Lär er Beat it-dansen!

Jag och Jessi lärde oss denna dans: Michael Jacksons Beat it-tribute. Skitkul dans, ganska enkel ändå, så alla kan lära sig! Man får ju dansa lite hemma nu när terminen är slut... sorgligt men sant.  


                 

                 

Har ni förslag på andra danser man kan lära sig, så säg till. Vi ska även öva in "Thriller", spännande!

Like a satellite

Har haft min allra sista lektion i tvåan. Nu väntar två dagar ledighet, sedan skolavslutning. Och därefter sista året på gymnasiet... OMG! Jag får lite panik... Nej, först och främst ska jag njuta av elva veckors sommarlov!

Hände mycket i helgen. Förutom en superkul uppvisning hade vi en massa släkt och vänner över, och på lördagskvällen fick jag även hinna vara med några vänner: Anna, Tess, Olivia, Andrea, Sara och William. Vi var hemma hos Andrea och titta på Eurovision. måste säga att det var väldigt bra låtar i år (och det var nästan skönt att inte behöva stressa över hur det skulle gå för Sverige). Min favorit var lyckligtvis den som vann: Tyskland låt "Satellite" med Lena. Annars tyckte jag om Belgiens, Frankrikes och Turkiets. Ett asbra avslut på lördagen!

                       
                        Bilder från Andrea: myspys i soffan!

                        

        Och jag måstt ju självklart bjuda på Tysklands vinnande bidrag också! Så jävla skön låt!


 


Vår bästa dansuppvisning - någonsin!

Söndag - helgen är snart över. Men det är inte långt kvar till skolavslutningen, så det gör ingenting för mig! På torsdag är det dags för sommaren att komma på riktigt!

Tänker ta fredagskvällen i lite korta drag. En av de bästa upplevelserna någonsin. Har aldrig känt mig så glad, så hemma, så uppskattad, stöttad, älskad. Ibland känenr jag bara att jag hör hemma på scenen. Och OJ va ni missade någonting. Bästa dansuppvisningen någonsin.

För det första var stället överbokat, 350 pers trängdes inne i satelliten. Och förutom att jag råkade slänga iväg ett armband i första numret (haha, faaaaan, gick ju bra dem andra gångerna!) gick allting som på räls. Fem nummer hade jag alltså, och i publiken hade jag min familj och släkt som stöttade, det vet jag för jag hörde dem... haha! Sen fick jag komma upp på scen och hämta stipendiet med tre andra. Vi fick motiveringar och allting, så jag blev verkligen jätteglad av dem fina orden, kuvertet och rosen som tilldelades mig. Publikens sorl. Åh, vad jag är lycklig.

Men kvällens höjdpunkt blev ändå vårt surprise-nummer för vår kära danslärare Lina. Amanda hade skrivit ett sjukt fint tal och sen körde vi igång med våran ultimata mix av Linas många koreografier. Eftersom att den var tio minuter lång var vi alla oroliga för att det skulle vara för långt. Men alla applåderade så fort en ny låt kom igång, och med thriller som avslutning jublade dem högt. Sen kom Lina fram, helt överraskad, tårögd och helt sprudlande glad. Hon tyckte vi var så duktiga och snälla, och då var det värt alla timmar av träning. Men vi har ju bara haft roligt under tiden.

Jag vill tacka min familj och mina släktingar som var där. Ni är bäst, ni stöttar mig som ingen annan gör, era ord värmer och får mig att le. Utan er skulle kvällen vara mindre lyckad. 


                                       




Avatar

Efter dansuppvisning nr 1: glad. Lyckades riktigt bra! Här iförd sminkning från "Fly away"-koreografin: lite avatar-aktigt blev det!

                             

                                   Imorgon är det dags för the big bang. Hoppas det går lika bra...

Wish me good luck!

Inför dansuppvisning nr 1: cross your fingers! Nervositeten ökar...

                           


Ledare på dansläger!

Nu är det bestämt. Jag och Amanda, som har fått dansstipendium, ska vara hjälpledare på ett dansläger i augusti! Allt är gratis och under fyra-fem dagar på Ekerö, där vi ska hålla klasser, hitta på lekar och även göra en koreografi för 45 elever! Wohooo, va jag är taggad!!!

Idag hade vi scenrep i Satelliten, för imorgon är det första showen. Det var lyckat, men samtidigt måste jag erkänna att de yngre grupperna är hur duktiga som helst, sådär duktig var inte jag i deras ålder! Ja, jo man önskar ju att man hade börjat dansa lite tidigare kanske.

                       


Det tar tid

Jag vet. Men jag vill verkligen kunna köra - NU! Har som vanligt ingen riktig tålamod... Jo då, jag och pappa var ute och körde ända bort till Danderyd och tillbaka, där jag stötte på både trafikljus (rött vill säga), rondeller och dessutom körde jag ända uppe i 70! Är ju lite stolt... men blir lätt frustrerad när jag får motorstopp.

Från ett ämne till ett annat: Mitt nya finfina armband, från Accesorize.




Nu blir det Desperete Housewifes!

Baka, baka liten kaka

Att baka bullar med systeryster är allt bra trevligt. Dels får man uppleva denna underliga vara vi människor kallar "jäst": har ni någonsin tänkt på hur konstig den egentligen är? Den luktar jättekonstigt, äckligt fast gott samtidigt. Konsistensen är en blandning mellan kallt, vått, torrt, smuligt, degigt, strävt... ja, jag vet knappt själv vad det är jag talar om längre.

Dels kan man frossa i underbara kanelbullar med ett glas mjölk. Mumma!

        

      

      

       

      

      

       

       


Dance like there´s no tomorrow

NU ska ni höra, vi på dansen har startat en grupp på Facebook som heter "Dance like there´s no tomorrow" och sen kanske vi får en egen hemsida. Jag tycker det var en toppenbra idé vi kom på i söndags, att göra detta. Dels kan vi lägga upp gamla filmer och bilder från olika uppvisningar, skriva ned träningstider osv. Men sen hoppas jag även att vi alla ska kunna hålla ihop efter gymnasiet och den dag då vi är för gamla för kulturskolan ska vi på något sätt hålla ihop! Usch, vill egentligen inte tänka på när vi måste sluta på Kulturskolan, vi har ju bästa läraren och vi är den bästa gruppen!

                          

På torsdag och fredag är det show! Ni som har lust att se, tyvärr, allt är uppbokat. Men om nån ber snällt kan jag ta några med mig till scenrepet. Inte lika flashy, men i alla fall!


Vill se!

Det har åskat riktigt mycket idag. Mysigt, men samtidigt läskigt. Pappa berättade igår att det är större risk att bli träffad av blixten än att vinna på Lotto. Låter ju bra! Sen ska man tydligen inte stå nära fönster under åskväder heller, glaset kan gå sönder...

Åh, är taggad på att se "Sex and the city 2"! Ser reklam för den överallt så det taggar en bara ännu mer.




Saker som gör mig glad

att rita
att skriva
dansa
vänner
fredagseftermiddagar
sovmorgonar
sol
Jack Johnson
ögonblick som dessa

På bra humör. Kan göra listan längre, men det får duga så.

      



The horizon has been defeated

Pappa och jag har varit och åkt motorcykel och käkat på donken. Yummm! Nu sitter jag hemma och jag har bestämt mig för att köpa en Jack Johnson-skiva, "On and on". Väldigt svårt att välja får jag säga, alla (de som finns på spotify som jag lyssnat på vill säga) är så bra! Nu vill jag bara ha hem skivan...

Nu när jag pratat om skivan måste jag ju bara ge er ett exempel!

                     


Nu

Har en lektion idag, så det är verkligen superskönt! Igår gick min "radioinspelning" väldigt bra, snubblade på orden två gånger dock men du var det bara att "blabbubblä" av sig och ta om den senaste meningen.

Känns inte som att jag har haft tid med bloggen som jag brukade ha, men det är mycket nu, bara dryga två veckor kvar till avslutningen! Sen har jag ju all dans, två-tre shower nästa vecka. Och på toppen av isberget så har sommaren, enligt mig, anlänt. Dags att sola, måste ju komma ikapp resten av min pepparkaksbruna familj! (De har ju fubbigt åkt utomlands...)

Länge sedan jag bjöd på en teckning också, verkar det som. Har inte riktigt kommit in i den flowen på länge nu, eller hur man ska uttrycka det. Men ska försöka få den här klar någon gång snart.

                

                                                    Just nu, känner jag det gungar...

Radiokändis för en dag

Jag är nervööös!!!!

Ska spela in ett radiomanus i skolan, svenska C handlar det om. ÅÅÅh bara jag inte får hicka eller hosta eller att youtubeklippen hackar sig eller något... Då kommer jag dö.

Wish me luck!



Vilken härlig dag!

     

     

Det var en sjukt fin, varm dag idag! Satt till och med ute på altanen och stekte i solen efter skolan, lovely! Imorgon är det z-dag, väldigt skönt! Men jag ska förbereda inför vårshowen på kvällen, ska bara dansa två nummer men ändå. Kul ska det bli!


Helg i Söderhamn

Nu är jag hemma i soliga Stockholm, bänkad på altanen och njuter av värmen. Helgen har varit toppenbra, jag åkte upp till Söderhamn tillsammans med mamma, syrran och Sebbe för att träffa Säfströmmarna. Lördagen var det jättefint väder, kunde till och med lämna jackan hemma när vi var ute och gick på stan! Det blev både shopping, glass i gräset, fika, näsblod (okej, det där var ju faktiskt onödigt, men jag förstår inte vad som är fel med min näsa!!!) och mycket trevligt umgänge. Hemma var vi yngre ute hela dagen, vi lekte gamla lekar och det var som att vara ett barn en sommardag i juli. Underbart!

               

                

               

               

              

              

              

              

              

               

En finfin helg i alla fall. Saknar dem redan!


Bestefar og jeg

Haha, så himla rolig!               

                    


En räcerbils-tårta!

Så är man ledig, en torsdag. Skönt, fast samtidigt sitter man fast här med en massa böcker. Plugg. Ja, ännu är det inte över. Imorgon åker jag med mamma och syster till Söderhamn. Ska bli mysigt!

Igår firade jag, Anna, Tess, Andrea, Fia och William erik som fyllt 18! Vi gjorde en finfin tårta (som innehöll två olika vaniljkrämer, hallonsylt, chokladmousse, grädde och godis!), det blev mycket skratt och mycket prat så det var hur kul som helst! 

                                 
                           

Nu ska jag plugga vidare...

Öga mot öga med rondellen!

Har varit och övningskört igen, nu går det faktiskt framåt! Har kört i två rondeller och bytt fil en gång, jippie! Lite läskigt var det, panik fick jag ett par gånger men det är bara att öva antar jag.

Försöker skriva ihop mitt radiomanus om reklam också, stöter på alla möjliga sorters videoklipp, riktigt underhållande får jag säga. Både irriterande så som "Vanish", "Cillit bang" osv, men även minnen. Minns ni denna glass? Haha, jag älskade den här!

                  

Värsta kapet!

Lördag. Blir en slapp dag idag, regnet sa det till mig. Försökte faktiskt dammsuga men den sluta fungera. Ett tecken på att jag bara ska ta det lugnt idag, tolkar jag det som. Förbereder mig mentalt inför engelska nationella proven på måndag, inte något man ser fram emot direkt.

Hade mysigt igår med två toppenvänner. Vi hittade ett väldigt omtalat och härligt fynd på City Gross i Stinsen: ni vet sådana där B&J's Wich-glassar som vanligtvisd kostar runt 27 kr? Ja, nu kunde man köpa två såna för 10 kr! Fatta! Jag tipsar er att köpa några stycken innan de tar slut! (De är billiga för att de går ut maj månad, men det är ingen skillnad!)

                                                  



Första sommarregnet

Det har varit en lång dag med mycket rörelse, känns som att livet kretsar kring dans just nu. Jag och Amanda jobbade på vår koreografi till låten "Dirty Diana" och det gick riktigt bra, vi kom väldigt långt! Så jag var i skolan från 8.20 på morgonen till 19.30 på kvällen... men men hade kul, vi dansade ju en massa! Sen efter träningen insåg jag att det ösregnade ute - och jag hade cykeln. Nooooo! Haha, snacka om att jag var dygnsur när jag äntligen var hemma, det droppade från kläderna. Men jag valde att se det positiva i det hela: det var årets första riktigt sommarregn. Det fanns en gnutta blå himmel, allt var grönt och det luktade vått varmt asfalt. Härligt!

                           

Sovmorgon imorgon. Great!

Bilder från lördagen

Ganska sent, ska snart gå och sova. Älskade Jack Johnson sjunger i mina öron, åh, han ska jag se en dag, det åker upp på min to-do-list! Här kommer i alla fall lite bilder från 18års-middagen för Anna och Tessi. Haha, synd att tårtan inte riktigt blev så överraskande som planerat, men huvudsaken var väl att den var fin och god!

              
               Fina Sandra och Felicia!

               
               Fia och Petra lagar mat/tårta. Gillar mixen där med sallad och grädde!

             
              Hmm... hur ska nu tårtan bli?

            
             Klar! 

Uppladdningen av bilderna har lust att cp:a sig nu, så jag får ta och lägga upp resten nån annan gång. Nu ska jag gå och sova!

God natt!



Sommarjobb!

Nu verkade det lösa sig trots allt. Har fått ta ledigt dagarna under Arvikafestivalen, så nu har jag sommarjobb på Karolinska!!!

Skuttar av glädje!



Övningskörning (med familjen i baksätet...)

Nu sitter man här igen då. Måndag morgon, datakunskap. Trodde aldrig att jag skulle säga det här men... när ska vi ha provet? Vill inte dra ut på det mer...

Igår hade jag dansträning med resten av tjejorna coh det rullade på bra. Nu är det bara att öva, öva, öva tills vi har alla detaljer på plats. Kommer bli en awsome uppvisning! Den bästa någonsin! Själv ska jag dansa fem olika danser... ojojoj, mycket att hålla reda på! (Den femte inkluderar ju egentligen åtta danser till!) 

Efter träningen var jag ute och övningskörde, det gick väldigt bra trots att jag inte kört sen november. Först hade jag ju bara planerat att ha med pappa, men sen frågade Jessi om hon fick komma med och sen mamma också... Så hela familjen var med i bilen när jag övningskörde! De lovade att vara tysta där bak i baksätet, men mamma gjorde en sådan där panik-flämtning (vilket mamma brukar göra, därav vågar jag inte riktigt köra med henne ännu, hon smittar av sig paniken!) när jag körde lite krokigt. En annorlunda familjeutflykt blev det!

                         

Fullspeckad helg!

Valborg blev lyckat! Lagade först middag med Maja och Olivia, sen gick vi och tittade på brasa i Tegelhagen. Därefter tog vi bussen (som liknade en skolbuss på skolresa, en kille spelade munspel till och med!) hem till Sofias kille där partajet väntade. Kul, kul, en lyckad kväll!

Idag spenderades dagen med förberedningar inför kvällen då vi skulle fira Anna och Tess för att officiellt ha fyllt 18! Det blev tacos, tårta (hemgjord får jag tillägga), godis och presenter. Får lägga upp bilderna senare!

Imorgon är det dans i tre timmar igen. Helgen är verkligen fullspeckad! Men det är bara kul!



RSS 2.0