Ikväll bär jag svarta vingar

Nu är Jessi hemma! Vi hämtade henne precis från Arlanda och hon var så sprudlans glad att det sken om henne. Och hon hade så mycket att berätta att det inte blev en tyst stund i bilen. Haha, välkommen hem till kalla Sverige.

Snart ska jag iväg. På någon liten Halloween-tillställning, inte något särskilt men med roliga människor. Förhoppningsvis ska vi gå bus eller godis också, jag har ju aldrig gjort det! Tänk er, fem 17-18 åringar som står vid dörren och frågar "Bus eller godis?" Haha, pinsamt värre! Men någon gång ska väl vara den första? Måste fundera ut ett bra bus också. Antingen ägg på huset eller tandkräm under handtaget. Vet inte riktigt. Jag vill tacka Felicia lite snabbt här för hennes hjälp med mina svarta vingar som hon sytt. Jag ska nämligen vara dödsängel! Med blekt ansikte, sotiga ögon, mörka läppar, mörk klänning och vingar. Det blir nog asbra!


Tänker på Peyton i One Three Hill, kan vara en bra mall att utgå ifrån!

Sony Ericsson satsar på snyggis-design!

Fick syn på denna lilla sak idag. Är den inte lite häftig? Sony Ericsson Ed Hardy Edition finns i butiker nu, men de säljs i begränsad upplaga. Tyvärr har jag inte pengar själv att köpa den för, men men.

             


Annars finns det den här lilla godsaken, lite mer feminim om jag får säga det själv. Sony Ericsson Cosmopolitan Edition. Ursöt! Jahapp. Det här känns ju bra när plånboken är tom...


               

This is it!

Denna dag spenderades med far min. Han var ledig så vi tog bilen till Vaxholm och promenerade, sen fikade vi på ett jättemysigt fik som hette Café Silltruten. Därefter hann vi även ta en sväng till Täby Centrum för att kolla i affärer (kunde inte låta bli att snika in i klädaffärerna med stackars pappa i släptåg). Men det tog inte slut där. Vi åkte till Kista, där mamma redan väntade, och så gick vi in på bion och såg Michael Jackson's "This is it". Den var mycket bättre än jag väntat och jag kan ju bara säga att jag blev rörd, jag tyckte det var synd att Michael inte fick chansen att visa upp sin sista konsert, den hade blivit så häftig! Dansarna, musiken, engagemanget, allt! Det var så coolt att se repetitionerna, hur MJ jobbade in action. Makalöst. Han är ju genialisk när det kommer till musik.

Rekommenderas att se! Den visas ju bara under två veckor, och jag kan ju säga - salongen var ju så smockfull som den kunde bli! Vad jag även gillade var att alla kan se den: unga som gamla. Alla kan njuta av musiken, dansen, rytmen, takterna och gitarrsolona. Ni fattar. När filmen var slut applåderade alla, jag ryste.


Grand opening för Sollentuna centrum

Sjuttsingen också! Att gå upp klockan halv tio helt i onödan känns inte helt okej. Men men, fick i alla fall uppleva en ny grön oas och sprillans blänkande fönster och fontäner (ett vattenfall, närmare bestämt).
   Jag befann mig klockan kvart i elva utanför H&M i centrum. Vi hade nämligen fått veta att om man är en av de första 100 kunderna fick man 200 kr i presentkort. Så det var ju bara att stiga opp, dra på sig kläderna och sticka till nya Sollentuna centrums premiäröppning. Tyckte vi var där riktigt tidiga, när vi kom dit var det inga som stod utanför H&M. Jackpot! Men så upptäcker vi att det här är entrén till barnavdelningen, och damavdelningen ligger en våning upp. Så vi tar rulltrappan dit, och vad väntar oss där om inte en lång, lång, lång kö?

Inget presentkort för vår del, men en fin rundtur fick man i alla fall. Tycker centrum har blivit riktigt fint, med vattenfallet och palmerna, de har gjort en liten foodcourt mitt i djungeln, med snitsig design. Jag gillar utrymmet de gjort, de breda gångarna och våningarna. Däremot verkar de inte ha så mycket intressanta klädaffärer. De ska öppna Gina tricot och Vila typ 19 november, men förutom det fanns det inte mycket annat än H&M och Wedins typ. Det var mest sådana där klädaffärer man inte känner till. Lite mer för vuxna. Och lite mer för barn. Nåja, får se om det åtminstone kan bli ett mysigt ställe att handla julklappar på, de hade ju trots allt Lagerhouse. Me like!


Chokladspa

Det känns verkligen coolt att kunna säga det. "Vad jag har gjort på höstlovet? Nja, träffat kompisar, kollat tv, gått på chokladpsa. Du vet, det vanliga". Haha, jag blir glad bara jag tänker på det! Okej, så jag kan väl ta allt från början, i måndags.

Vi kastar oss än hit, än dit när vi står i Anna och Thereses kök. Sofia och jag har kommit dit extra tidigt, bara för att bli klara med tårtan som Sandra ska få senare på kvällen. Hon har ju fyllt 18. Förutom det ska hennes present helt enkelt bli att få gå på spa med oss. När vi senare går allihop till bussen får hon på sig en ögonbindel för att det ska bli en överraskning. Stackaren frå sitta tålmodigt där på sätet, med hörlurarna i öronen och bindeln på, i sisådär 30-40 minuter. Sen blir det promenad också, genom vackra parker med sprudligt gula färger som Sandra inte får se. Men så är vi slutligen framme vid Hässelbyslott och hon får äntligen ta av sig ögonbindeln. Chockad, ja det blir hon. "Ett slott?" Vi skrattar och börjar gå. Så ger vi henne en lista som hon själv skrivit för länge sen. En sådan där "de-här-sakerna-ska-vi-göra-någon-gång-i-livet-lista". Så ska hon få gissa vad vi ska göra för något.
- Vi ska inte shoppa i Paris i alla fall. Ska vi tjocka oss med en massa choklad...? Nej... ska vi gå på SPA?
Hon blir tårögd. Bara det var ju värt besväret.


I väntan på bussen

Fina höst och fina tjejer

Hässelby slott

Sandra säger "spa?!"

Tårtan med 18 rosor och en grodprins!

Själva chokladspat var helt underbart. Tänk er ett slottsinrett rum, med vackert antika möbler, tända ljus och lugn musik. På det får man hela kroppen inoljad med en chokladdoftande olja, härlig massage, 5 olika krämer/oljor/peelings i ansiktet. Sen fick man ligga en stund under varma filtar och med en ros/choklad-vätska i ansiktet och kompressorer på ögonlocken. Aaah...

Kvällen avslutades med middag i Kista, då var även Felicia med. Sen åkte vi allihop och åt den smarriga tårtan och hade det allmänt trevligt! Så det blev en hellyckad dag som jag sent kommer att glömma! 


Crazyness i Skokloster

Här kommer jag med lite sena uppdateringar! Jo, i söndags åkte jag, Anna, Evelina och Anna till Frida. Hon bor ända borta i Skokloster, så det var bara att sätta sig på tåget, nästa tåg och sen bussen och njuta av resan. Väl framme tittade vi på två filmer; en fransk film som var riktigt rolig, den hette "Håll käften" tror jag fast på franska då. Och sen fick jag äntligen få se "Sex and the city-filmen", eftersom att jag sett precis ALLA avsnitt så var ju det bra att jag fick se filmen också! Därefter åt vi tacos och sen blev det en kvällspromenad som snarare blev ett utforsakande av Skoklosters mörka vrår.

På hemvägen hände något riktigt underligt. Vi skulle ta ett tåg från Bålsta till Karlberg som skulle ta en halvtimme. Vi hade med oss mango som vi skurit upp och skulle just börja äta på, när en fullgubbe satte sig bredvid oss och började prata. Först frågade han om vi hade ett glas, han bar ju på en sådan där vinbox ni vet. Nä, det hade vi ju inte. Och sen satt han där med oss under hela den långa halvtimmen! Jisses, visst var det lite skoj i början, men kom igen dem kan ju vara lite kusliga i det tillståndet! Han berättade typ hela sin livshistoria, om hur hans tjej hade gjort slut eller något, att han blivit knivskuren av henne, att han sytt 52 stygn i armen när han ramlat av båten Estonia... Okej... Sen tyckte jag synd om Evelina, han satt ju för fasiken och stirrade på henne i hela 5 minuter utan att blinka!

Förutom det och när Evelina ramlade i skogen (vi var ju tvugna att springa till bussen, det genom en becksvart skog! Krya på dig Evelina, eller hur man säger...) var hemresan riskfri.


Upplevelser i vår generation

Jag har fundrat lite. Om jag om förhoppningsvis sisådär 20 år har barn skulle det vara coolt att ha saker att berätta från sin egen uppväxt. Ni vet, saker som tillhör historien! Lite som mina föräldrar, dem växte upp under kalla kriget (skitsmå var dem, men i alla fall, det är stort!). Jag kunde t o m fråga pappa lite om det lagom till historiaprovet. Så vad har jag, eller vi, fått uppleva? Vad har våran generation att erbjuda för anekdoter? Jo, här har jag skapat en liten lista på saker som vi om 20, 30 år ska kunna berätta om, både bra och dåliga saker, som omskatat eller på annat sätt satt sitt märke i det förflutna.

1. Vi levde och växte upp med Michael Jackson, som gick bort 2009.
2. Vi fick uppleva World Trade Centers fall den 11 september 2002.
3. Vi fick vara med om den stora tsunamivågen som kraschade mot Thailand 2004.
4. Vi växte upp med VHS, som senare kom att domineras av DVD.
5. Vi växte upp med Astrid Lindgren, som gick bort 2002. 
6. Vi fick vara med om när USAs första afroamerikanska president någonsin valdes, Barack Obama 2009.
7. Vi växte upp med tecknade filmer (kommer antagligen övertas av animerade för gott)
8. Vi levde under 50-öringens sista tidsålder.
9. Vi fick uppleva ett millenieskifte, till 2000-talet.
10. Vi växte upp tillsammans med Internets stora expansion.

Har ni något annat på lager? Annars tycker jag att det är en ganska så maffig lista. Vi kan sitta med våra barn/barnbarn eller bara unga människor och berätta hur det var "på vår tid..."

 

RIP.


Sagan ger oss svar

Nu är det HÖSTLOV och jag är så lycklig! Detta inleddes med en mysig filmkväll hos mig igår kväll, med Anna, Tess, Maja, Andrea och Sara. Äppelkaka, popcorn och en hel massa disney! Åh, ingenting kan förstöra en disney-kväll! Vi såg sammanlagt tre filmer: Mulan, Alladin och Skönheten & Odjuret. Allting är så jäkla bra! Sångerna, budskapen, känslan, barndomsminnena... Visst håller ni väl med? Åh, gråter jämnt till Skönheten och odjuret...






Trust the voice within

Det är kaos. Bara kaos. Höstlovet inom räckhåll, en dag kvar. Ändå känns det som att sekundrarna går så långsamt. Kom igen nu.



Spola fram till 3.00, bästa biten!

Life is a journey
It can take you anywhere you choose to go
As long as you're learning
You'll find all you'll ever need to know

You'll make it
You'll make it
Just don't go forsaking yourself
No one can stop you
You know that I'm talking to you


Grattis Sandra!

Nu är du 18! Åh, jag längtar till kommande helg, nu kan jag inte avslöja något utifall att födelsedagsbarnet skulle kika in men jag kan ju säga att det kommer bli gött!

(gammal bild)


Övningskör

Jo, det blev ingen bio idag för min del. Kanske lite revolutionerande, jag är på väg att rehabiliteras! Nej, redan på torsdag ska jag på bio igen. Seriöst, jag tror jag behöver hjälp.

Har pluggat inför geografi-provet (minns ni mitt sten-prat? Jag står fortfarande fast vid att Jägarna är galen som tror att vi ska kunna alla dem) men även hunnit vara ute och övningsköra lite med pappsen. Så vi åkte för andra gången i villakvarteren, gick bättre den här gången. Första gången var en katastrof. Det första jag stötte på ute på vägen var dels en massa människor (de blir ju så himla nyfikna), samt en konstigt parkerad bil som tvingade mig att backa. Lägg till en bil bakom på det också. Great.



Men nu åkte vi på 50-vägar bl a. Det gick förvånansvärt bra, bara det att det samlades en kö med bilister bakom mig som måste ha blivit något förvånade över att jag körde i 30 när det skulle vara 50. Störst problem fortfarande - jädrans koppling och gasen när man ska starta bilen. Men det lär jag mig nog tids nog.

Maldiverna (svaret på mina höstbekymmer)

Mitt nya drömresemål. Någon som vill hänga på? Eller ska ni lämna mig här på höstlovet? Nej, jag ska stanna här i Sverige. Men i framtiden lär det bli hit jag åker...







Är det inte himmelskt?


Lördag

En helbra lördag blev det! Först åkte jag till stinsen och klippte mig, samma frisyr bara kortare. Sen till väsby och hem till Emma, där vi gjorde allt från att dansa till att baka kladdkaka. Vi lagade middag inför kvällen, tai-mat med en massa wok och nudlar och ris, skitgott! Sen kom alla tjejer, vi blev väl runt 11 stycken. Vi käkade (med pinnar, lite svårt om man inte har något tålamod) och sen blev det dans, haha! Jättetrevlig middag med trevligt folk!

Sen drog jag vidare, med Anna, Tessi, Sandra, Fia och Stina. Hem till en kompis till dem, där vi hade det lika trevligt. Snackade med folk, irriterade väsby-borna enormt då vi avbröt deras rock-musik med Spotify, haha! Enormt kul i alla fall, ska göras om alltså!

Vet inte hur min söndag blir. Kanske bio, vilket inte är helt ovanligt för mig, eller så blir det plugg. Gissa vilket jag föredrar? Svårt...

Hejdå Jessi!

Imorgon åker min syster iväg. I två veckor ska hon bort, till andra sidan Atlanten, till New York. Språkresa och hon ska få bo hos någon trevlig tant i Queens. Låter jättespännande! Åh, då längtar jag själv tillbaka till Torquay dit jag åkte på språkresa. Men USA, dit skulle jag verkligen vilja åka. Bara packa ned mig i resväskan Jessi, så åker vi! Haha, ni fattar inte hur roliga frågor Jessi måste besvara innan hon får åka till USA. Det är något i stil med "har du tidigare varit inblandad i spionage?". Vad tror dem? Att någon skulle svara ja på den frågan?

Så det blir en liten avskedsmiddag hos oss nu. Med familjen och Sebbe. Hejdå syrran, ha det så bra i NY!!! <3


Dags för dumplings!

Hade en väldigt intressant kinesiskalektion idag. Vi skulle laga traditionell kinesisk mat - dumplings! Det kan liknas vid stora degklumpar med kött/grönsaker i. Så hela klassen fick gå till hemkunskapssalen (som jag inte ens visste fanns, jag visste inte ens att korridor L existerade i Rudbeck!), sätta på sig förekläden och börja kavla. Xiangling hade i alla fall redan förberett degen, så vi skulle rulla ihop till små bollar och sen kavla ut dem med små underliga kavlar utan handtag, en liten pinne helt enkelt. Sen var det en särskild teknik man skulle använda när man kavlade, men den lärde Xiangling mig och sen tyckte hon att jag var jätteduktig! Ja, tydligen tycker hon att jag är "praktiskt taget som en kines". Nja...

Sedan skulle de kokas. Detta efter att på ett ännu underligare sett knipa igen degklumpen med fyllningen inuti. Vår grupp gjorde typ dubbla satsen, råkade sätta oss bredvid Xiangling och få hela hennes degsats också! Så när alla grupper satt med ett fat var på sina bord hade vi ännu en kastrull med dumplings på spisen. Jag kan väl säga att fyra-fem stycken kan man äta, sen smakar det bara sliskig och degigt. Men såsen Xiangling gjorde var riktigt god! Ja, och sen tog det en tid att äta när jag fick pinnar som bestick. Är inte den bästa med dem.

Jag tyckte det var kul att lära sig något nytt. Lite annorlunda teknik, annorlunda kulturell mat. Det borde vi ha gjort i hemkunskapen i högstadiet, istället för de där jädrans "nyttomuffinsarna" med banan och utan socker. Uäck! Inte för att man lagade mycket mat i högstadiet över hvudtaget, det var mest konsumentkunskap och hur man skulle tvätta och stryka kläder. Suck...

                       


Fame!

Nu har jag bestämt för ytterliggare ett biobesök. Jag fattar knappt själv hur mycket pengar jag slösar på bio, helt sjukt. Men jag, Olivia och Kajsa ska till Kista ikväll och se "Fame". Eftersom vi alla är dansare passar det ju bra, så kan man nog bli sådär varm inombords. Har själv inte sett original-Fame, men längtar i alla fall! Ska nog ta och köpa det där rabattkortet alltså!



Hihi, blir så glad när jag ser trailern! Fan va dem är coola!

Stenar, äpplen och slöseri

Nä, nu får det vara nog. Jag har till och med samlat en lista av saker som driver mig till vansinne... okej, kanske inte så långt, men åtminstone så långt att jag med växande irritation hamrar på tangentbordet i skrivandets stund.

1. Stenar. Jag hoppas att jag inte kränker någon stenarkeolog nu när jag säger att jag aldrig varit särskilt intresserad av dem. Men vem är det? Och dessutom - när ska vi ha användning av dem? Ändå är min geografilärare elak nog att ge oss en lista på runt 20 olika stenar som vi ska kunna namnge och säga vad de används till. Till provet alltså. Skämtar han med mig? Ska vi alltså sitta och plugga in stenar? Vad fan ska vi med det till? Nej, nej, det är ren djävulskap.

2. Sådant onödigt slöseri. Jag tror ni alla har sett den, någon gång på kvällen när det är mörkt och ni blickar upp på himlen. En strålkastare. Och nej, det är inte Batman som ska tillkallas. Vad jag först hörde var att någon fyllt 50 och det var hans present. En strålkastare. Ha! Nej, vi får hoppas att det var fel. Sen hörde jag att det var ett företag som ställt upp den på sitt tak. Den lyser alltså från sex-tiden och säkerligen långt in på natten, varje dag. Och varför, ställer jag frågan. Varför? Varför slösa så mycket energi på att lysa upp himlen, när vi om och om och om igen för höra hur mycket vi skadar vår planet med så mycket onödig resursanvändning och så kan dem inte ens släcka en förbannad, ful strålkastare, som inte göra någon nytta?

3. Klåfingriga, otacksamma människor. Om man ens kan kalla dem människor. Jag ger mina föräldrar förslaget att ställa ut en korg med äpplen utanför vår grind så att folk som går förbi kan ta en, för godhetens skull, efetrsom att vi har på tok för mycket äpplen på vår tomt som bara ruttnar. Mamma ogillar idéen, hon påstår att någon skulle ta korgen. Vilket jag tycker låter absurt. Men så ställer hon i alla fall ut en hink, full med äpplen. Och där står den i några dagar, men så plötslgit frågar mamma mig om jag flyttat den. Nä, då är det någon som tagit alla äpplen och hinken där med. Vem gör så? Får man inte vara en godhjärtad människa längre? Måste man slå vakt om sina ägodelar 24-7? Inte för att äpplen är värdefulla, eller hinken heller för den delen, men jag blev bara så sur för att jag faktiskt trodde att alla skulle ge fanken i den hinken. Nej, där hade jag fel. Och man blir liksom besviken.    



Inte det finaste inlägget precis. Men är man irriterad så är man.

Dans, dans, dans!

Snacka om att det är mycket på gång på dansen nu. Vi tycks ha miljontals koreografier att hålla reda på, det kommer bli minst 4 olika dansuppvisningar och jag har sammanlagt, just nu, 5 olika danser. Japp. Så går det när man dansar tre gånger i veckan! Men men, ju fler desto bättre, bara jag inte blandar ihop dem. Det skulle bli så pinsamt...

Här är låtarna jag dansar till:










Min favorit vid tillfället är "Bom bom pow", det är en jäkligt bra koreografi och street är det jag är bäst på. "My immortal" är svårare, men fin, idag fick vi hitta på egna delar till låten. Det var sjukt svårt! Men vi fick fram ett resultat tillslut!


Bio till folket!

Har fått en finfint tips som skulle passa alla er som är, som jag, ett biofreak just nu. Man kan köpa ett kort för 65 kr och se fyra filmer för halva priset under tre månader, från måndagar till torsdagar. Man tjänar typ 130 kr. Just nu känner jag att det skulle vara behövligt, jag vill se så många filmer! Fame, Inglourious basterds, New Moon, Bröllopsfotografen, Julie & Julia m.fl. Det är ju verkligen perioder då jag inte tycker det går någonting bra på bio, men hösten är späckat!

http://www.sf.se/rabattkort


Eller ni som föredrar en åt gången, glöm inte csn-kortet, den ger ju rabatt på vardagar på vissa filmer!
För vad är inte bättre en regnig höstkväll än att mysa med kompisarna i en enorm biosal?

Ett ovanligt fenomen?

Jag kan ju börja med att säga att det snöade idag. Bara det är ju konstigt. Å andra sidan är det ju ändå mitten av oktober och det var snarare ett sådant där blandat snöregn som får en att rysa snarare än att mysa. Trots det blev jag alldeles chockad när jag såg ut genom fönstret imorse.

En annan sak kan ju vara korv med bröd. Idag berättade jag för Elin att på midsommarafton runt 3 på natten brukar pappa dra fram grillen och grilla korv till alla. Det är verkligen jättemysigt och har blivit en tradition, dessutom är det överraskande gott med något att äta mitt på natten. Elin tyckte det lät jättekonstigt, att det var ett slags ovanligt fenomen. Haha!

Det var idag det. Kommer snart igen. 




Övningsköra och tårta, dagen till ära!

Idag har man farit och furit eller var man nu ska kalla det. Sov till 8.20, inte så kul, åt frukost och sen vid två-tiden tog jag och pappa bilen till väsjöbacken. Dags för mig att övningsköra! Det var skitkul, tredje gången för min del, men jag är fortfarande ett nervvrak bakom ratten. Så fort jag fick syn på en människa komma gående ställde jag mig på bromsen och bad pappa att inte stressa mig. Men han höll på.
"Gasa, gasa, GASA!" ropar han och jag gasar. Kom upp till under 50-sträcket, riktigt stolt men pappa ville över den. Nåja, fler tillfällen ska det bli, tänker nog köra lite imorgon också. 

                                                

Hem igen för att baka tårta med syrran. Morfar och morbror ska komma på besök ikväll, samt mammas kusiner från Göteborg som sovit över då då, och morfar fyller år så det blir lite firande. Jag hade hittat en broschyr med en finfin tårta (morsdagtårta, men i alla fall) så det utgick vi ifrån. Resultatet blev en annan men den var ändå helfin! Den finaste tårta vi gjort tror jag! Fast smaken var väl halvdan tyckte jag, men de andra hummade som bara den. Det var nog bara för att vi tjatade om att vi hade bakat den.

  



Starta bageri kanske?

Nu sitter dem i vardagsrummet allihop och kollar på fotbollsmatchen. Danmark mot Sverige. Jag är till och med förvånad över att jag visste vilka lag som skulle spela. Jag är så totalt ointresserad av fotboll så det är inte sant, inte ens när Sverige spelar. Det ska i sådana fall vara om Sverige är med i typ final. Och när dem är jättebra, haha.

Räksallad, inte reeeeksallad!

Fredagen har varit härlig! Först sov jag till tio, hade planerat att sova längre men kände mig väldigt utvilad så jag steg opp. Äta frukost, städa lite (inför gästbesöket på kvällen) och sen ringde Maja. Vi bestämde oss för att åka in till stan, så det gjorde vi. Det var helmys och jättekul, jag köpte mig två par strumpbyxor och en stor, grå kofta inför vinterkylan. Maja testade några riktigt coola turkosa jeans, och de passade jättebra på henne, men tyvärr veckade de sig konstigt, haha. Själv testade jag ett par rosa, men det såg bara fel ut.

Därefter hem och äta middag och träffa mammas kusiner. Det är första gången jag träffar dem någonsin och för mamma har det till och med varit ett tag, de kommer från Göteborg. Så jag hoppas vi ska åka dit snart, jag vill verkligen dit och åka på Liseberg och se en massa saker! Har aldrig varit där, aldrig åkt på Liseberg, men jag har ju hört att det slår Grönan med hästlängder! Tills dess får jag väl vara här i Sthlm och bli narrad av mina sk e:n. Reeeksallad, reeeker, eeeta. VI STOCKHOLMARE PRATAR FAKTISKT INTE SÅ! Haha!



Ha de beeest!

Dags för sprutan!

Haha. Vet ni varför jag skrattar? Jag är ledig idag. Hihi. Får mig alltid på bra humör.

Tänkte prata om gårdagen lite. Jag och Jessi skulle till vårdcentralen och ta spruta med Gardasil, mot livmodercancer alltså. Alltid bra utifall att. Så vi irrade omkring i korridorerna och undrade förargat vart distriktsköterskan var. Vi fick svaret för 300 spänn, inledda till väntrummet i en schabbig ombyggnadskorridor. Efter en stund öppnades dörren och två vänliga ansikten mötte oss. Den ena var då sköterskan som skulle ge oss sprutan, den andra var en studerande som skulle titta på. Det blev lite missförstånd ibland, när jag och Jessi lyssnade koncentrerat på något som sköterskan sade men som var menat för praktikanten. Jag satte mig på britsen, jag skulle börja.

Egentligen är jag inte rädd för sprutor. Men jag kan ju inte säga att jag inte var lite nervös, för då skulle jag ljuga. Nej, jag kan väl ursäkta mig med att Jessi skrämt upp mig en aning. Dessutom var det något obehagligt när sköterskan berättade för praktikanten exakt vad hon gjorde, varför sprutan bubblade upp, hur hon skulle sticka mig osv. Själva sticken gör aldrig särskilt ont, det skapar bara ett litet smärtcentrum. Men när jag trodde det värsta var över så vred hon på sprutan, inuti såret! Ni vet, som när man gör om man stuckit någon och inte vill att såret ska kunna läka igen, eller något. Just så. Aoch! Det gjorde lite ondare. Sen drog hon ut sprutan och blodet flödade. Haha, jag tycker snd om dem, så som dem sprang runt efter compressor och plåster bara för att det rann utmed armen. Detta är inget påhopp på sköterskorna alltså, de gjorde inget fel, jag är väl bara blödig. Så när jag var klar var syrran desto nervösare, men förutom vridningen i såret på henne också så blödde det inte i vattenfall som med mig.

Så jag ser väl inte direkt fram emot nästa besök, men jag drar lite på munnen när jag tänker på sköterskorna. Än är jag inte avskräckt av sprutor, jag har aldrig varit avskräckt av sprutor och kommer antagligen aldrig bli avskräckt av sprutor. Förlåt om jag skrämt upp er förresten. Det var inte meningen!

                                  

Mataffären - föräldrars revir

Vid middagen idag berättade mamma att hon skulle åka och storhandla. Jag frågade om jag kunde följa med. Hon blir på något sätt chockad, förvånad, över att jag skulle fråga något sådant. De senaste åren har rollerna varit ombytta: hon har behövt fråga mig. En bra överrenskommelse i mina yngre år (men kan fungera nu också, då och då) var att när jag följde med föräldrarna för att storhandla fick jag en glass. Som en belöning liksom. Men nu sitter hon där, överrumplad, stirrar på mig och stammar sedan:
"Ja, mm, ja visst."

I bilen misstänker jag ingenting, förutom tystnaden är mamma som vanligt. Men så parkerar vi bilen utanför Ica Maxi, vandrar in genom portarna med kundvagnen redo. Då slår det mig. Då, där vi går strosandes vid hyllorna och alla vuxna och föräldrar sneglar något bekymrade på mig, inser jag. Jag har just entrat deras revir. Bortsett från mig finns det bara människor över 25 där. En gammal tant glor något ilsket på mig, mannen vid osthyllan blir lite nervös. Jag undrar vad de tänker, men kan se det i några av deras ansikten. Ojoj, en ungdom. Som storhandlar! Med sin mamma! Herregud, vad ska hon göra nu? Vandalisera affären?

Det står en låda med en massa halvruttna bananer i, samt en skylt där det står "Ta för er, barn!". I vanliga fall skulle jag för tillfället kategorisera mig som barn, bara för att få mig en gratis frukt, men inte idag. Jag går mellan frukthyllorna och flackar nervöst med blicken över mandarinerna, som är på tok för mjuka för att jag ska kunna stoppa ned dem i min plastpåse. De äldre går sakta mellan hyllorna, över golvytorna. Jag börjar fundera. Kan det vara så att de nu, först här i affären kan slappna av? Som på ett föräldrarmöte. Alla är jämlikar, med små jävlar till ungar som förpestar deras liv och de vill bara ha någon att skämtsamt, men i verkligheten sanningsenligt, gnälla med om oss, som är i samma position. I affären kan vuxna pusta ut, inga ungdomar som de måste mopsa upp sig för, vara ansvarsfulla inför, vara arroganta mot utifall att de skulle attackera deras civiliserade tillfälle vid mjölkdisken. Nej, här är jag en inkräktare, här står jag ensam emot alla vuxna som irriterat vill ha sin lilla tid för lugn och ro. 

När vi lämnar affären känner jag mig lite lugnare. Kan det vara pressen för att jag, en onsdag kväll, följt med min mamma till affären istället för att sitta framför datorn eller tv:n som alla andra tonåringar? Eller det nya faktum att vuxna och föräldrar föredrar att ha en enda plats där ungdomar är strängt förbjudna och tabu för dem, bara för den där korta halvtimmen det tar att går runt i hela affären? Hursomhelst tänker jag respektera deras privattid något mer nästa gång, men just då var jag bara glad att jag följt med. En glass är ju inte alltid fel.

Bara för att jag har tid över till att skriva ett helt spontant och ointressant inlägg

Äntligen lite lugn och ro. Inga fler hektiskta prov efter varandra, äntligen får man lön för mödan med en tre dagars lång helg! (Okej, torsdag imorgon också, men snart i alla fall). Förstår ni nu att jag njuter? Jag nästlar mig i soffan med höstrusket uatnför fönstret med de vackert färgade höstlöven.




My sisters keeper

Oj, jag är praktiskt taget en biorecensent vid det här laget. Har gått på bio tre gånger dem här senaste tre veckorna. I alla fall, det var dags för mig att se "Allt för min syster"/"My sisters keeper", en film jag velat se ända sedan jag först såg affischen i England i somras. Så jag, Anna, Therese, Andrea och William åkte till Kista för att se den. Gissa om jag grät? Ja, den är sorglig, men fin på sitt sätt. En sådan där ta-vara-på-livet-film med berörande samtal och ett djup som får en att stelna till.
  
Även om tårarna rann nedför kinderna kunde jag dock inte låta bli. Det var i slutet av filmen, i hela biosalongen sitter människor och snyftar högljutt. Och plötsligt börjar Anna, som satt bredvid mig, fnissa. Det sprider sig och plötsligt sitter alla där och håller sig för gapskratt. Ni vet, ett sådant där ohejdbart skratt som är ansträngande att kväva? Just en sådan situation blev det, och hur pinsamt det än var när folk började inse att ljuden vi gav ifrån oss inte var på grund av kvävd gråt och de sneglade mot oss, kunde man inte sluta.
   En ljus glimt av lycka var vad jag behövde den här veckan.

Finfin film om du vill gråta en skvätt. Jag älskade kärleken familjen emellan, särskilt mellan systrarna. Den är starkare än allt annat, och jag skulle göra vadsomhelst för min syster.


Hår-dilemma!

Har haft en helt okej måndag faktiskt. Och det är bra, måndagar brukar ju vara min värsta dag på hela veckan. Men nu lyser solen ute och ger hösten dess rättfärdiga granna färger som får mig att le. Det här är vad jag kallar höst! Om det bara kunde vara såhär i någon månad till...

Jag ser mig själv i spegeln och märker hur jäkla snabbt mitt hår ska växa. Det finns inget stopp på det! Jag är ingen sådan där person som går och fixar till frisyren varje månad, jag är inte ens så mån om håret till vardagen, drar bara borsten genom det och klart! Ibland kan jag till och med skita i borsten. Då kanske ni förstår?
    Men nu måste jag bestämma mig. Ska jag ta och klippa mig, och med det alltså behålla posh-frisyren, eller ska jag låta det växa sig långt till det jag hade innan? Hjälp mig nu, var ärliga!

 
                Kort                     VS                       Långt

Uppdaterad design

Wohoo - ny bloggdesign! I ju med att höstrusket kommit så tänkte jag att tja, varför inte göra om helt och hållet? Detta får en att bli riktigt taggad på att skriva! Men det får bli tills imorgon, klockan är 20 över tolv och jag har skola imorgon...

Godnatt!

"Köm till råndällen"

Nu är jag hemma igen, från en alltför snabb helg på landet. Har haft det jättemysigt med familjerna och på lördagen var vi nere i Rättvik och gick på marknaden. Det var typ 0-gradigt, så det vara bara att dra på sockorna och halsduken! Hittade en skinnjacka (fake, dock, men fin ändå) som jag tänkte använda sen i vår. Förutom det gick jag bara runt och tittade, men bara det är underhållande. Jag älskar att gå med människor jag gillar, se på alla möjliga prylar, känna den härliga doften av brända mandlar och lyssna på mannen i högtalaren med den roliga dalmålsdialekten. Det blir ingen marknad utan honom! T. ex: 

"Tunnbrödsrullar, tunnbrödsrullar, tunnbrödsrullar!" "Langos, langos, langos!"
 Det låter så kul när han säger det långsamt och med den dialekten, som om han verkligen tror på att han kan tjata in varorna i huvudet på oss.

"Anna, köm till råndällen, mamma å pappa väntar." Ingen stavningsfel alltså, han pratar så!


Kom hem för några timmar sedan och vi bänkade oss i soffan.
Beställde pizza och tittade på klassikern "Scarface" med Al Pacino. Den var helt okej, ska väl ses antar jag men den var ju lite seg. Maffia är väl inte riktigt min grej. Jag har ju inte ens sätt "Gudfadern"! Bara den delen då han hittar hästhuvudet under täcket... huh...


Höstmarknad nästa!

Woho - fredag! Om bara någon timme eller så ska jag, mamma, Jessi och Sebbe åka upp till landet och träffa Säfströmmarna plus pappa som redan är där uppe. Det ska bli skitmys, höstmarknaden är liksom en tradition utan like och man strövar runt och kollar på allt från brända mandlar och karuseller till strumpor och korvar. Mysfaktorn är extremt hög!

Så innan jag avslutar inlägget vill jag bara säga grattis till två små turturduvor. Min syster och hennes Sebbe firar 1 år! Grattis! Vi får väl hoppas på flera år i alla fall, haha! Dessutom har Jessi precis avslöjat att om två veckor ska hon åka till New York i två veckor. Herregud. Ja, livet går väl vidare i sin egen lilla takt.


Här kommer en låt som jag älskar för tillfället! Enjoy!

Har jag missat hösten?

För det första - såg ni Grey's igår? Jag blev så besviiiken! O'malley dör ju! Jag var så inställd på att båda skulle överleva, jag sitter liksom och väntar i en halvtimme på att någon ska dyka upp och säga "det där är inte George", eller att han själv skulle dyka upp som en ängel nedsänkt från himmeln för att hejda röran. Men nej, hela avsinttet var så deprimerande och sorgligt att jag satt i soffan med en kudde i min famn hela tiden. Ingen O'malley, ingen Grey's! Vad tyckte ni? 

För det andra är det snart helg igen och jag förstår nu hur jäkligt snabbt tiden går. Jag märker nu att träden redan har blivit gula och det känns som att jag missat hela den här underbara biten av hösten, då det faktiskt är vackert med rött, oranget och gult. Jag har åtminstone en höstmarknad att avnjuta i helgen, och efter det lär det gå utför. Kylan kommer (den är redan här dock, jag går runt på Rudbeck och huttrar), tillsammans med mörkret. Ni vet, gå upp och det är becksvart, gå hem och det är becksvart. Hu! Nej, jag kan väl inte säga att hösten är trevlig. Tyvärr är det bara att bita ihop, om ingen kan ändra omloppsbanan eller flytta kontinenten till ekvatorn. Vilket jag tvivlar på.


Vad tycker ni? Trivsamt eller plågsamt?


RSS 2.0