Nu faller allt isär


Vad pågår runt omkring mig?
Nu faller allt isär
Kan nån förklara vad som hänt?


Streetlight, people

                                 


Så onödigt

Vet inte riktigt vad jag ska säga. Än en gång tog ödet mig "by surprise".

Men jag mår bättre efter fina ord från fina vänner, som vet hur man gör mig glad. Tack.



Under my umbrella

                

Till min syster

Tack. Ibland är du den enda som verkligen förstår mig och stöttar mig. Älskar dig så himla mycket!

                                     

 

Nu har det börjat igen

På måndag är det på riktigt. Börjar med engelska C. Får se hur det går. Men jag hade riktigt trevligt i fredags, började med ölfrukost med fina människor, sedan var dte kul att träffa alla i mentorsgruppen igen, har ju inte träffat typ någon under hela lovet! Sen var det Paolo Roberto i aulan, vilket faktiskt var bättre än väntat. Bättre än Dogge Doggelito från förra året i alla fall.

På kvällen var jag hos Maja tillsammans med några andra, vi tittade på film och sjöng singstar, vilket var väldigt kul, det får vi göra om!

Lördag: Shopping i stan med syrran, på kvällen blev det födelsedagsfest hos Stina, vilket var kul (minus somliga incidenter...).

Nu ska jag bara ta det lugnt, bli helt frisk och försöka tagga inför imorgon. Ja, vi får som sagt se hur det går...

                     


Don't cry

Sitter här och fifflar med lite bilder, tänker och funderar. Har haft ett bra sommarlov, ett kanon-lov. Har träffat både nya och gamla vänner, skrattat, upplevt helt nya saker, fått se många olika platser. Precis så som man vill att ett lov ska vara. Så jag tänker inte sörja att det är slut. Jag saluterar min sommar som gått och taggar inför sista året. Sista året på gymnasiet.

             

Kändisteckning

Kan du gissa?                  

                         

Debut

Hade en superbra kväll på Mosebacke igår. Jag och Olivia irrade runt ett tag innan vi kom fram klockan fem och grindarna öppnades. Sedan väntade vi i två timmar i ösregnet, vilket var väldigt oturligt och blött, men tillsammans hade vi kul. Dessvärre, när vi stod redo framför scenen klockan sju, taggade till tusen, säger dem att de måste skjuta upp en timme pga regnet. Så vi får vänta en timme till - tre timmar sammanlagt! Nej, då blev man lite sur... men så fort Oskar Linnros entrade scenen glömde man det. Det var en helt grymt bra konsert, alla i publiken sjöng med och hoppade och dansade. Ja, det var verkligen asbra! Och som grädde på moset hällde han en vattenflaska över sig själv som tack för att vi stått ute i regnet och väntat på honom. Hihi.

    

  

  

  

  

    

  

Efter konserten åkte jag och Olivia hem och, eftersom att Oskar Linnros bett oss att inte se på tv eller datorn när vi kom hem (för att vara nyttiga antar jag), bakade vi en äppelpaj. En väldigt experimentell sådan, med musli och special k, men det var faktiskt riktigt gott. Tack för en härlig kväll, tjejen! Hade hur kul som helst!

Idag åkte jag med Sollentunakidzen till Märsta för att promenera på måfå. Ja, vi fann ett jättemysigt café och sen hann vi träffa Evelina också som kunde guida oss genom Märsta centrum. Riktigt mysigt!

Imorgon är det alltså sista dagen på sommarlovet. Oj. Känns helt sjukt när man säger det så...



Tillsist någor litet till Olivia, du vet vad det är:



Oskar Linnros ikväll!

Lördag kväll: I stan med Petra och Fia. Kikade in på The Voice, smockat med folk! Men vi knallade runt senare och snackade, tog igen tid och hade kul!

Söndag: Stan med Frida och Evelina. Shopping blev det: armband, örhängen, kalender inför skolstarten samt present till mamsen.

Måndag: Träffa Anna och Tess, promenerade i Edsviken, hade mys! Skolschemat över första perioden damp ned i brevlådan, just nu ser det ut som att jag ska ha sen lunch för er som är intresserade!

Tisdag, idag: Ska alldeles snart åka till Mosebacke med Olivia för att se Oskar Linnros. Nu taggar jag till alltså! Ska bli så himla kul, har lyssnat på hans låtar på Spotify och de är definitivt drag i dem flesta. Bäst är "Från o med du" och "Debut".

God kväll!
                                    


Jordgubbstårta

Firade mammas födelsedag igår. Fick finfin tårta och allt!
  

Kan inte fatta att det är en vecka kvar till skolan. Jag har haft tio veckors sommarlov, och det har gått alltför fort!


Dansläger 2010

Hemma igen från ett toppenläger på Kaggeholms folkhögaskola ute på vackra Ekerö. Jag har träningsvärk i lår, armar och axlar så jag kan nog misstas för en pensionerad tant med ryggproblem, särskilt när jag måste bestiga en trappa. Jag har haft väldigt kul, det har varit fyra intensiva dagar där jag både har varit lärare och elev, vi har kämpat i vårt anletes svett (och jag menar verkligen svett, ingen vill lukta på mina träningskläder efter detta!) och fått testa på många nya saker: bl a lyft, vilket är skitkul men läskigt. Ja, nu var det ju inte jag som blev lyft, tack och lov, men det är en himla mycket ansvar på ens axlar.

Det var roligt att vara ledare också, men samtidigt är jag så tacksam över att Amanda fanns där med mig. Jag hade inte kunnat klara av det själv. Temat på lägret var ju sporttema så vi lärde alla 43 danselever en boxningsinspirerad koreografi till låten "Eye of the tiger". Jag måste säga att jag var riktigt stolt över alla, det såg riktigt bra ut när alla dansade samtidigt och då känns det bra och varmt i hjärtat. Men det har inte alltid varit lätt med dem, vi behövde verkligen piska upp deras energi ibland. En gång var det en lite tjej som räckte upp handen för att fråga något, och då sade hon till Amanda: "Du sjunger dåligt". Samma tjej påpekade en dag senare, framför alla danselever, att jag hade ludd på rumpan. Ja. Barn kan vara brutalt ärliga ibland.

Sammanfattningsvis har vi fått bra med mat, sovrum, väder, atmosfär och dans. Dans, dans, dans. Man kan inte låta bli att fundera inför framtiden: skulle jag platsa där? Hör jag hemma i en dansares värld? Ja, jag har ju ett år på mig att fundera...

   

   

  

You and your heart

Sista dagen på jobbet: wohoo! Dagen till ära har jag med mig fina bakverk som jag hoppas kommer gå åt i fikarummet, det återstår att se.

Härom kvällen var jag hos Maja på middag. Det var väldigt mysigt och praktiskt, då vi båda jobbade och var ensamma hemma. Så det blev middag, sen var vi ute och sprang i skogen och därefter film tillsammans med Mr. Chokladpudding och fröknarna choklad-chip-cookies. Yum!

Vill förövrigt tillägna lite av detta inlägg till syster min. Du är så himla fin och underbar och stark, hoppas det blir bättre snart för dig! Pussar och kramar!



Den här videon är så himla häftig, jag vill bara hoppa genom dataskärmen och plumsa ned i vågorna.

Jeansskjorta!

Var på en liten shoppingtur igår med Majsan, köpte en jeansskjorta från Gina Tricot som jag trånat efter ganska så länge. Lite synd är det faktum att min mamma hade en sådan här skjorta när hon var yngre men den har hon slängt, grävt ned, dränkt eller bränt upp, för den finner jag inget spår av. Och ja, jag har rotat i hennes garderob... Busted. Men det är alltid bra med en två år äldre storasyster, man kan alltid låna av varandra. Minussidan är väl att man tillslut finner alla sina kläder på hennes rum... Hm.

                               

                                        Jag har den faktiskt på mig i skrivandets stund!

Bananen, Jappen, Vinet och Leffe

Har haft en underbar helg i Tierp på Olivias landställe tillsammans med Kajsa och Erika. Vi åkte upp på fredagen någon gång runt sex-tiden efter jobbet. På kvällen satt vi inne och spelade roliga spel; Drak-borgen (som för övrigt är värsta nörd-tv-spel-spelet fast i brädform, där man är små gubbar med olika styrkor och liv, inspirerat av "Sagan om Ringen".) och sen blev det lite Mix-max (minns ni det, när man skulle samla en hel kropp och det var hatt, huvud, kropp och fötter för sig - nostalgi!), tillsammans med en supergod vinbärspaj.

 

















Lördagen började det med dåligt väder, men vi sov länge så det gjorde ingenting. Sen tog vi cyklarna och cyklade runt i skogar och förbi fält, fotade och hälsade på nyfikna kossor. Senare lyxades det till med tre-rätters: honungsmelon och skinka till förrätt, korv-och-kyckling-sallad-a-la-tierp och till efterrätt hade söta Olivia gjort petit-chour (om jag nu stavade rätt har jag ingen aning om) med grädde och hallon. Mumma! Sen blev det fransk film, "Amelie från Montmartre", en jättesöt film med urgulliga detaljer och lite sådär halvt galen.



 









 



 

 



 



Söndagen hade vi fint väder så då satt vi ute på en filt, solade och spelade Alfapet. På vägen hem till Sollentuna bytte vi tåg vid Väsby, och eftersom att vi var så godissugna tänkte vi köpa två godisnappar-påsar för 20 kr. Så vi stoppar i pengarna och tåget rullar in så vi blir lite stressad, och gissa vad som händer då? Bara EN påse ramlar ned, den andra fastnade! Frustrerade bankar vi skiten ur godisautomaten, men vi inser att vi är besegrade och lunkar småmulna på tåget med en ynka godispåse för 20 kr. Jäkla godisautomater! Däremot blir näste människa som ska köpa napparna glad, den får nog tre påsar...

En bra helg i alla fall. Nu är det bara en veckas arbete kvar, sedan helg och därefter dansläger!

RSS 2.0