Bara en massa desserter

I helgen firade vi Sandra, som fyllt 20 år. Dels gjorde vi ett album med massa roliga foton, minnen och listor hon sjlv skrivit flera år tidigare. På en av listan över saker vi skulle göra stod: "gå på lyxig restaurang och bara beställa en massa desserter!" Så - det gjorde vi! Vi åkte till restaurang på lunchtid, satte oss och sade till servitören:

- Vi vill beställa alla desserter!
Han blir med ens förvirrad, stirrar lite.
- Okej...

Det blev fem desserter på vårt bord: mjukglassbuffén, chokladkaka, chokladmousse, apelsinsorbet och en våffla. Supergott! Och en sån himla rolig grej att göra, jag lovar att alla andra gäster på restaurangen gav oss en sned blick, men hallå - bästa lunchen någonsin! Bilder från den här dagen kommer upp senare.

                                      

För övrigt: körkortet är i full gång, med riskettan gjord, körlektioner körda och mycket teoriplugg på gång.

Sju stjärnfall

Det var den årliga höstmarknanden i Rättvik i helgen, och jag åkte med hela halva familje-patrasket och släkt därtill. Så himla härligt att vara där: dofter av munkar och brända mandlar som hänger i luften, slalom genom gångarna kantade av stickade strumpor, hjortronsylt och tomtestatyetter, alla pekar och skrattar och testar. För mig blev det en "one peice", inte ett original utan en 300-kronors kopia, men så himla skön ändå! Sen blev det en mobilstrumpa, sura remmar och en kantarelltoast med västerbottenost. Mumma!

På kvällen gick vi alla ut för att se meteor-regnet. Det är så himla sjärnklart där mitt i skogen i ingenstans så det var vackert att stå där och räkna stjärnfall. Jag såg sju stycken, och önskade samma önskan på alla. Då borde den verkligen slå in, eller hur? 

Saker man kan göra på en öde ö


Serie

Har jobbat på en serie som ska skickas i arbetsproverna till HiG. Lite roligt hur man bara ändrar sin ursprungliga idé när man sitter och tittar på Pirates of the Caribbean, när Jack Sparrow blir fast på en öde ö och man tänker för sig själv: undrar vad man skulle göra om man fastnade på en öde ö? Resultatet: en serie! Lite färg bara så blir den nog klar att skicka sen, måste ju sätta igång med dem här arbetsproverna innan det är för sent!
Blåbärspaj med mandelmassa på blommig fat

Kanelbullens dag idag, men det bidde ingen bulle. Däremot, under en mysig fika med Sandra och Therese, njöt jag av en bit blåbärspaj. Gaah! Jag mååste ha paj om det finns, jag bara måste! Vi fikade på ett nytt litet fik i Sollentuna centrum, "Garden" och det var precis vad det heter, som en trädgård med jättemysiga, snirkliga möbler i metall och olika korgstolar. Täckta med murgröna och med blommigt porslin på bordet - min typ av fik!

Utöver detta sker något spännande imorgon: min första körlektion! Ska bli så himla kul och läskigt! Har kört en del nu, och ska köra ned till landet då vi ska på höstmarknaden i Rättvik. Det är verkligen en stolpe för att hösten är här. Härligt!

Sofia

               

RSS 2.0