Tax free!

Idag tog jag mig friheten att låta bli att ställa klockan (vilket inte har hänt på myyycket länge) och vaknar upp halv ett efter 11 timmars sömn. Hehe. Välbehövd sömn.

Den dag som återstod blev en fika med Sandra och en del planering inför resan på fredag. Fattar knappt att vi åker! En vecka i Lanzarote, bland palmer i solen, underbart! Efter fikat träffade jag mamma i stan för en middag och en lite tjyvstart på julshoppingen. Det är ju inte långt kvar! Dessutom tog vi oss en titt på NK's skyltfönster och jag säger bara en sak - it ain't worth it. Det fanns ingen värme, inget av det där juliga, jätteplottriga, mysiga. Nej, dålig julskyltning av NK i år! 

              
Har shoppat lite tax free inför resan, det bidde en mini body butter collection!


Sneak peak

Sneak peak på "Skymningssagor och grafitti". Jag ska fan döpa den till det! Lite knasigt, men sån är ju jag.         

                      

Ska snart in till stan för att träffa Maja. På kvällen blir de bio med tjejerna: Breaking dawn. Ja, man måste ju se den, hur mycket Pattinson-rabalder det har varit.

Kan knappt fatta att om en vecka är jag på kanarieöarna och lapar sol. Wiiiiiiiiieeee!

Skymningssagor och grafitti

NU har jag äntligen investerat i ett nytt block (är både ledsamt och kul när ett blir fullt och man måste köpa ett nytt.) Började lite på en ny bild som ja hade gått runt i huvudet med ett tag. Men så började jag tänka: vart fick jag den ifrån egentligen?

När jag gick hem från jobbet en gång behöver jag gå igenom en tunnel för att komma till tåget. Och på betongväggen strax innan tunnelns början hade någon "klottrat" med röd sprejfärg. Jag säger "klottrat", för det jag såg var något väldigt fint. Det var en björn som stod och såg upp mot himlen. Utan ansikte och utan ögon, men han såg lite ledsen ut. Det var vackert på något sätt.

Sen kom jag på att min andra inspirationskälla egentligen kom ifrån det gamla barnprogrammet "Skymningssagor" som gick på svt när vi var små. Minns ni det här när tåget åkte runt berget och sedan zoomade de in på något som de skulle läsa en saga om, typ "Pettson och Findus". Jag älskade varje gång det där tåget åkte runt berget, det var så fint!
 
                               

Lite skoj det där, vart man får allt ifrån.

"I trädgården" - steg för steg

Idag blev jag klar med min A2-beställning! Blev faktiskt riktigt nöjd, brukar inte bli det, men den här kunde jag inte hitta alltför mycket att klaga på i alla fall. En härlig familjestund i trädgården - klar! Eftersom min scanner bara kan ta A4:or så fick jag fota den istället. Här kommer lite steg-för-steg-bilder. Jag tycker om att kunna se allting växa fram, från att ha varit ett vitt papper med några skissade linjer till en komplett bild med färg och former!


       


      

Nu har jag ytterligare två beställningar på kö, ska ta och sätta igång snart med dem också!

Kroki

Jag var på krokikurs häromveckan, för första gången. Väldigt spännande, det är ju inte varje dag man går och tecknar av en naken-modell. Lite nervös var jag när jag gick till ett kulturhus i Ropsten jag hittat på google, där det var drop in med en avgift på 60kr/gång. Jag hade ju ingen aning om hur det skulle vara, vilka som skulle vara där eller hur man skulle göra! Jag och en gubbe till typ? Men till min stora förvåning var det minst tio andra där, alla med lika stor passion för tecknandet och målandet (det kunde jag se på antalet färgpaletter, penslar och de enorma teckningsblock de hade med sig). Jag kände mig verkligen som en amatör! Men det var faktiskt roligt, hur konstigt det än låter. Någonting helt annorlunda och crazy, men kul. 

                      

                       

Det gick bara så himla snabbt mellan poserna att jag inte hanna göra mer än att skissa! Måste ha en sådan här till arbetsproverna till Gävle...


Halkan!

Ja, jag har kört halkan! Så himla kul var det! Roligaste var nog faktumet att jag fick sitta HELT SJÄLV i bilen! Inte långt kvar tills jag får åka ensam på riktigt.

Jag var på Gillinges halkbana. Där fick man sitta i en grupp med sju andra personer, gå igenom risker och sådant först i klassrummet. Sedan fick vi testa på att krocka i 30 km/h (inte det behagligaste direkt) och sitta upp och ned i en bil, med bara bilbältet som hindrade en från att krascha ned i taket (inte så behagligt det heller, men kul!) Därefter tog vi bilarna till halkbanorna: en asfalterad och en vattentäckt. Vi fick köra i 50 och 70 km/h på vardera och det är ju inte helt lätt att stanna. En lärorik upplevelse, alla borde få känna på den minst 10 gånger i sitt liv så att man håller sig uppdaterad om hur svårt det kan vara att BROMSA!

                                                 

Börjar närma mig körkortet nu, har en del teori kvar, men bara jag tar mig i kragen och sätter igång blir det nog taget snart...

Om jag hade en bondgård...

                                  


Jag är en stolt svensk!

Söndagkväll, med en kopp te framför tv:n, det är sådant hösten är till för. Tittar på "Vem kan slå Filip och Fredrik" - är det bara jag som inte hejar på Filip och Fredrik?

Innan dess tittade jag på ett program på svt: "Allt för Sverige". Såg de första avsnitten med gamla projektgruppen och blev lite kär i den. Dels för att det är en sådan härlig atmosfär kring det hela, den handlar om några amerikanare som vill följa upp sina släktrötter i Sverige. De skämtar om allting och de ger ett nytt perspektiv på Sverige. Men mest för att man blir så stolt över att bo i detta avlånga land! Så himla fina vidder och bilder och allt är bara så fint. Vi får visa mer stolthet, vi svenskar! 
   Lite synd att det är en utslagstävling, alla vill ju träffa sina släktingar! Lite sorgligt när någon behöver gå hem.

                                 
                                                          "I want tomten to come to my tomten!"


                                           Och här kommer en låt som ligger högt på listen just nu:
                 

Project in progress

Veckan har bestått av mycker jobb, både hemma och i affären. Det nya projektet: en A2 med en familj i trädgård! Det börjar ta form nu, men det enda ni får se är denna skiss, hihi.


Mindre än en månad kvar till solsemestern i Lanzarote... längtaaarr!!

En lite lyxigare onsdag

Syrran och jag fick i julklapp av vår pappa ett spabesök på ett turkist bad: så det fick bli sysselsättningen för en mulen onsdag i november. Så himla skönt! Först fick vi sitta i typ en bastu (en lite lyxigare sådan, i typ marmor) och svettas lite. Därefter fick man ligga på en stor marmorplatta, vilket är mycket skönare än det låter! Skrubbning, skuminpackning och massage var några som följde. Hade ganska svårt att få liv i armar och ben efter det får jag säga. Som en sista slutkläm bjöds det på en meze-tallrik, med massa goda röror och såser till bröd och ris. Jättegott!

                
                                    

På kvällen följde jag med syster min för att ta en öl med hennes kompisar. Tack för en härlig heldag med dig, sisstah!

RSS 2.0