NT-vecka 2010

Så var det dags igen! Jag personligen tycker det är riktigt kul med NT, det färglägger skolan lite grann och höjer stämningen. Men andra håller inte med... vi hade liten debatt idag på mentorstiden: för och emot NT. Okej visst, sammarna får inte vara med, men det är ju inte som att man går runt och tjurar! Vi är ju ändå en del av den här skolan! Men ja, kanske att sammarna borde få något eget...?

Nu ska jag skriva NP-tal, temat är ju språk så jag ska nog prata om sagornas språk! ;)


Lussebulle och julmust på burk...

Hade mitt första julfika för i år, tillsammans med Emilia i skolans cafeteria tidigare i veckan: lussebullar och julmust på burk. Ja, själva omgivningen kanske inte var så mysig, men åh vad gott det är och himlans trevligt hade vi. Sen tycker jag mycket bättre om julmust än påskmust... jag vet att det är samma sak, men det är själva känslan när man dricker den. Det känns mer juligt.

                                                           

Men idag är det fredag och äntligen helg. Det är mindre än en månad kvar till jul och jag börjar smått panika över julklappar, men som tur är ska jag in till stan med Maja och Karin imorgon så förhoppningsvis löser det sig lite då. Ikväll blir det hemmakväll med mamma, syrran och godaste kräftsoppan som finns. Mums!



Meh...

Jaha, så är man ändå helt okej taggad på litterär gestaltning, så är läraren sjuk! En kort skrivuppgift och nu är jag hemma. Lite onödigt kanske, ska ju tillbaka snart igen. Oh well.

Håller tummarna för syrran idag, hon ska operera bort halsmandlarna. Kommer alltså bli hennes slav i tio dagar framöver... men vad gör man inte för sin syster?

                              

              Här är jag, smått trött. Kunde inte ritkigt sova inatt, har så mycket att tänka på förstår ni.


En på miljonen

Jag vet att det är en på miljonen att jag kommer in. Men varför inte satsa? Det är det här jag vill, det insåg jag på Saco-mässan. Så det är ju bara att köra på och lära mig allt jag kan lära mig.

Målet är en ensides-serie, en karikatyr, fyra modellteckningar och fyra valfria.

                   

Bilder från "syndens hus"

Igår var jag i Kista för första gången på vääldigt länge, tillsammans med Sandra, Fia och Petra. Jag hade jättekul, dessutom köpte jag nya strumbyxor, en spetströja och en grå kofta - självklart grå, haha! På kvällen var vi hos Fia, kollade film och käka god tårta och choklad och pratade. Det var mysigt att det var vi tjejgänget då.

Idag har jag inte gjort mycket, men jag har faktiskt varit duktig och lagt manken till och lagt upp utflyttningpartyts bilder på facebook, som många väntat på. Tänkte lägga in några smakprov här också. Ja det var en så himla kul fest, med så många härliga människor och ja, jag vill bara göra om det igen!










Sacomässan

Hej!
Vi har idag varit på Sacomässan i Älvsjö. Hödpunkten var alla clementinerna och karamellerna :P hehe Annars har vi fått för mycket information om vad vi ska göra efter gymnasiet. Sandra ska förmodligen studera till illustaratör, som jag Therese tycker låter väldigt intressant. Men det kommer bara att fungera om du pluggar i STOCKHOLM! Punkt slut! ..okej kanske i G*vle men helst här hemma :D

Till något roligare;

Vi beställde studentmössor igår!!! Wohoo! 8D

Slut för idag, nu blir det taco!


Tankar från Sandras huvud

Fan, förlåt, men jag suger på att blogga just nu.

Vad har hänt? Jo, i lördags hade jag och syrran vår utflyttningsfest, med temat Good vs Bad. Det var askul, en massa härliga människor kom och det blev helt enkelt lyckat! Lite jobbigt med städningen sen, men det var faktiskt inte så farligt! Japp, skulle jag ha inflyttningsfest också, eller vad var det? Haha, I don't think so! Radhus i Viby... okeeeeej...

Period två börjar imorgon, och första lektionen är teckning! Wohoo!

Saco-mässan på fredag. Usch, jasså det är nu man ska veta vad man ska bli? Ja, jag har faktiskt varit så duktig och knepat och knåpat på detta, så något blir det i alla fall. Funderar även på att åka till USA för ett år som au pair. Men ojojoj vad långt det är dit... liiite läbbigt måste jag säga.

Majsan fyller år imorgon! Wiieee! Samtidigt lite sorgligt, nu är jag liksom lämnad "ensam" i min sjuttonåriga tillvaro.

Projektarbetet rullar på, vi har börjat komma upp med en story till vår barnbok så det ser ljust ut! Ska bli enormt kul att börja skriva och rita!

Pia kommer nu i helgen. Ja, får se hur det går. En del har ju hänt på sistone, har fått träffa Richards alla barn också. Kan dock inte se dom som halvsyskon än, och kommer antagligen aldrig att göra det heller. Om jag ska vara ärlig.

Nej, nu är det Grey's anatomy. Hejsvejs! Och ja, bilder från festen kommer förhoppningsvis in i min dator i helgen, jag är ju så seg på den fronten med.

Bubbles

        

Skriver igen

Okej, så jag skriver igen, andra inlägget på en och samma dag, oj jag börjar komma i bloggar-form igen - kanske. Jag sitter och tänker på hur mycket jag har i skolan just nu, jag får lite panik när jag tänker på kursprovet, religions- och engelskaredovisning samt svenskaprov. Men åh vad jag vill ha ny period! Inte för att det kommer bli lättare, schemat blir fullare, men jag får slippa jobbiga kurser och få nåra roliga i alla fall: teckning och litterär gestaltning. Åh, kul! På teckning ska jag försöka blåsa liv i mitt tecknande igen, jag har fan inte varit duktig på den fronten och jag vill inte låta den glöden svalna.

Fortfarande 59 dagar kvar. Och 37 dagar kvar tills vi flyttar ut.

Och just det: ni som blivit inbjudna till min utflyttningsfest på lördag, kolla gärna fb och svara!


Himlen är oskyldigt grå

Mm. Lov slut. Men jag försöker hålla humöret uppe, klädd i den nya vinterjackan på busshållplatsen. Vill bara spola fram tiden, skippa all den här flyttförvirringen och flytta in i nya huset.

Filosofilektion, men är nog inte så superdupersugen på att filosofera. Hjärnan räcker liksom inte till, det är överfullt!

59 dagar kvar till min 18-årsdag. Åh, jag längtar!


Hopp

                  

Uppdatering... finally!

Hehe, ja, jag är väl inte längre den bästa på att skriva blogginlägg. Detta skyller jag på höstlovet (ja, det har t o m redan hunnit bli höstlov, in fact det är redan tordag och jag panikar över att det bara är tre dagar kvar!!!), på all flyttförvirring och lite diverse annat. Jag försöker ta mig tillbaka till vägen jag förut vandrade, men det är svårt. Jag har fallit ur min skrivar- och tecknarfokus, så det är lite synd, men jag jobbar på det. Vad jag kan säga om höstlovet är väl att jag har varit i Söderhamn på en tjejhelg, ätit middag på restaurang tre kvällar i rad, jag har shoppat och träffat vänner och pluggat. Japp, det var alltså lovet i ett nötskal.

Vad som fattas är en ny design... det brukar hjälpa om jag har tappat skrivarlusten. Så håll utkik efter det nu i helgen!

                              

                              

Låtfrasen som präglat mitt liv just nu:
Det kommer ordna sig, det gör det alltid
Jo, det löser sig, så brukar allt bli
det kommer fixa sig till slut
det är inget tvivel om, fast nu känns skiten sur
och flera mil ifrån, det ordnar sig...

RSS 2.0