Gömstället



Ibland vill jag gömma mig bara få försvinna för ett par sekunder. Bort från stan och allt. Denna ska få lite färg, då livas den upp, men just nu är det plugg som gäller.

Högskola, högskola, högskola...

Åh. Kungsholmen, ja tack. Vill också bo i en flott lägenhet med grönt kakel i köket och barstolar och en blå-silver-krom-aktig tapet. Syrran, du drog en vinstlott! Så himla fin lägenhet! Och tack för ringen, du är underbar!

I övrigt har jag redovisning imorgon, jippie-jay. Det ska väl gå an. Har tittat också på lite olika högskoleutbildningar. Inte för att jag hinner söka nu i vår, men sedan? Informatör, filosofie examen med svenska som inritkning, estetik, kultur, blablabla. Alternativen är många, valet är ett.

Högskoleprov på lördag - så himla nervös. Men jag intalar mig själv att det kommer gå dåligt, vilke det kommer göra, men det är första gången.

                               

Just det, i helgen var jag i Söderhamn och åkte skidor! Det var jätteskönt, fick träningsvärk för första gången i benen av att åka skidor (jag vet, chockerande, tydligen har jag inte åkt på riktigt). Härligt att träffa familjen nr 2 också. Hoppas vi ses snart igen!


Roma, Italia!

Åh, vad jag längtar! Avgångsdatumet är alltså den 7:e april till den 11:e. Jag, pappa och Jessi, i Italiens vackra stad Rom. Har faktiskt aldrig åkt någonstans bara för att se saker, vi har alltid åkt på solsemester. Därför är jag extra exalterad inför den här resan.

Frida var så vänlig att ge mig den kartan som hon använt när hon var i Rom för inte alls så länge sen, så nu har jag och pappa pekat ut på kartan vart vi ska bo och vad vi borde se och vart vå ska gå osvosv...

Här är några bilder på hotellet vi ska bo i, Hotell Flavia. Den ligger i city, kanske inte i centrum av city, men i city.

                               

                               
 
                               

                               

                               

Hehe, den sista bilden är på frukostbuffén. Det är ungefär två veckor kvar...

Dagens kloka ord

Man vet att man är sjuk när man inte har någon aptit. Nåja, det gäller åtminstone mig. Klockan är åtta och jag vill inte ha middag. Jag har alltid aptit, jag älskar mat! Lite tråkigt när man faktiskt inte kan uppskatta den.

Ska gå ner och proppa i mig mat nu. Dagen har bestått av film och badkar och tecknande på nytt porträtt. Imorgon - projekt, så ska krya på mig ordentligt så att jag kan plugga på det.

Godkväll

                    


Ur mörkret

                  

Sjuk - igen

Japp, så är man sjuk - igen. Feber och frossa, jippie! (Om ni inte hör det så försöker jag vara sarkastisk...) Det är typiskt också när jag skulle träffa alla gamla kompisar från språkresan denna helg, och dessutom dansa i Sollentuna Centrum. Dålig tajming är mitt andranamn.

Idag blir det alltså film under duntäcket med en C-vitamindryck i ena handen och termometern i den andra. Blä.

                             


Nothing suits me like a suit

          
                    

Har frossat i HIMYM på sistone, syrran har ju säsong 1-5. Så underbart, definitivt i klass med Vänner.

Min storasyster blir stor

Och plötsligt, bara så där, har min syster flyttat ut. 20 år är hon.

Det som är coolast av allt (och delvis det faktum att hon både bestämde sig och flyttade in i lägenheten på mindre än fyra dagar) är att den ligger på Kungsholmen. Avundsjuuuk! Nej, skämtåsido. Skitkonstigt att du lämnat fågelboet kära syster, men är samtidigt glad för att du fått luft under vingarna. Du är ändå inte hemma alltför ofta. Men jo, faktiskt, har redan börjat märka (det är nog mest för att jag vet att du inte bor hemma längre) att du inte längre bor med oss. Det är ganska tomt.
Men å andra sidan kommer jag kunna krascha hos dig när det behövs, inte sant? Hihi.

Helgen

Nu är det söndagkväll och jag är nervös inför matteprovet imorgon. Känner mig inte lika säker längre på derivata...

I lördags var det projektarbete som gällde. Vi är på god väg med redovisningen så det känns bra. Jag känner verkligen att vår projektgrupp är super, vi har alltid kul och kommer bra överrens. På kvällen sen var jag ute med vännerna och träffade folk, det var trevligt!

Idag har varit en seg dag, har pluggat matte som drivit mig till vansinne. Men jag hann även köra lite bowling med Jessi, mamma, Richard och Linus. Det var väldigt länge sen sist och jag insåg att jag inte är nån vidare bra. Men roligt är det i alla fall!

Färg

I torsdags hade jag och Olivia en kreativ kväll med macarones och hembakade semlor. Det var jättetrevligt och mysigt, vi satt och snackade samtidigt som vi utövade konst... både bra och dålig sådan. Det blev allt från gaypirates till konspirationsteorier direkt på papper genom blyertspennan. Glad att kunna dela mitt konstnärliga intresset med dig!

Fredag idag! Jag, Anna, Tess och Fia sågs över en kopp te, lite film men mestadels prat. Har nu fått i uppdrag att rita av dem, och det vill jag verkligen göra, det hade jag faktiskt tänkt göra någon gång. Så håll utkik...

Det blir en bra helg, bortsett från matteplugg inför provet på måndag... Har projekt imorgon med tjejerna, inte långt kvar till redovisningen nu. Jag taggar faktiskt till! Ska bli skönt att få det gjort.

      

Studentklänning!

Ja, ni läste rätt. Har varit i Kista med Jessi och pappa, vi åt mat och såg bio. Hade inte speciellt något särskilt så vi såg True Grit, en västernfilm. Men den var faktiskt bra! Brukar inte vara jättefan av västern men den här var annorlunda. Jag var och såg bio nyligen, med Sandra och Fia. Vi såg Ritualen, den var jätteläskig! Skitobehaglig, hade med exorcism att göra och Anthony Hopkins spelar ju så himla bra.

                                                   

                                 

Men, i alla fall, jag hade sett den här klänningen innan då då men det var först nu jag fick testa den. Den satt riktigt bra så jag köpte den - jag har en studentklänning!!! Kan knappt fatta att jag har köpt en... trodde det skulle bli som inför balen i nian, att man springer runt på stan i ren stress och panik. Nej, nu behöver jag bara vänta på min studentmössa och sen är min outfit klar!

NU ska jag sova. Godnatt!

Allé

                   

What dreams are made of

Äntligen! Jag är frisk och har precis kommit hem från stan. Har haft det jättetrevligt med Fia och Sandra, vi tog en fika och kollade i affärer så det var ett bra sätt att fira att jag är fri från hosta och feber. Vi behövde ta igen förlorad tid också.

På vägen hem satt jag och Fia och pratade och jag insåg vad jag behöver göra. Jag behöver åka utomlands. En längre tid, det vill säga. Ja, jag har ett riktigt sug efter det! Antingen om jag åker för att jobba eller plugga eller både och, jag vill bo utomlands ett tag. Kanske i England, USA, Spanien eller något... Där man kan språket hyfsat bra. Åh, jag känner det på mig, att det här ska jag göra. Jag behöver det här.

Jag funderar fortfarande på vad det är JAG verkligen vill. What my dreams are made of.

                

                   


On the move

                   


Mongolisk buffé med konstiga bär

Hemma idag också. Hitills har lovet varit rätt så händelselöst, som ni kan förstå. Men igår kväll åkte jag med pappa och syster in till stan där vi åt på en mysig mongolisk restaurang. Det var rätt så coolt för det var en buffé med råvaror som kött och grönsaker och sen stekte dem ihop allting mitt framför en! Så det var väldigt färskt. Sen till efterrätt hade dem en massa frukt och vaniljglass. Det är ju så himla gott med fruktsallad! Fast det var rätt så konstiga frukter, bl a ett bär som såg ut som ett hallon men såg ut att vara täckt med små flimmehår i gummi typ. Den var inte så god. 

Idag har jag pluggat, snorat och kollat film: Lejonkungen. Klassiker! Ja, först behövde jag rota runt i förrådet, som just nu innehåller diverse bråte från vårt tidigare boende (som ju var nåågot större). Trodde jag skulle fastna därinne!

Imorgon ska jag vara frisk... har jag bestämt. 

             

             

Om ca en månad åker jag till Rom... lääängtar!

RSS 2.0