Rädsla

Alla är vi rädda för någonting. Jag, till exempel, är höjdrädd. Och så är jag inte särskilt förtjust i ormar, insekter och paddor. Men så finns det ju andra rädslor, som sitter djupare. Som att vara rädd för framtiden. Jag tror man är mest rädd för det man inte vet någonting om, som man inte kan kontrollera. Att hoppa från en trampolin kan vara läskigt, eftersom att man inte vet hur och vart man hamnar.                              

                 

Håller du med? Vad är du rädd för?

Om man kunde spara skratt i en låda skulle det vara i denna

Just so you know - förra inlägget är skapad av en galen tjej som vid detta tillfälle var vääääldigt flummig... haha!

Den första officiella dagen på sportlovet och jag är så lycklig. Vi hade en väldit rolig kväll igår, jag, Anna och Tessan. Dessutom fick ju jag och Anna käka godis nu så vi stack direkt till ica för att handla. Yummy!

Tänkte visa er också ett resultat av mitt pysslande förra veckan. Jag hade ju bestämt mig för att göra någon sorts Memory-box och då tänkte jag: varför inte då pryda dem med just minnen? Samlade ni som jag när ni var små på bokmärken? Det är så sjukt fint att sätta ihop dessa kan jag säga, ett väldigt smart sätt att pynta någonting med lite sådär extra personligt men ändå fint och billigt. Eftersom dem ändå låg uppe på vinden och skräpade så tänkte jag, äh, what the hell! Resultaten blev detta:







Nuläget ser ut som så att jag och pappa ska äntligen åka iväg och lämna kameran. Den här gången hoppas jag att vi kommer iväg ordentligt, jag orkar inte vänta längre!

Jag måste KISSA woooowooo åååå ta en tyst mintut...

Nu ska jag berätta för er, de e så så här jag har kommit till ett stadium då jag bara kissar för att kissa men egentligen e jag inte kissnödig. De e lite konstigt lr hur? de e som när man ska sova o inte kan somna ;P we living the drem now!!!! wohooo FREEDOM !!!!

PS hoppas ni får ett bra lov!! De ska jag ha xD

Ha gött potatismos ;D

Vevax-galan avklarad!

Igår var en lång dag. Fast det var skönt att slippa lektioner för Vevax. Vi var där kl. 12.00, och själva showen började kl. 17.00. Så ni kan ju förstå hur länge vi vänta. Men vi hade roligt, blev bjudna på mackor, godis och bullar. Vi blev stylade med smink och hår, vilket var kul. Sminkningen var verkligen extrem, fick kraftiga ögonbryn, mycket rouge och en ögonskugga som verkligen sa PANG. Det var roligt att få låtsas vara viktig för en gångs skull, haha.

Inför själva uppträdandet blev jag sjukt nervös! Jag stod vid ridåerna med Johanna och kände hur magen värkte av nervositet. Men när man väl gick ut på scen släpps ju allting. Roligt var det att höra dagen efter hur många som faktiskt var där och man blir enormt glad av positiva kommentarer! Tack så mycket! Galan var i alla fall bra bortsett från vissa tekniska fel.

Nu är det fredag, ska ha två lektioner till coh sen är det sportlov! Kan inte fatta det, har ju gått så sjukt snabbt!



God morgon

                                  Nu är jag redo inför en ny dag. Önska mig lycka till!
                        
                           


Det är mycket nu

Ojojoj, det händer mycket nu i veckan. Dels har vi nu bytt period och jag börjar nu en massa roliga kurser. Datakunskap t. ex. Den kommer nog bli a peace of cake. Min lärare är fettskön! Han ger en VG/MVG bara om man är närvarande! Hihihi. Sen har vi svenska C och jag verkar ha en helskön lärare, dramatiklärare är han också. Första lektionen fick vi göra allt från att skriva vinterdikt till att göra armhävningar. Helsjukt!

Dels har jag ju också en väldans massa dans denna vecka. Med Fame-numret blir man extra stressad, vi har övat varje dag enda sedan i söndags. Idag hade vi lite scenrep med hela media-gänget som anordnar Vevax-galan. Rörigt var det. Men de gillar oss! De flyttade oss till andra numret istället för öppningsnumret eftersom att "dem inte ville ge bort det bästa först". Hihi. Då blir man glad.

Förutom Fame har vi ju också vanliga dansen. Och där körde vi verkligen på! Jag var så utmattad efter träning, jag kunde knappt röra en muskel kändes det som! Men det är en sjukt härlig känsla alltså. Bara uppvärmningen var oerhört tröttsam, men väldigt rolig. Vi hade danssalen släckt och sen dansade vi efter egen improvisation. Det roliga är att alla lever verkligen in sig i musiken, slänger sig åt olika håll, gör piruetter, slide-ar över golvet. Har bara ett ord för all uppståndelse just nu. Roligt.




Dagens låt! Grym!

Schötéplijé

Var på Arlanda idag och sa hejdå till Jessi. Hon ska vara borta i 6 veckor, i Thailand och Australien. Det var lite sorgligt att säga hejdå, hade en stor knut i magen. Dessutom blev jag väldigt avundsjuk. Hallå, resa utomlands? Ta mig med! I alla fall, vi kommer kunna följa henne och hennes kompisar via deras blogg, sesiapril.blogg.se. Hoppas du får en toppenbra resa tjejen!         

                   

Utöver det har jag varit i skolan och övat vårt Fame-nummer. Gruppen heter "Jetéplié" och uttalas Schöté plijé. Haha, lite av ett internskämt mellan oss dansare. Det betyder egentligen "kasta" och "böj", så det har ju ingenting med det att göra. Sen funderade vi också på att heta "Kaksmeten", "Fame factory", "That's 80s Show" och "Vi är inte här för att vara snygga, vi är här för att vara roliga". Haha, det franska namnet var nog bäst i slutändan!

Ursött paraply

Ååh, var inte detta halsband bedårande? Hittade den på Ku-ki-Shop! Funderar på att slå till. Vad tycker ni?       

                                            

Minus 24 grader

Nu har man skickat ansökan till Ica och Rudbeck om sommarjobb, håll tummarna! Hoppas mest på Ica-jobbet, men har inga direkta krav i nuläget då plånboken ekar tomt. Hoppas, hoppas, hoppas...

Nuläget: minus 24 grader utomhus.
Status: Arg på kylan. Huvudvärk. Fryste arslet av mig på busshållplatsen då bussen aldrig kom (surprise, surprise!)
Positivt: Rudbecks styre har äntligen gått med på att sätta på elementen i skolan. Lite värme får vi i alla fall.
Planer: Kommer bli en slapp skoldag då det är sista dagen i 2:a perioden. Betygsnack och fika kommer det bli.

                               
                   Så här ser Edsviken ut idag... Nej, men jag skulle inte bli förvånad om den gjorde det!

Remember my name

Åkte till skolan idag runt halv tolv. Inte det roligaste på en söndag, men där väntade Amanda (och Emelie, som gick efter en kort stund). Hon skulle lära mig fame-dansen. Jo, det är ju Vevax filmgala på torsdag på Rudbeck och då ska vi dansa till soundtracket "Fame". Så den ska jag lära mig till på torsdag... Paniiik! Haha, det var i alla fall vad jag tänkte först. Hur i helvete ska jag kunna lära mig en dans på fyra dagar? Lyckligtvis var det en enkel koreografi med delar jag redan kunde, så efter någon timme kunde jag dansen! Wohoo!

Resten av dagen blev en Anna-dag. Vi var ute och gick i det fina vädret, som tyvärr gav oss köldskador, gick till mig och bakade inför avslutningsfikat på geografin som jag ska ha imorgon. Smarriga chokladrutor blev det. Mycket prat blev det, det gillar vi!


Nu är det här inte originalet som vi ska dansa till, men gillar den här modernare versionen ändå!


Dagens

Uschua. Hade planer på att åka och lämna in kameran idag, men pappa vägrar gå ut i det här stormvädret. Får bli imorgon istället. Men jag är så otålig! Just make it work!

Dagens teckning fick det här bli. Lyckades använda kameran i alla fall, men den är cp. Låter som att ett kugghjul lossnat i den eller nåt. Brrrmmmmrrrrmmm... Fast teckningen blev jag ganska nöjd med.                    

                 

Älskar er

               Ni har ingen aning om hur mycket ni betyder för mig. Always, always... <3  
          
                    

Haha, helt oförglömligt!


Designat toapapper

Okej, jag har kommit fram till något. Design kan ibland vara lite overkill. På toalettpapper t ex. Vad är meningen med det när man ska spola ned den i toaletten i nästa sekund? Samma med hushållspapper och disktrasor. Disktrasor är helt okej, men man ska ju ändå bara svabba bort fläckar med den.

                                   

Vad tycker ni? Är design över- eller underskattat?

Step up

Har precis tittat på "Step up 2", snacka om att man blir danssugen! Dem är sjukt bra på att dansa hela bunten! Ta och se den, den är en kanonfilm!



Fast måste nog säga att jag gillar 1:an, "Step up", mer. Vilken finaldans tyckte ni var bäst?



Cyanide & Happiness

                

I'm blue

Buhu för mig idag. Sjuk - igen. Men herregud, vad hände med mitt stålmannen-immunförsvar? Nej, syrrans pojkvän var sjuk så han smittade Jessi och hon smittade mig och nu ligger jag här... haha, värsta kretsloppet! Nåja, det är väl bara att acceptera. Har tagit mig ett glas med en brustablett fullproppad med c-vitamin, så nu ska det väl blir bättre. Missar inget särskilt i skolan heller så det är ju bra att veta. Men dansen ville jag inte missa!

Här kommer en halvgammal bild, är egentligen i blyerts men redigerade den lite eftersom jag var uttråkad. Åh, va jag saknar min kamera. Fortfarande...

    

Jag saknar min kamera!

               
Måste lämna in min lilla Canon. Den strejkar. Fy för det, saknar den! Kan därför inte uppdatera med nya bilder...

Semeldagen!

Hade en stor funderare över hur man uttalar denna dag. Fet-tisdagen, fettis-dagen, fett-isdagen, fettísdagen... Men jag tänkte att äh, lättare att säga semeldagen!

På mentorstiden var det uppdukat med bröd, rinnig grädde och (inte så smickrande) klumpig mandelmassa. Klart man äter. Mmm. Har sagt till päronen att köpa hem också, hoppas dem inte ringer varandra utan råkar köpa två var eller något. Hihi, dagens bus.

                                

                                    Jag älskar ju grädden på semlan. Vad tycker ni är godast?


Glad alla hjärtans dag!


Efterlängtad shopping!

Lite kort om min helg so far:

I fredags var jag med Fia och Sandra, först var vi i Rotebro hos Sofia men sen förflyttade vi oss till ett par bekanta. Trevlig kväll!

Idag blev det shopping i stan med Sandra. Det var jättekul, hade glömt hur roligt det är att shoppa! Ja, jag har ju agerat snåljåp de senaste månaderna för att ha råd med olika saker inför sommaren, men nu släppte jag allt det och bara körde på. Jag kom sedan hem med ett flertal par örhängen, en sjal, en rosa tröja och en parfym som luktar kokos! Helnöjd!

Imorgon lär det bli plugg... Inte helt ok, men är det söndag så betyder det att det är måndag dagen efter...

Blodigt...

Helt okej fredag idag. I alla fall fram till lunchen. Så jag sitter där med Anna och Emilia med hamburgaren i handen då jag känner hur det börjar rinna fån näsan. Snart inser jag att det är näsblod. Det slutar med att jag måste fly från matsalen med pappersservetter tryckt mot näsan och in på toaletten. Nej, usch, blöda näsblod har jag säkert inte gjort på flera år! Jag hade en period i grundskolan då jag blödde näsblod väldigt ofta, men sedan dess har det vart lugnt. Därför blev jag lite nervös. Vill inte komma in i det igen...

Nu är det äntligen helg i alla fall. Jätteskönt! Ska nog träffa Sandra och Sofia, annars blir det en del plugg för min del dessa dagar. Ojojoj. Men snart är det lov och periodbyte - Jiippiiie!

     


Matteprov...

Usch. Hade matteprov idag, med 4 timmars tid. Tänkte först: inte en chans att jag stannar kvar tills fem! Men vem blev sedan bland dem tre sista? Moi! Jäklar vad tiden går snabbt på prov (och det är ju inte direkt för att man har roligt). Skönt att det är över i alla fall. Känner mig något lättare.

                           

Belöningen för idag blir middag och bio i Kista med syrran och pappa. Snabba cash ska vi se. Yeay!

Back off

I'm busy. So leave me alone.

                


Sherlock Holmes, den nye actionhjälten

Tänkte jag skulle berätta kort om mitt senaste biobesök tillsammans med Anna, Tess och Erik. Vi såg Sherlock Holmes, den nya actionrullen med den gamla detektiven. Jag var först lite misstänksam, man undrar ju om det inte är lite B att förvandla en gammal deckarkaraktär till slagkämpe och actionhjälte. Men jag blev positivt överraskad, filmen var väldigt bra! Har riktigt coola detaljer, som i somliga fall kanske är att överdriva, men är det film så är det!



Igår hade jag dansträning och blev en aning chockad över att få veta att vi fått en ny lärare. Självklart hade Kristina redan nämnt det, men jag hade missuppfattat det och trott att hon inte skulle sluta förrän nästa termin. I alla fall, hon verkar vara väldigt bra, trots att hon inte hade fått någon som helst information om vilken typ av dans vi brukade dansa, hur gamla vi var, hur många vi var, på vilken nivå vi låg, osv... Ska bli kul med lite förändring faktiskt.

Mupp.

Keep on walking

Status: Nyklippt! Kom just hem från Stinsen med kortare och lite annorlundare frilla. Känns skönt att ha nacken fri från hår, haha, lät roligt men så ligger det till.

Igår var jag alltså och såg på Killinggänget på Dramaten, "Drömmen om herrön". Den var bra, rolig och sådär lagom teateraktig. Fast lite som alla pjäser jag sett är det ju lite konstigt ibland, särskilt när de blandar in sorgliga saker mtt bland de roliga. Svårt att uppskatta ibland.

På kvällen kom morfar, morbror Uffe och kusin Camilla på middag. Camilla hade jag inte träffat på säkert tre-fyra år så det var verkligen på tiden! I alla fall, vi hade det jättetrevligt. Sen bänkade vi oss framför tv:n också, det var ju melodifestivalen som satte igång. Den enda jag verkligen fastade för var Salem al Fakirs "Keep on walking". Bara han själv är ju urgullig och sådär unik, och låten var lite mysig. Kanske inte melodifestival-aktig, men det är nog vad som krävs för att vi ska få någon ordning i Eurovision. Bara en bra låt. 

                                 

18års-middag, true success!

Hej!

Tänkte kika in lite snabbt innan jag går till bussen. Ska med Olivia till Dramaten (lite osäker på den punkten) och se en pjäs (har inte så mycket inside-info då hon frågade mig typ i förrgår om jag ville följa). Men det ska bli kul, mest att få träffa henne någonstans utanför skolan, har vi inte gjort på ett tag.

Angående igårkväll hade jag det jättetrevligt! Det var 18års-middag hos Friday med tjejerna i klassen. En liten skara på sex personer som åt god mat (kyckling till varmrätt, glass till efterrät!) och bara pratade hela kvällen. Verkligen hur trevligt som helst, måste göras oftare! Hoppas du gillade presenten Frida! (För er som inte vet jag jag, Maja och Gabbe henne en söt ask med 18 lappar med positiva egenskaper som hon har, samt ett par örhängen.)

Nu måste jag nog gå. Hejsvejs!

Soran Ismail på Rudbeck

Idag var det livslustdagen på Rudbeck, som jag nämnde i förra inlägget. För mig innebar det film, men innan var det obligatorisk frukost, så det var lite underligt att komma till skolan kring åtta för att direkt gå till matsalen. Men på maten kunde jag inte klaga i alla fall! Sen blev det "Yesman" alltså, den är ju faktiskt rolig så det var ett skönt nöje. Därefter kom dagens höjdpunkt: komikern Soran Ismail skulle köra lite stand-up. Han var skitrolig! Var lite osäker först hur han skulle vara, men sen fick man skrattattacker och ja, det är härligt att få skratta lite.


Haha, roligast vid 2.03!

Autografer ska vara otydliga!

Jag är verkligen utmattad! Hade dans idag, första träningen på länge, så det var superkul! Vi jobbade med en del teknik och mest piruetter, vilket jag definitivt måste jobba på. Sen började vi med en ny koreografi till låten "Fly away" med Lenny Kravitz. Den är ascool! Man blir så glad när man dansar den och jag gillar när man kan ta ut rörelserna till max och känna hur allting bara smälter ihop i en enda perfekt massa. Mm...

Imorgon är det livslustdagen i Rudbeck, och jag valde film så jag lär sitta i aulan med 300 andra och titta på "Yesman". Har redan sett den så det var ju lite surt (dem vägrade berätta vilken film det var innan man valde den) men det ska bli en skön torsdag ändå.                       
     
                               

Den här är gammal, men eftersom min systemkamera fuckat upp (paniiiik, hoppas den blir bra!) så blir det den här. Och från och med nu sätter jag autografen på bilderna. Ja, jag vet att man inte kan läsa den, men är inte det liksom meningen med autografer?

PS. Jag har fått en egen Spotify nu! Yeay! Nu kan jag göra alla dem 50 listor jag vill, hihi. Den kan vi tacka Fredrik för, riktigt schysst!

Lite roligare hörlurar

Nej, jag är trött på att behöva ha ljudet på högsta och ändå inte kunna höra musiken som spelas. Mina hörlurar har definitivt tappat stinget. Ska köpa mig ett par nya, och stötte på dessa. Hmm, hot or not? Lite jobbigt att ha i öronen kanske? De är lite roliga i alla fall...

       

Jobbiga drömmar

Har hål nu, har dansat skotsk dans på mentorstiden. Backman vill att vi ska kunna den bra nu inför hennes lilla fest. Haha, no way att vi dansar den! Jag kommer bli hur snurrig som helst... Det är värre än tvåvarvspiruetter!

Inatt drömde jag att jag sprang. Det är så obehagligt som det kan bli. Jag var med i en löpartävling och så kommer det ett helt led med springande människor bakom mig. När jag försöker ta ut stegen och springa fortare blir det bara tyngre och tyngre ju mer jag kämpar, stegen blir mindre och mindre. Skitjobbig, som att springa i riktigt tung snö. 

Förutom att springa drömmer jag vanligtvis om kläckningssäsonger. Det är så hemskt! Jag typ går barfota på en gräsmatta och plöstligt ser jag en spindel eller orm. Sen ser jag en till, och en till och ännu en. Tillslut är det helt fyllt av krälande små varelser som knappt ger mig plats att röra mig! Panik! Nej, jag fattar inte vad det ska betyda. Det är bara till för att äckla mig.  

Ni har säkert också som jag varit med om att när man precis håller på att somna känns det som att man faller. Jag ser höghus framför mig, jag ser mig själv falla, och när jag väl landar på asfalten så rycker jag till i sängen och får värsta spasmrycket. Det är obehagligt. Väldigt obehagligt.

                         

Glädje i bilder

Eftersom jag inte hade något särskilt för mig bestämde jag mig för att titta genom lite bilder. Jag älskar när det bara poppar upp en bild som får mig att le eller skratta, man kan verkligen se glädjen i dem leendena och dem ögon som tittar in i kameralinsen. Egentligen kan jag tycka att bilder där jag skrattar är hur hemska som helst, man är röd som en tomat och hörntänderna sticker ut. Men man kan ju inte förneka att man blir glad av dem...











 











Ja, det här var ju bara ett urval, men de får åtminstone mig att bli varm inombords!
Det finns bilder jag verkligen gapskrattar åt, men de är inte särskilt smickrande, så dem
tar vi en annan gång...

Saknar sommaren...

Halloj!

Nu har vi äntligen beställt biljetter till Arvikafestivalen, om saker och ting gått rätt till. Snacka om att man längtar till sommaren! Nu börjar det dessutom ljusna, när man står på busstationen klockan kvart i åtta är det inte lika mörkt som förut. Har redan planerat lite inför sommaren: Arvikafestivalen, Frankrike, Karlstad, Varberg, landet och sommarjobb. Ja, det sistnämnda jobbar jag på. 

                                

                             Saknar sommaren...

RSS 2.0