Införskaffat

Hälften så billigt som hemma! Wonderful! Lite småtråkigt väder idag, men solen ska spricka upp senare, så vi får vänta och se. Blir antagligen bio ikväll. Här kan man hälla extra smör på biopopcornen om man vill. Haha, ja...

I Hollywood!

Är tillbaka i Santa Barbara, lite mulet idag dessvärre, men resten av veckan ska bli soligt tydligen. Har haft en så himla rolig helg i LA, Hollywood! Jag är kär i staden! En sådan underbar atmosfär som andas drömmar, och som den drömmare jag är kan man ju inget annat än bli kär. Att gå på Hollywood Boulevard, med stjärnorna under sina fötter, få se the Chinese theater och Hollywood-skylten, det var mäktigt.
På fredagen var vi på Universal studios, det var awesome! Är man filmälskare ska man definitivt åka dit. Ska visa en massa bilder senare... en magisk plats!

Den här låten passar in så himla bra nu. Åh, Hollywood!

Kul i California

Så jävla bäst!

Update from Santa Barbara

Hej alla där hemma! Tänkte ge er en liten uppdatering om hur jag och systeryster har det här i soliga Californien.

Resan dit gick jättebra, allting flöt på förutom ytterst små missöden som gick att fixa snabbt, så det var ju bra. På hela resan hann jag med att se fyra filmer, läsa, se serier... och förstås sova. Vi reste i lite över ett dygn, från dörr till dörr, så man var helknäpp när man kom fram: trött, hungrig och ont i rumpan av att sitta så mycket. Så när vi kom fram skulle vi käka lite med Sebbe och hans kompisar, så vi går in på Tacobell. Jag strosar fram till disken och säger:
- Hi, I would like a tacotallrik!
Så fort jag uttalat orden känner jag nej, Sandra, du är inte hemma! Åh herregud, om jag har blivit mobbad för det där...

Första dagen visade Sebbe oss runt, vi käkade på piren, de hade supergoda hamburgare som räckte i evigheter. Träffade på nya människor som alla är jättetrevliga, de bara vandrar in och ut ur varandras lägenheter. Sen har vi under veckan hunnit sola (och bränna) oss, vara med på en av Sebbes teaterlektioner och se han "in action", äta gott och titta i affärer. Santa Barbara är superfint, med härliga palmer och blått vatten. Vi har haft jättetur med vädret, över 20 grader varje dag.

 

Idag (torsdag) åker vi ned till LA, där vi ska bo över helgen. Vi har hyrt bil, fixat motel och köpt biljetter till Universal! Universal är en hel park uppbyggd kring alla Universals filmer/serier och så, med en massa shower och åkturer, där man får uppleva filminspelningsplatser (Desperete Housewifes-gatan Wisteria Lane) osv. Sen ska vi självklart se Hollywoodskylten, Walk of fame och resten. Taggad!


Ha det gött så länge!

 

 


California, here we come

Så är det! Har rusat runt i hela huset dem senaste timmarna, proppar ned kläder och kastar upp dem igen, smusslar ned badrumssaker och teckningsblock, ber till himmelen om att inte glömma något. Kl 09.05 lyfter planet som ska ta mig och min syrra tvärs över Atlanten, mot en helt annan kontinent som jag aldrig tidigare besökt: USA. Vi landar först 15.15, en mellanlandning i New Jersey, sedan vidare till LA där vi landar 18.30. Så himla kul ska det bli, det börjar verkligen sjunka in nu att imorgon bär det av. Det kommer finnas så mycket att se och uppleva, kan knappt vänta nu!

Så jag säger nu hej då på mitt svenska vis och förhoppningsvis kan jag skriva en hälsning sen från Santa Barbara. Ha det gött!

Shoppingspace i resväskan

Resfebern börjar smyga på. Om fem dagar är det dags för USA. Herregud! Så himla taggad! Har börjat packa lite grann, svårt att rensa bort kläder och så, men det ska få plats. Sen vill man ju ha lite shoppingspace kvar till hemresan också!

Idag var jag ledig, så det var skönt. Påskspinning på morgonen, sen blev det en lugn fortsatt dag med Anna, fika i Sollentuna C bland annat. Pratade en del om Bulgarien i sommar, så taggar inför det också... Älskar att resa! Kan inte jag bara få vandra med en resväska hela tiden, redo för nästa resa?
Foto:welcometosantabarbara.com


På kvällen blev det research med Maja om vad som händer i höst. Plugg i Sverige? Plugg utomlands? Jobb utomlands? Frankrike? England? USA? Frågorna är många, svaren få, men vi kom en liten bit på vägen i alla fall...

Disneycollage

Fotona blev lite mörka, men så här blev resultatet i alla fall! Disney är svårt!

Prag!

Ohoy! Ja, så säger man "hej" på tjeckiska, fick vi lära oss. Men vi var för fega för att använda ordet... ("är det ett skämt, eller?"). Ska man möta våren ska man göra det i Prag - dock hade våren inte riktigt kommit till Prag ännu, så det var ju synd, men roligt hade vi i alla fall. Dagarna gick åt att vandra på gator och torg, besöka Karlsbron, se på den stora klockan på torget, äta tjeckisk mat (bl a testade vi något som heter Trdlo eller något liknande, en sorts munk-liknande bakelse med mandel och kardemumma - gott!) och självklart avnjuta den tjeckiska ölen som kostade 11 kr/halvlitern som bästa pris!
En mysig helg med pappa och syster, som jag alltid har roligt med, hur mycket jag än fryser. Tack för semestern!

Att resa

Hemma igen från en 5-dagars semester i Prag! Det har varit väldigt mysigt, lite dåligt väder, men det snöade åtminstone inte som det gjorde när vi kom hem. Tillsammans med pappa och syster hade vi det jättetrevligt i den sagolika staden i Tjeckien. Bilder kommer snart!

Det roliga är, att nu åtestår det bara två veckor och sedan är jag på Arlanda igen - för min resa till California med syrran! Gaaaaaah! Så nu är det jobba som gäller fram tills dess!

      

RSS 2.0