Filmförslag? Någon?

Fan. Fortfarande sjuk. Ser ut att bli en rolig helg... NOT!

Vill ni så kan ni gärna ge förslag på bra filmer, måste ju fördriva tiden på något sätt...

  

Jag kan ju inte sitta och stirra på en här hela dagen...


Fierce

              

              

Atchoo!

Nu är jag en sjukling igen. Nedbäddad i soffan med duntäcke och alvedon i magen. En förkylning med snorig näsa och rosslig hals, ska nog inte ta alltför lång tid att bli av med. Förväntar mig at gå till skolan imorgon i alla fall.

Nu blir det film för min del. Hejsvejs, återkommer med mera!

                              

Dansuppvisning = adrenalin

Nu är jag tillbaka från dansuppvisningen på Satelliten. Det gick jättebra! Vi hade först ett genrep med publik och sen den riktiga showen. Jag dansade fyra olika danser sammanlagt och som vanligt får man en adrenalinrush. Awsooome!

Förmiddagen inför showen var jag inte särskilt taggad. Kände mig lite sjuk å när jag kom hem bestämde jag mig för att ta en liten tupplur. Liten och liten, jag sov i två timmar, vaknade upp klockan fyra och insåg att om en timme skulle jag vara på Satelliten! Shiiit! Som tur var hann jag, men det var med ett hårsmån.

Roligast var nog när vi efter första showen pratade med vår danslärare Lina. Hon sa att vi hade dansat jättebra och fint till den moderna dansen (My Immortal med Evanescense), att hon var nära på att fälla en tår och var stolt över oss. Man blir verkligen så glad av att höra sådant! 

                          

Innan jag avslutar detta tänkte jag gratta Emelie en gång till - hon fyller 18 år idag! Grattis Emelie! 

Jag finns kvar

Idag blev det cybertown med en hel drös massa människor, 12 personer blev vi sammanlagt. Det var kul, börjar ju nästan göra framsteg. Skönt att få vara social också när vi satt på donken efteråt och svalkade oss med glass och annat.

Dansträningen fortsatte som vanligt. Blev riktigt glad idag då jag faktiskt snurrade två-varvs-piruett utan att tappa balansen! Jippie! Hoppas det går bra på dansuppvisningen på onsdag bara... Vill ju inte ramla ut i publiken direkt.

Har knarkat den här låten idag. Vet ej varför, men gillar "frihetstagandet" i den eller hur man nu ska säga. Ingen direkt video, men det är ju själva låten man ska lyssna på så...



För jag vill att verkligheten bränns
Jag vill känna hur det känns
Att stå stadigt när stormen tar fart
Och det som vill styra allt jag gör
Det är just det som förstör mina drömmar
När jag finns kvar

The Notebook

Sitter med min favorit av alla glasser Ben&Jerry's "Half baked" och tittar på "The Notebook". Mysigt värre!

                                        

Istappar

Så här ser min altan ut. Helt täckt av istappar! Sweet!





 

Börjar få ordning på saker och ting. Har blivit en enda röra av allt. Men nu är jag på rätt väg.

På landet

Nu hade jag tänkt visa min förra helg genom bilder, och jag är medveten om att jag är lite seg, men det får ni bara ta och acceptera!


Dag 1 i Rättvik, träden står härligt frostvita utanför fönstret. Trots att klockan är halv nio pallrar jag mig upp och fotograferar lite innan vi åker till Bjursås.


Veboden och skjulet



  


Dag 2 bestämde vi oss för att åka lite spark.





 


Sen tog vi och åkte till Mora för att hälsa på farfar...


... och till moster och kusin, vars ganska nybygga hus var hur fint som helst! Vill ha!

Pyssel

Nu har jag pysslat lite med illustrationer som ska hjälpa mig bli "inspirerad" eller vad du nu vill kalla det. Detta är utsidan på min lilla låda med pennor, fräsigt eller vad? 

              


Många bollar i luften

Hej alla!

Har varit lite frånvarandeden senaste veckan och ber om ursäkt för det. Har haft många bollar i luften, bland dem prov, framtidsfrågor och inspiration som inte blivit något annat än lnsketänkanden. Ska banne mig ta mig tiden att sitta ner och ta itu med denna inspirationsvåg. Särskilt nu när jag har en långhelg framför mig - ledig måndag och tisdag också! Jippie! Tack Rudbeck, och allt det kostade 2 ynka timmar i skolan en lördagmorgon. Det är det värt. 



Mina favoriter

Favoriter kommer, favoriter går. Men kärleken till våra ägodelar består. Ja, oftast i alla fall. Men favoriter ändras i takt med väder och vind, så här kommer en lista över mina tillfälliga guldstjärnor i vardagens gråa kant. 

Smycket: Halsband från Accesorize, tunn kedja med en berlock av en rosett och en klocka
Artisten: Jack Johnson
Låten: "Cindy" av Tammany Hall NYC 
Klädesplagget: En svart kort jacka från Gina Tricot
Maten: Kräftsoppa!
Programmet: How I met your mother
Filmen: Finding Neverland
Verktyg: Blyertspenna

                     


Utsökta läppbalsam

Jag tar igen min tid från bloggen nu, spanar på söta och i slutädan helt onödiga saker som jag alltid känner att ha-begär till. Varför är det alltid dem mest onödiga prylar man suktar efter? Ja, jag är en liten prylnörd och har en bild i mitt huvud över min framtida lägenhet... *suck*. Ibland får man ett sådant sug.

Men jag snubblade över dessa småsaker: läppbalsam i söta förpackningar. Förutom de klassiska i cup cake-form, som jag by the way avgudar lika mycket som säkert många andra, finns det andra både smarriga och söta saker som innehåller just det där lilla extra för vinterns fnöskläppar.

                       

                       Ben&Jerry's satsar på en feminim touch, dock behåller de sin originella look.
                        Man kan mista sig och tro att dessa innehåller glass, med det är faktiskt
                                                            mindre läppbalsam.

                             
 
                                Mmm, jag skulle nog mista dessa praliner för vad de egentligen är.
                                                        Aaaaah, choklad in my heart!

                                                    

                                               Små, små portmonäer, alla innehåller olika smaker
                                                och smaker gillar vi: jordgubb, choklad eller
                                                                      passionsfrukt!


                                                                  Vilken är din favorit?


Godsaker i mjuk form!

Jag har verkligen börjat falla för saker som ser ätbart ut. Vet inte varför, kanske att fantasibilden av ett godisland uppfylls litegrann i ens eget vardagsrum. För vad kan väl vara härligare än att sitta på en mumsig semla? Jag tycker det är barnsligt gulligt! 
  
                          
                         

Nu är jag (nästan) fri

Äntligen har jag lite tid framför datorn. Dem senaste dagarna har jag haft prov varje dag så det har blivit mycket plugg (och mycket dåligt samvete varje gång jag satte mig framför tv:n). Helgen närmar sig, vilket för mig kommer inebära en tripp till landet med familjen, träffa släkt och åka skidor i Bjursås. 

Igår började träningen igen. Det är nu bara en gång kvar tills dansuppvisningen och jag är ganska nervös. Jag behövde lära mig en hel ny del igår och den var inte det lättaste kan jag meddela. Typ lite breakdance på golvet som kräver mycket armmuskler och tålamod. Jag blev helt utmattad efter dem där två timmarna, vilket tyder på att jullovet har satt sina spår...


Plugga bör man...

Fick just ett samtal från en god vän. Har inte pratat med henne på länge och det var skönt att höra hennes röst. Du kan verkligen liva upp en grå tillvaro. Jag har saknat dig Olivia!

Tyvärr består den grå tillvaron något. Plugga bör man annars dör man... Nej, det där blev ju bara fel. 

                         


Ibland

Ibland vill jag säga så många saker på en gång att ingenting kommer fram.
Ibland känns det som att jag måste skrika för att göra mig hörd.
Ibland känner jag mig ensam i en folkmängd.
Ibland känner jag mig älskad.
Ibland inte.
Ibland vill jag bara skrika på er, på hur jag känner, verkligen säga vad som händer i mitt huvud.
Men det gör jag inte. Det finns för mycket att säga så orden kommer inte ut.
Ibland ser ni mig.
Ibland inte.

Mjukglass i stora lass, flörtar och film

Hemma efter en jättetrevlig middag i stan med Sandra, Anna, Tessi, Sofia, Petra och Stina. Vi åt på en restaurang som hette Jensens Boöfhaus eller något, haha. Låter kanske inte lika fint som det faktiskt var. I alla fall, jag och Sofia var ju födelsedagsbarnen så vi blev bjudna middag. Till efterrätt vart det ta hur mycket mjukglass samt toppin och strössel som helst. Mumsigt. Som IKEA, fast bättre.

Har varit med Sandra idag och tyvärr även varit osocial och pluggat. Verkligen, tyvärr. Men vi har haft det bra i alla fall, åt en enorm pizza till lunch, knappat på min lilla laptop i princip nonstop. Hon gav mig en adress på filmer man kan se gratis, och ibland har man tur och hittar en som inte buffrar någonting. Skitbra! Så jag tänkte kolla nu om det fanns någon att titta på.

Trots en underbar kväll vart slutet inte så bra. Allt bara kom...

Filmkväll med Slumdog millionaire

Sitter med Maja, Anna, Tessi, Sandra och Censie i vardagsrummet. Vi har tittat på Slumdog millionaire, den var jättebra! Handlar om en kille i Indien som är med i programmet "Vem vill bli miljonär" och kan svaret utifrån sin jobbiga barndom. Haha, låter inte så kul, men den var verkligen bra!

Mysigt att vara med er.

                          

Sötaste ungarna! Älskar när indier talar engelska, dem har en cool accent!

Make a wish

Idag är jag 17 år. Känns som att jag varit det under ett halvår redan, men men, nu är det officiellt. Fick fin-fina paket på morgonen tillsammans med väckande sång (enda sången jag godkänner när någon ska väcka mig), sen åkte familjen till Täby Centrum. Fick en skjortklänning från Vero Moda, sen var jag inne på Accesorize i en evighet men gick tyvärr ut tomhänt.

Snart ska vi åka in till stan och äta på Helens. Känns inte helt okej att det är skola imorgon, speciellt inte när man fyllt år dagen innan och gärna vill sova ut. Dessvärre får man ju inte alltid vad man önskar sig. 15 minusgrader, åh om det bara kunde bli 10 minusgrader extra så kanske vi fick slippa skolan. Men, som sagt, alla önskningar slår inte in...
                                                      

Favorit i repris med Björn Gustafsson

Nu sitter jag och tittar på "Paradiset" på 4:an. Har umgåtts med några EF-tjejer under dem senaste dagarna vilket blev riktigt lyckat! Det var jättekul att träffa alla igen, Louise hade man ju inte träffat sen språkresan i somras. Vi pratade mycket, var i stan och kollade i affärer, såg på film och mest myste.

Sen tittade vi också mycket på Youtube-klipp på Björn Gustafsson, det var ju ett tag sen som han var "inne".





Tack tjejer för en skitbra helg! Jag ser verkligen fram emot i sommar!

Tre-dagars-EF-"reunion"-besök

Snart ska jag in till stan och hämta några tjejer från EF. Vi ska ha en liten mysig tre-dagars-besök här, folk från söder kommer upp. Ska bli kul att träffa dem igen, för första gången i år! Det lär bli lite shopping i stan imorgon men mest bara prat och mys.

Lyssnar på Spotify - min räddare i nöden. Har kommit fram till hur mycket jag älskar Spotify! Utan det skulle jag känna mig väldigt ensam...


Gott nytt år!

2010 alltså. Ser konstigt ut när man skriver det, som om det är framtiden eller något i den stilen. I alla fall, 2010 alltså, och mitt nyår var väldigt kul!

Vi startade dagen med shopping i Kista, det blev ett par jeans, en halsduk och en ny foundation. Sen middag at moi, tacos med Tessi, Anna och Sandra. Lite förkrök, om man kan kalla det så (haha) och se kom Petra och Fia för en stund. Därefter tog vi bussen för att åka hem till Oscar. Dessvärre hann vi inte ända fram förrän dramatiken skedde...

Vi gick genom den kalla snön och närmade oss lägenheten, när plötsligt Petra stannar upp och säger att hon inte mår så bra. I nästa stund faller hon framåt på knä och ner i snön. Hon svimmade! För en sekund står vi alla bara runthenne och stirrar, sen springer vi fram. Efter en stund kvicknar hon till och vi fdörsöker få henne upp på fötter, men då svimmade hon igen. Så vi ringde ambulans och föräldrar, det slutade med att hnnes föräldrar kom och hämtade henne, ambulan¨sen skulle ändå ta en halvtimme. Det konstiga var var att hon knappt hade druckit! Nu mår on bättre, men vi hoppas på att det inte är något allvarligt. Krya på dig, Petra!

Bortsett från det var det en mycket lyckad kväll. Vi hade världens utsikt från balkongen, såg alla Sollentunas fyverkerier, det blev dans och skratt och mycket prat. Klockan fem var vi hemma hos Anna och Therese och somnade. 

                             
            
                           

                           

                          

RSS 2.0