Makers - ett mentorsprogram för ungdomar

Om du sitter med den nya Sollentuna-tidningen i knäet och kollar in förstasidan kan du se en bild på min syster och hennes kompis Evelina. De har nämligen startat en ideel förening, ett mentorsprogram för unga, och med detta hamnade de i tidningen. Jag läser artikeln och överväldigas, vilka inspirationer! Här har de, på helt egen hand, samlat in bidrag och skapat kontakter, hemsidor och allt annat som hör därtill, allt utan någon som helst belöning. Belöningen kommer nu, nu har de fått publicitet.

Makers riktar sig till ungdomar mellan 13-16 år, och har mentorer som är relativt unga, för att de ska kunna ha ett starkare förstående och samband. Istället för tråkiga mentorsmöten i en obehaglig lektionssal kan ungdomarna själva bestämma vart och hur de ska träffas - över en fika, på bio, via telefon eller mail, you name it.

Så ta en titt på deras fina jobb, läs artikeln och besök hemsidan! Känner du någon tonåring som söker en "storebror" eller "storasyster" att vända sig till med allt mellan himmel och blått, ja, då vet du ett ställe han eller hon kan besöka.

          


Artikeln: http://www.direktpress.se/viisollentuna/Nyheter/Startade-mentorsprogram-for-unga/
Hemsidan: http://www.makers.se/


Kommentarer
Postat av: Jessica

du är bäst!!!

2011-09-04 @ 18:57:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0