänkt i dessa banor förr!

På lördagen fick vi "patrullera runt" i led och marschera på Livgardets dag, en stor utställning för alla att komma och kolla på. Vi fick se allt från hästar och hundar i action, massvis med vapen och minor till stridsvagnar och jeepar i alla olika former och storlekar. Vi själva fick en ganska stor uppmärksamhet, folk började fråga varför vi bar de militärgröna overallerna och kamoflaugemössan. Roligt var det. Hela dagen gick åt väldigt snabbt och på kvällen fick vi lära oss marschera och följa olika order som t ex "giv-akt", "lystringsställ" "framåt marsch" mm. Det är mycket svårare än man tror, och i början höll man på att skratta ihjäl sig när man skulle vara gravallvarlig. Kvällen avslutades framför den varma brasan med varm choklad och kanelbullar. Tja, även i militären myser man!

Söndagen blev vi väckta i barackerna kl 6.00. Jag var glad att vi slapp sova utomhus, det hade regnat under natten nämligen, men jag var mindre glad över väckningen. Efter frukost (jag kan säga att de verkar gilla päron i armén, lägg det på minnet) fick vi öva lite till på marscherna innan vi åkte tillbaka till anläggningen. Under dagen fick vi gå och kolla på olika hinderbanor (tyvärr inte testa dem, vilket var synd), göra gruppövningar i form av en tävling, varav vårt lag kom två(!) och även göra en kort fys med Falk. I gruppövningarna fick vi kasta "granater", memorera föremål, bygga militärbårer på snabbast tid och göra lite knut-problem.

Trötta slutade dagen kl 18.00 och jag och Sandra gick ut genom grindarna. Det är med glädje och lättnad vi går därifrån, med liven i behåll. Jag ser CCC som en erfarenhet och en lära jag tar med mig vidare i livet och funderingar på lumpen har man ju självklart. Men med tanke på att jag var helt slutkörd efter bara en lite helg, då tvivlar jag på att jag skulle klara någon längre tid. Men man vet ju aldrig. 
   


Tebjudning i kaos

Har precis avslutat middagen. Än så länge har de två middagar vi ätit från "Linas matkasse" varit väldigt gott, idag åt vi kyckling med bulgur och en underlig äppelmos-aktig sås som faktiskt var väldigt god! Ja, annars har jag inte mycket att tillägga, gick till dansen idag men tittade bara på. Det var inte lika roligt. Haha, man blir ju så sugen på att vara med själv! Nåja, man måste ju spara på de friska bakterierna just nu, ingen mer sjukdom vill jag ha!

Eftersom att det var ett tråkigt inlägg kan jag bjuda på en bild till. Tebjudning, lite sådär mysigt stökigt om jag får säga det själv, haha! Bävar mig inför matteprovet imorgon, men det ska nog gå bra (intalar jag mig i alla fall)!

                             

                              

                                             

                      


Tävling!

Dags för något nytt! Här sitter man och tråkar så jag tänkte bjuda er på en liten gissningslek om ni så vill. Nedanför finns en bild på - vaddå? Kan du gissa? Vinnaren får ett speciellt litet inlägg här på min blogg (ett fint sådant alltså!)

                                  

Lycka till!
Kramar


Husmanskost, släng dig i väggen!

Åh, nu har den äntligen kommit! Just som jag och pappa skulle ut på promenad plingade det på dörren och där stod en man i buskig mustasch. Han drog ett kort skämt om att "det var en fröjd att gå uppför er grusgång" (ni som inte vet, jag heter Fröjd i efternamn... ha-ha!) vände sedan om och gick därifrån. Linas matkasse!

Jo, mamma, hade fått reda på denna lilla mirakelkassa några veckor sen. Det fungerar så att man beställer en "Linas matkasse" för typ 700 spänn och så får man hem en hel matsedel för arbetsveckans alla fem dagar där en dietist valt ut olika spännande rätter samt att man får med ingredienserna i matkassen. Jag tycker det låter jättespännande! Istället för köttbullar och makaroner (no offense, husmanskost) får man testa på alla möjliga grejer man aldrig tidigare hört talas om! Så jag och pappa började rota, och vi fann allt från älgskav och rotfrukter till solrosskott. Variation, man tackar!

                   

Ni kan kalla mig "Sandpapperhalsen"

Måndag är det idag då rå, men inte är man i skolan inte. Istället har man sandpappersträv hals, irriterande täppt näsa, halsont, groggy huvud och spagettiben. Hela min söndag bestod av film i vardagsrummet, nedbäddad i soffan. Tänker nog ta den här dagen för att bli kry och gå till skolan imorgon. Fan att man ska bli sjuk. Har ju matteprov på torsdag och det gör ju inte direkt pressen lättare!

Annars har min helg varit jätterolig! På fredagen åt jag middag med Anna, Tess och Felicia hemma hos mig. Därefter spelade vi "Tjejsnack" som jag äntligen lyckats hitta på vinden. Haha, det tar en tillbaka till tiden då man var runt 10-11 år och var extremt blyg och vågade knappt göra någonting! Men roligt var det, jag behövde ringa till en av deras mammor och fråga om hon kunde städa mitt rum, Tessi skrek "jag älskar killar" vid dörren och Fellan stämde "dejt" :D

     
  

På lördagen åkte jag in till stan med Anna, Tess, Frida, Anna och Evelina. Vi hade bestämt oss för att fika men, fattiga som vi var, tog vi donken istället, haha. Det blev shopping förstås, jag hittade en skrällrosa halsduk från BikBok och svarta jeans från Gian tricot. Det var jättekul att få träffa allihop, vi satt i evigheter på donken och planerade inför återträffen. Åh, nu längtar man alltså!


Taggad på inredning!

Ohoj! Ska dra lite kort vad jag inte hunnit uppdatera:

I helgen åkte jag till Rättvik med mamma, Jessi, Sann, Kajsa och Hanna, så det blev tjejhelg för hela slanten. Skitmys! På lördagen gick vi på outlets och shoppade (mjukisbrallor, t-shirt, trosor), på kvällen blev det sång med singstar, mycket prat och skratt. Söndagen hann vi inte mer än att fika på Fricks, vilket vi alltid gör, och sen packa, städa och åka hem. En jättebra helg i alla fall, saknar dem redan!

Idag (Tisdag) efter skolan åkte jag och syrran till Ikea. Jippie! Haha, även om vi inte skulle köpa något så är det kul att gå och kolla. Jag vart väldigt inspirerad, liksom sugen på att inreda en hel lägenhet. Vi bollade med olika idéer: fondväggar, kakel i köket över spisen, tavlor i hundratals, stora taklampor osv. Någon som funderar på att designa om rummet? Jag är taggad på att hjälpa till!
   Vi köpte i alla fall mjukglass. Det kostar ju ändå 5 kr, det är ju ingenting. Samma lilla apparat som förra gången, kusligt mekanisk går den.

Kan hända att jag lägger upp bilder från helgen sen. Har suttit och pluggat ett tag nu och funderar på att ta en lite längre paus. Hm, jäkla matte. Orkar inte med.

RSS 2.0