Jullov!

Japp, härligt att vara ledig. Men är inte riktigt ledig ändå, jag är barnvakt till två små busfrön till pojkar, igår, idag och imorgon (och eventuellt annan tid). Det är självklart både upp och ner: ena stunden är alla glada och leker, sen gör någon illa sig, är trött och grinig och sen kaos. Men vem kan låta bli att tycka att de ändå är små änglar? Haha, guilty.

Julen ska jag visa i bilder hade jag tänkt, men en annan dag. Just nu är det mycket fram och tillbaka mellan Viby och Sundbyberg. Men det börjar ordna sig, ska vänja mig lite vid dessa galna, vilseledande, nya omgivningarna, bussar och tåg, tider och rum. Julen var i alla fall bra, på julafton var vi i Söderhamn och på annandag jul hos mamma.

Trots julafton och min kommande födelsedag (wohooooo) har jag ändå lyckats shoppa loss under mellandagsrean. Men är det rea så är det, eller hur?

Snart nyår, ska bli så himla kul!

Hejdå huset

Hade riktigt roligt igår, fredag. Började med scenrep (rörigt, men det hör väl till?) inför den stora julshowen som är idag. Över 300 pers, alla på läktaren i gympahallen i Satelliten. Får se hur det går, men det ska bli kul i alla fall! Synd att man ska vara förkyld bara... Sedan åkte jag, Anna, Tess och Fia till Vallentuna och Sandra. Det är inte ofta vi ses bara vi längre, så det var jättekul och trevligt! Vi började planera både nyår och resor, men vi snackade även om allt mellan himmel och jord. Puss på er underbara tjejer!

Men nu till den stora nyheten - idag ska vi flytta! Nycklarna till huset fick vi i onsdags, men idag flyttar vi sängar och hela padrasket till Viby. Första natten i nya huset. Skitspännande, men samtidigt är jag ledsen. En jättekonstig känsla, man är ju exalterad för det nya men jättenere för att behöva lämna det hem man växt upp i och levt i hela 17 (18) år! Kommer säkert få en tår i ögat, kan jag tänka mig.

Allt händer nu. Två prov nästa vecka, sen skolavslutning, sen jul, med allt julstök (har helt missat julstämningen i år, med tanke på att vi packat ned allting), julklappsshopping och stress. På detta alltså dans, en massa träning inför show nu och show i februari, samt projektarbete som stressar mig så totalt, samt nervositet för planer efter studenten, samt nyårsplaner, oro över arbetslösheten och därmed pengarna. Nyorientering i en skilsmässobarns värld. Och flytt. Herregud.

                

      

     

      

     

      

Hejdå huset. Kanske att det har varit en jävla strul de senaste månaderna, men vi kommer fortfarande ha kvar alla minnen, all kärlek och alla framtidsdrömmar som växte upp inom dina stabila väggar.

Julklappar!

NP i fredags gick riktigt bra, ville bara klargöra det. Blev bara tre timmar istället för fem, haha. Så jag och Anna åkte till Stinsen och köpte julklappar.

Idag var jag också på julklappsshopping, i stan med mamma och Jessi. En årlig tradition vi har. Vi tittade på NK's skyltfönster (helt okej i år, inte jättefina, första och sista fönstret var finast), käkade lunch och fikade. Jättemysigt! Dessutom har jag i princip bara tre julklappar kvar att köpa! Woho!

Ska iväg till Sandra nu. Faktiskt lite skönt att bara sätta sig på tåg och bara åka bort från allting för en stund...


Projektarbete

Idag åkte jag och Maja till hennes gamla skola i projektarbetets namn: vi skulle träffa en referensgrupp på fem 3-4:or som skulle ge oss feedback. Dom var jättesöta och hjälpte oss väldigt mycket. De var inte alls (som jag hade befarat) blyga och tysta, utan frågvisa, nyfikna och de gav oss sina åsikter. Men i allmänhet verkade de tycka boken vi skrivit var bra, även om vi hade mycket ner arbete kvar. De ville vara med nästa gång vi kom dit, haha, så söta!

Så jag har en del teckningar att ritam vilket är skitkul!

Snart har jag dans. Vi kommer dansa nästa vecka, till "all i want for x-mas", med Mariah Carey. Skitsöt dans, vi kommer vara sådär fånigt glada, haha!


Lussebulle-bakning!

Ja, jag sa ju att det skulle komma bilder från helgen, så här såg alltså min söndag ut:

                     


Mm... marabou!

NT-fest ikväll. Om jag ska gå? Nej. Där fick jag för att vara yngre än alla andra, men det är i princip en månad kvar tills min 18-årsdag så det är ju inget att sura över. Istället är jag glad! Jag hade mitt NP-tal idag, så himla skönt att ha det överstökat och det gick faktiskt helt okej. Trots att jag kände att jag skakade och blev varm i ansiktet, sa alla andra att det inte märktes.

På vägen hem åkte jag buss med en kompis, och vi träffade en av hennes kompisar, som tydligen jobbade på marabou-fabriken. Så hon gav oss en massa choklad, helt gratis! Snacka om att jag blev lycklig!


                                

Åh, sköna studiedag, ta aldrig slut!

Ja, det är ju så skönt att vara ledig på en måndag. Dessutom drömde jag att det redan var period tre, att jag hade massa sovmorgnar och så. Hmpf, jo man tackar, nu mår jag bättre...

En skön helg har det varit (bilder kommer!): har besökt mamma och Rickard i nya lägenheten, den var sjukt fin! Så där stort och rymlig och clean som de lägenheter som bara finns i inredningstidingarna. Har pluggat en del, vilket har behövts, har shoppat julklappar, bakat lussebullar och dansat.

Idag åkte jag, Jessi, Sebbe, Emilia, Mandy och hennes kompis till Sergel och såg nya Harry Potter-filmen på bio. Den var skitbra! Skrattade och blev tårögd, satt på helspänn och garvade när både Emilia och Jessica hoppade fem meter i deras stolar. Jaha, nu måste jag alltså vänta i ett halvår (!) tills den sista filmen. I alla fall, jättebra, gå och se!Imorgon har jag Nationella Prov - tal i svenska b. Hoppas det går bra...

Koreografi, javisst!

Ligger i sängen och ska snart sova, men har lång sovmorgon och börjar halv tolv imorgon, så det är verkligen heaven för mig just nu. Jag fattar inte hur jag kan vara så här himla utmattad varje dag! Men det måste ju vara mörkret... och att det är minus 17 grader ute (och 13 grader i Rudbeck, skojar inte, Emilia hade termometern med sig i skola) gör det inte särskilt bättre.

Nu till något roligare: imorgon är det NT-show, sen på kvällen ska jag till mammas nya lägenhet i Sundbyberg för första gången, kanske att jag sover där också. Det ska bli lite spännande.

Idag började jag och Amanda koreografera ännu en överraskningsdans till lärarna (vilket de borde ana vid det här laget. Både Lina och Kristina är gravida, och det verkar ju lite som att det här är vår sista termin tillsammans som grupp... mycket tråkigt. Men att skapa dans med Amanda, det är kul det. Halva låten avklarad!

              

Haha, bästa bilden också...

RSS 2.0