Fantasifulla pepparkakor (ingen ingrediens!)

Hej på er!

Mysfaktorn är just nu väldigt hög :) Första advent och jag hoppar av glädje. Bara tre adventer till... sen är det dags för årets kanske bästa händelse. Och då handlar det inte bara om att få, utan om att ge. Jag älskar när mina nära och kära liksom lyser upp under julklappsutdelningen, att få se dem le för någonting som man själv åstadkommit är alldeles underbart <3

                                            

sen har jag bakat som en galning idag! först lyckokakor till kinesiskaredovisningen (som btw var skitjobbiga att göra eftersom att jag bara kunde ha tre åt gången i ugnen och sedan fort som attan ta ut dem, lägga i lapp och vika dem två gånger. Dessutom stelnade dem inte riktigt, det påminner om miniplättar) Sen bakade jag pepparkakor med resten av familjen. Det vart bland annat en svampbobfyrkant, en rugbyboll (som sen fick bli en tomte, fråga mig inte hur det gick till) och ett pepparkakspar där gubben friar till gumman. Visst är man kreativ? 

                                                            

Och, tro det eller ej, men jag tror att vi redan lyckats tjata ut några jullåtar. Vi har typ 15 olika julskivor hemma och ändå lyckas man liksom tröttna! Vi har lyssnat på dem så mkt att vi till och med kan ordningen när man lyssnar på låtarna. Om jinglebells lider mot sitt slut börjar man humma på nästa låt innan den ens börjat :)

Då var första advents julförberedningar slut och jag börjar räkna ner dagarna till skolavslutningen...

Fan för "igen"

En bild säger ju tusen ord. Men kan en tystnad göra det också? Det undrade jag i morse. Jag och min syrra satt på busshållplatsen utan att säga ett ord till varandra. Jag visste att om jag skulle säga något skulle jag antagligen bryta ihop, eftersom att jag inte är lika stark som henne. Hon har gått igenom saker som jag aldrig skulle kunna göra. Om jag vore hon skulle jag storgrina. Men så är man ju bra på att svälja känslorna, eller snarare glömma bort dem. När vi satt på bussen mot Rudbeck steg Anna och Tessi på och jag liksom sken upp inombords och jag tvingade mig själv att trycka undan deppigheten för en stund. Och i ju med att dem inte fick se några tårar fick ingen annan det heller.
   Jag får inte trycka undan det här mer. Jag hade bestämt mig för att gå hem och släppa ut allting, men det visade sig att folk var hemma och då ville jag inte göra det. Det ligger liksom inuti mig och bildar en stor, obehaglig klump i magen som växer sig större så fort jag tänker på saker och ting. Saker som grö mig ledsen. Det behöver inte vara stora saker. Det gör ont i alla fall.
   Min syster kanske behöver operera sig igen. Igen. Igen, igen, igen. Igen kan ta sig i arslet. Hon är uppriven för det och imorse började hon gråta och då kunde jag inte hålla tårarna tillbaka. Ändå var jag stum och likgiltig. Jag visste inte vad jag skulle säga. Vad skulle ha tröstat henne vid den stunden? Ingenting. Om jag skulle säga att allting skulle ordna sig kanske det skulle vara en lögn. Så jag sa något dumt som hon avfärdade. Och sen teg jag igen. Igen. Det får inte hända igen! Det får bara inte! Hon förtjänar något bättre, hon har lidit tillräckligt. Jag är långt ifrån att känna det som hon känner, men ändå har jag så ont, det värker i bröstet.

Nu ska jag gå och äta. Och jag kommer låtsas som att allting är som vanligt, jag kommer skratta, jag kommer le. Men jag kommer inte glömma det onda inuti mig.

                                                         

Hur går det med striden, syster?

Men om man vill säga något viktigt då? Vad säger man då?
Om du bara har en enda mening att skriva till eftervärlden innan du dör, vad skulle det vara?
Lev livet som jag aldrig gjorde.
Skulle du säga så?

Min syster läste upp sitt tal häromdagen som hon skulle berätta i skolan. Hon använde en dikt av Jonas Gardell ur boken "Jenny". Den lät såhär:

Hur går det med striden, syster?
Dukar du under i kampen, broder?
Låt mig veta. Hur många sorger ska du orka bära, hur
mycket smärta ska du mäkta med? Hur ska du någonsin
kunna straffa dig själv tillräckligt?
Svälter du dig själv?
Skär du dig?
Skär sönder dina armar, skär sönder ditt ansikte?
Dämpas ångesten med mer smärta, dämpas ångesten
med fler tabletter, dämpas ångesten med mer sprit?
Hur länge ska du hålla? Hur länge ska det gå? Förlåt att
jag frågar, men jag undrar ju bara!
Vad har de utsatt dig för?
Vilka var övergreppen?
Var du bara ett barn när det började?
Fick du nånsin vara ett barn?
Var det dina föräldrar som gjorde det?
Var det dina klasskamrater?
När förstod du att det var du själv som var skyldig?
När tog du på dig skulden?
När började du straffa dig själv?
Hur många sorger ska du orka bära, hur mycket smärta
ska du mäkta med?
Hur ska du någonsin bli ren?
Hur ska någon någonsin kunna älska en sån som dig?
Förlåt att jag frågar, men jag undrar ju bara.
När ska du förstå att du inte måste bära allting själv?
När ska du tillåta dig att stanna upp och ställa av och se
dig om och upptäcka att du är inte så ensam som du tror?

Den var så jäkla fin när hon läste den att jag var nära att gråta. Jag ryste. Jag hade lust att nicka till alla saker hon sa, till orden som stämde så bra in, saker som man känner igen och kan relatera till själv. 
Fan va jag är stolt över min syrra. Du är så fin och god och stark, jag kan knappt fatta det själv. Du har gått igenom så mkt och ändå har du tid för att le och uppskatta småsaker. Du är och förblir den ljusa punkten i mitt liv som aldrig slocknar.

                                                             

     

 


Mirakelunge på språng!

Hej!

Har besökt donken för en trevlig middag med pappa och syster. Har lite mcflurry kvar (den står kvar i kylen) men orkar fan inte äta upp resten!

Måste få påpeka en grej. Jag är nog en mirakelunge. Jo, men faktiskt. Jättemånga i min närhet har varit sjuka: syrran (hemska halsflussen), anna, therese, gabbe och en massa andra i klassen m.fl. Och ändå är jag lika frisk som en nöthjärna :p haha!
 
Noterat:
40 dagar kvar till min födelsedag
28 dagar kvar till julafton
12 dagar kvar till dansuppvisningen
2 dagar kvar till första advent
1 dag kvar tills all snön är bortsmält (vilket jag tycker är fruktansvärt med tanke på att advent snart är här och jag hatar höstväder under vintern)

Ska få chansen att julstöka lite på söndag :D Jippi!

                                                   

Vi hörs

Se upp! Busskaos på ingång!

Vinter. Kyla. Mörker. Snö. Slask. Kallt för fötterna. Särskilt när man springer som en galning på en trottoar med dumpad smutssnö för att hinna med bussen. Skrattar högt och springer tills pulsen ligger på 180. Yes! Vi hoppar på bussen, visar korten för den sure busschauffören (ta inte illa upp chaufförer, alla är inte sura!) och sätter oss på de tuggummitäckta sätena. Medan resten av dansarna hade sprungit över gatan med huvudet före mot en olycksbådande traffik stod jag, Olivia och Malin och bara stirrade. Fru Fortuna var inte direkt på vår sida idag, fast så kom ju bussen ändå :)
  Går sedan hem med kurrande mage. Och magen kurrar fortfarande. Så fort jag kom hem rusade jag in i köket och letade efter mat, men middagen var inte klar. Och vart tar man vägen då? Datorn. Inte för att det är min hobby direkt men något måste man göra för att få tiden att gå. Har precis varit på träning och jag är alldeles exalterad över hur uppvisningen ska gå. Jag älskar vår dans! Det ska bli så jäkla kul med freaky-kostymer och en utomordentlig korreografi :D har längtat... 

Ojoj! Nu är det dags att äta :P hejdåå 


Kom nu bussen, innan mörkret tar mig

Nu är det mindre än en månad kvar till jul och bara 5 dagar kvar till första advent... Jippie!!! Jag har faktiskt ingenting att skriva om idag. Det är typ första gången jag får idétorka. Vad har hänt med mig???

Okej, okej. Igår när jag stod på busshållplatsen och trampade snö kom jag fram till en kuslig grej. Jag stod nämligen där och tänkte för mig själv: Kom nu bussen, innan mörkret tar mig. Kylan och bitterheten hade smygit sig på ända in i märgen - usch. Och apropå ingenting så hade vi lite särskrivningar på svenskan idag. Här är ett par exempel:

Innan vi gick ut låste vi dörren och la den under dörrmattan.
Jag stod vid kajen och tittade ned på det smutsiga vattnet, när plötsligt en gammal vän dök upp.
När jag blir stor vill jag bli lärarinna, för jag tycker om att vara med barn.

Kommer inte ihåg några fler :P Hejhej på er


Wo bu ai zhong wen!

Hemma igen och det känns som att allting händer just idag. Okej, nej, inte ALLT, men åtmsintone mkt. Det är första dagen på NT-veckan (ni som inte går/har gått på rudbeck är nog inte bekanta med uttrycket) och det är en vecka av spex och show som utförs av naturarna och teknikarna. Imorse när vi först anlände innan matten for två sparkcyklande killar förbi och jag sade tyst för mig själv att jag inte skulle bli förvånad om ett gäng clowner skulle hoppa fram ur mitt skåp. Senare hade vi kinesiskaprov (FAAAAN!) som gick sisådär, jag hade ju pluggat så var ganska säker. Det svåra var bara att på slutet fanns ett par rader som vi skulle läsa för läraren... -.- ni kan ju gissa hur det gick. Jag sa till och med ett ord som inte stod i texten!!!
   Sen har vi ju den halvmeter höga snön som vägrar sluta växa. Och, förstås, andra angelägenheter men som är liiite för privata ;P

När jag besökte toaletten idag såg jag den här lite roliga texten på väggen:

Some come here to sit and stinke
Some come here to shit and thinke
I'm the smartest of them all
I write poetry on the wall

Haha! Tyckte den var lite rolig :)

Nu ska jag nog ta och plugga historia. Ha det bäst <3

Shadows fill an empty heart

Shadows fill an empty heart
As love is fading
From all the things that we are
And are not saying
Can we see beyond the scars
And make it to the dawn

Change the colors of the sky
And open up to
The ways you made me feel alive
The ways I loved you
For all the things that never died
To make it through the night
Love will find you


Let it snow, let it snow, let it snow

Tjenare :)

Nu har jag varit och shoppat i täby c med anna, sandra och sofia. Har verkligen varit i stort behov av att uppdatera min trista garderob, men kom samtidigt underfund med att julklappsshoppingen snart kan börja. Kanske att jag bryter min julklappsregel (att inte börja handla förrän december) eftersom att suget av julstämning ökar. Och snön! Har ni sett maken på snö?! Haha, vilket uttryck :P blev väldigt förvånad då vi vaknade hos sandra i vallentuna och att det efter en natt låg en halvmeter högt snötäcke på gräsmattan. Så det blev mössa och vantar idag, det kan ni tro. Inget snöbollskrig då, (tack och lov, suger på det) men det blev lite bambi-aktigt då vi gled fram på den istäckta asfalten för att hinna med tåget.

Hos sandra såg vi the grudge 2 och drack flera liter med te :D filmen var helt okej, men jag är inte så mkt för skräckfilmer, dock var den här inte så farligt läskig. Fast det är lite kul när man hoppar till ;)

Nu måste jag duka :/ blä blä nu räknar mamma ner
pok


Coca-cola = Julstämning!

Hejhej

Jag är ganska trött just nu. Har försökt plugga lite kinesiska inför provet på måndag, men alla tecken och bokstäver gör mig yr och jag får inte in något i hjärnan. Min syrra har blivit väldigt djuk (krya på dig!!!) och jag börjar bli orolig om inte jag oxå kommer få en släng av höstlig snuva och feber. Vilket jag verkligen inte vill! 
   Hade sovmorgon idag ^^ vaknade av att solen sken in genom fönstret. På samhällskunskapen börjae vi titta på "Flugornas herre" som jag varken sett lr läst tidigare. Till en början trodde jag att den handlade om en kille som blev tillfångatagen av flugor... men det är ju en historia om ett gäng pojkar som är strandsatta på en till synes öde ö. Jag fattar inte varför den heter "Flugornas herre", men lösningen kommer kanske upp senare.

Och förresten! Jag blir så glad när jag får se coca-colas julreklam på tv:n. Ja! Den har kommit! Den reklamen har liksom blivit en tradition för mig att se på :P Go coca-cola- truck!

                                                          

Nu ska jag se på "Vänner" :D Bästa programmet ever!!!! POK

Mimartist - min framtid? (Dröm och glöm!)

Jaa!! Snö, snö, SNÖ!!! Ni som inte håller med min entusiasm kan ta och göra nåt annat :P haha! jag tycker det är underbart vackert med det vita glittret under skorna, och att se flingorna sväva ned från himlen värmer mitt frusna hjärta. Negativt - ja, det är kallt. ja, det kommer att bli slask, vi känner ju alla till vårt lilla sverige. men att snön och vintern är här är ett tecken på att julen närmar sig alltmer.
   
Börjar dagen med brännande ögon, det svider att kliva upp ur sängen. Och onsdagen rullar väl på lite väl långsamt, dagen slutar iaf med att jag glömmer ta tillbaka mitt busskort från gabbe och sedan står jag vid busshållplatsen och kliver på längst bak för att undvika problem. Åkte med anna, tess och sofia, bland många, många andra. Bussen var så proppfull som den kunde bli, behövde knappt hålla i mig, så ihoppressad var jag! Sen steg vi av vid sollentuna centrum, jag, anna och therese alltså, och vi vandrade runt från affär till affär för att lägga till saker på önskelistan :P detta blev nr 13 och 14:
- Lumene Blueberry Volume Mascara
- Heiress by Paris Hilton (parfym, tycker inte det minsta om Paris men hennes parfymer är såååå goda!!!)
Hursomhelst slutade fönstershoppandet lyckligt - stötte på gabbe och mArby (det stora a:et var med flit, trodde hon hette mörby förrut) och kunde därmed få mitt busskort. Sedan köpte jag, anna och tess lite fika (det bidde en chokladmuffin) och sen gick vi hem till moi innan jag åkte till träningen. Det var mkt intressant idag på dansen. Vi ska nämligen under tre 8:or (ni som inte är bekanta med formen kan väl tänka er en tid på 30 sek) improvisera något galet! Vi dansar nämligen till låten "freakshow" av britney spears, och då ska vi vara lite freaky. Jag hade nog tänkt mig något i stil med mimartist, vara instängd i en glaskub lr något sånt :P passar väl mig, lr?


                                                                               

Innan jag avslutar måste jag dela med mig med mina nya kunskaper: STOPPA IPRED!!! Det är en lag som kan tillåta film- och skivbolag att få befogenheter till privata människors ip-nr och därmed sätta dit folk för misstänkt fildelning, alltså nerladdning. Fri nedladdning för folket, säger jag bara!!!! Gå in på facebook och joina gruppen Stoppa IPRED, som ni kan hitta hos Sandra Fröjd. That's me :D

Pok

The world ain't slowin down...

Hej alla regntrötta människor där ute!!
Japp, det regnar fortfarande. Gick från sollentuna station och hem, vilket inte var lika duktigt som igår ;P Jag kom fram till att jag älskar musik! Det är en värld av toner och melodier där jag kan fly till och som jag kan hitta mig själv i låtarna. Här är min topplista för nu:

Top 5 at 16.38 (skulle vart 17.00 där, så hade det blivit five at five :P)

♥ Ellis Paul - The world ain't slowin down
♥ Gabrielle - Out of reach
♥ Demi Iovato - This is me
♥ Coldplay - Violet Hill
♥ Beyonce - If I were a boy

Det är förstås jättesvårt att välja, det finns en massa andra låtar att välja på :) men min etta är väl för att den låten har jag letat efter i flera år nu utan att veta varken titel eller artist, jag fick höra den från filmen "Me, myself and Irene" och den låten får mig verkligen att le och att må bra. Den kan jag lyssna på om jag känner mig nere eftersom att dess budskap är att man ska gå vidare, att världen stannar inte upp bara för att du har en dålig dag. Så ta vara på tiden och lämna alla dina misstag bakom dig!

Det var allt från mig denna dag, livet går vidare och så gör skolan med dess irriterande små lektionstimmar och underbart härligt sprudlande människor (okej, fine, alla är inte alltid lika sprudlande, men jag kände för att hylla dem idag) Pussar och kramar från en mkt glad person :) 


Klacken genom isen

BRRRR!!! Sitter med en varm kopp te och en ostmacka framför mig för att tina ned mina djupfrysta lår och rudolfliknande näsa. Japp, jag gick hem idag! Vilket tog 45 minuter, eftersom att jag och gabbe stannade hela tiden på vägen och hoppade på isen över vattenpölarna ^^ älskar ljudet av krossad is! det är dock inte lika roligt om man upptäcker att isen är lite tunnare än väntat, och man sjunker ner i en gyttja av vatten och lera...
   Glömde prata om snön igår! Det var så underbart vackert att se de tunga snöflingorna dala nedfrån den kritvita himlen. Synd bara att flingorna smälte bort så fort de nuddade marken. Men trots den korta halvtimmen fick jag en varm känsla av närmande juletider. Jag satte t.o.m på en jullåt för att ta vara på ögonblicket :) "I'm dreaming of a whiiiiite... christmaaas!"
  Slutade klockan två idag eftersom att samhällskunskapsläraren inte kom och vikarien sade åt oss att välja en av frågorna på papperet och sedan "intervjua" sex pers. Busenkelt, så när det var klart kunde man gå :) Och det var ju bara att gå runt och fråga på, alla typ skrek ut sina frågor och sprang ut genom dörren fortare än du hinner säga "morotskaka".
 
Haha :D Puss o kram


Spegelbild

Vem är det nu jag ser
Svara nu, för jag ber
Visa mig en spegelbild
som kan vara jag
Kunde jag gömma mig
i en dröm, glömma mig
Spegel ber dig visa nu,
visa vem jag är... 

Älskar den filmen :P 


                                          


So close no matter how far

Vaknade kl 9 imorse... mkt ovanligt, må jag säga, sover till elva om jag inte blir väckt av päronen halv tio. Lite tråkigt igår kväll, cybertown blev inställt :( men, men, ser ut att bli en sån där helg då man sover bort timmarna (fast om man vaknar kl 9 måste man väl göra lite mer än bara sova). Joggade igen, 20 min, hade lite jobbigt den här gången. Fick kramp och håll o skit. Sen satt jag ute på altanen och lyssnade på denna:

So close no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trust in who we are
And nothing else matters


Tycker om att lägga in sångtexter ^-^ de börjar betyda saker och de är inte längre bara melodier i mina öron. Vissa väljer sina låtar utifrån texter, andra från melodin. För mig är det mest melodin, men jag tycker om låtar som jag kan känna igen mig i. Som den här:

All of this time, I can't believe I couldn't see
Kept in the dark, but you were there in front of me
I've been sleeping a thousand years it seems
Got to open my eyes to everything
Without a thought, without a voice, without a soul
Don't let me die here
There must be something more

                                            

POK

Shake it!

Halloj!

Hade prov idag. Eller, ja, jag är inte riktigt säker på om det var ett prov lr inte, men det var hursomhelst jättekonstigt och alla som kom ut till korridoren hade stora frågetecken fastklistrade i pannan. Undertiden som vi väntade på bättre tider (nästa lektion, med andra ord) satt jag med elin och frida och vi började prata om lite olika grejer. Och helt pötsligt kom vi fram till ämnet dans, och de ville förstås se mig dansa lite. Fett pinsamt, jag ville inte bara ställa mig i korridoren och shake that ass!!! (vet inte om jag kan uttrycka mig så, men what a heck (vet inte hur det stavas heller, men whatever (fan va jag använder engelskan nu då!!!))) hahaha. men jag visade några moves, och det gjorde dem oxå :P bara så ni vet - tro inte att jag är ett proffs lr någonting, jag har dansat i 5 år nu och det är inget seriöst... även om jag dansat så länge... men det är KUL!
   På hemvägen regnade det ett sådant där obehagligt vattensprinkler-regn, vilket gjorde mig dyngsur bara av att kuta till bussen. Och att kuta baklänges i regnet är inte alltid särskilt lätt.
  Måste bara få påpeka att vi såg på en hemsk, vulgär film på historian. Det var en rasism-film om hur de svarta behandlades under 1700 och 1800-talet. Jag rös hela tiden! Det var bara så hemskt och jag kan bara inte fatta att människor skulle göra något sådant. Inte för att jag är naiv och tror att alla är små änglar som vandrar här på jorden, men man ryser verkligen när man får se med egna ögon hur man brutalt hängde svarta och behandlade dem som djur. Du sålde även vykort på hängda afrikaner!!! VYKORT!!! Vem fan vill ha ett vykort med en död man på, dinglandes i ett snöre med en brutan nacke? Fy fan.
   Vill inte sluta inlägget så här sorgligt och deprimerande, så jag får väl slinka in med något sjukt skämt lr nåt :)

Ett medelålders par från norra USA längtade en kall vinter till värmen och bestämde sig för att åka ner till Florida och bo på hotellet där de tillbringade bröllopsnatten tjugo år tidigare.

Mannen hade en längre ledighet och åkte därför ner en dag i förväg. När han checkade in upptäckte han att hotellrummet hade en dator och beslutade sig för att skicka ett mejl till hustrun. Han missade dock en bokstav i namnet. Mejlet hamnade hos en prästänka i Houston, som just hade kommit hem från makens begravning och skulle kolla om det kommit e-post med kondoleanser från släkt och vänner.

Sonen fann henne avsvimmad vid datorn och läste på skärmen: Till: Min älskade hustru! Rubrik: Jag har kommit fram! Jag vet att du är förvånad över att höra ifrån mig. De har datorer här numera och man tillåts skicka mejl till sina nära och kära. Jag har just checkat in. Allt är förberett för din ankomst i morgon. Jag ser fram emot att träffa dig då. Hoppas din resa blir lika problemfri som min. PS. Det är verkligen hett här nere! DS.

Hahahahahaha!!! XD

Hejdå på er <3

                                          

Motion på bussen

Blev väldigt mkt strul idag med skåpnycklar (jag har bestämt mig - jag måste skaffa KODLÅS!!!!!) både gabbe och jag glömde nycklarna till skåpet så vi fick överta snälla majas skåp :) trodde att anna lr tess hade reservnyckeln i sitt skåp, men icke sa nicke. Fick släpa på väskan hela dagen. 
  Igår när jag skulle till dansen möte jag elin, som oxå skulle dit. Vi satt längst fram ett tag men bestämde oss för att gå längst bak, där de andra från dansen brukar sitta. Så vi resta oss och började gå. Det pinsamma var att hela bussen var knökfull och körde i en massa svängar och kurvor så att vi slängdes än hit än dit - helt i onödan. När vi kom fram till de bakre sätena satt de inte där, så vi gick tillbaka igen. Motion på bussen, haha, en ny grej tydligen. Väldigt populär i Japan :P

I'm going home,
Back to the place where I belong,
And where your love has always been enough for me.
I'm not running from.
No, I think you got me all wrong.
I don't regret this life I chose for me.
POK

Efter 9 år...

Hejsan svejsan!

Nu är jag glad :D historialektionen var inställd, vilket gjorde det till min sista och sen var gabbe och jag duktiga och gick hela vägen hem från rudbeck. Det tog säkert 40 min men vi gick ju inte direkt snabbt. Ska försöka fortsätta gå lite mer.
   Till skillnad från igår hände inte mkt idag. Åtminstone inget värt att nämna. Har pratat mkt om gamla skolan (jag gick i sofielundskolan alla mina första 9 år) vilket får en att börja sakna allt kul man hade, även om det inte alltid var roligt, men jag kommer ihåg sista kvällen innan avslutningen, då vi hade bal och det var bara underbart hur vi kom varandra närmare just den kvällen. Kvällen innan vi splittrades. Haha jag grät väldigt mkt under kramcirkelns gång :)

                                     
                                      
                                     

Sol i ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne :D

Gravid på posten

Fy fan. Regnet bara öser ner och jag hatar att bli blöt... Som ni förstår jag gick inte hem från skolan idag, då hade jag blivit lika sur som ett bi och med tanke på att jag glömde mobilen hemma (IGEN) hade jag ingen musik att lyssna på så det skulle ha blivit jättetråkigt. Men vi missade bussen hem och fick ta en först till sollentuna station och sen vidare till skjutbanevägen, typ, och därefter fick jag gå 5 min hem fast det kändes som en halvtimme. Så när man kliver in i hallen, som är överfyllt med skor och vantar, stirrar man på spegeln och ser det blöta håret som klibbar fast i det daggvåta ansiktet och erinrar sig om de blöta jeansen som smiter åt över låren. Brrr... blöt, blöt, blöt. Och utanför är himlen alldeles svart, som i en kolsäck. Inte sådant där mysigt vintermörker, utan sådant där jobbigt höstmörker.

Mycket intressant LL-lektion. Har börjat med sex och samlevnad :P så det blev först filmer med fyra fult tecknade figurer som berättade om deras "första gång". Sen skulle vi i grupper disskutera detta då rå, och det blir mycket skratt. Jag tycker det är skönt att ingen känner sig pressad av att prata öppet om sex, åtminstone inte i klassen. Det var ju värre förr, då man tyckte det var tabu och förbjudet och man tvingade på de stackars eleverna en massa lögner, som att graviditet uppstod efter att man skickat ett brev och att folka kunde fastna i varandra under akten, om ni förstår vad jag menar. Hahahaha! Stackarna. Och sen frågade jag min grupp om de hade haft sex i en buske någon gång. Jag förstår bara inte hur man kan ha det! Fan va ont det måste göra att få en kvist i arslet eller en tagg i, ja, vem vet var...

Nog talat om det. Gissa vad jag välkomnades av igår kväll när jag skulle gå och lägga mig? En pisspöl. Japp. I min säng. Molly hade pissat i min säng, den lille djävulen! Så, trött som jag var, behövde jag bädda om helt, gå upp och ner till källaren för att hämta nya sängkläder och lägga de kissdränkta i tvättstugan. Jag var verkligen förbannad på den lille skiten, men när man väl ser henne kan man inte vara sur på henne.

Mycket hände idag alltså. Men det har varit roligt :)
puss på er

Tidiga nyårslöften på g

Hej på er!

Ska nog ta och titta på lite tv nu, men jag tänkte berätta lite kort om min långa måndag. Jag kom inte hem förrän halv sex för att jag tvingades dansa salsa efteråt (tänker sluta på det, pardans är inte min grej) så på bussen hem bestämde gabbe och jag en ny grej - jag ska gå hem efter skolan minst 3 ggr i veckan. Får se hur det går... Har en massa andra nya löften jag måste hålla:

- Jogga minst en gång i veckan (15-20 min)
- Ska försöka stretcha varje dag, åtminstone varannan, så att jag blir lite vigare
- Och nu promenader
- Kommer nog en till lagom till nyår :P

   Blev oxå fettirriterad av mina sk vänner (haha), de tycker det är skitkul när jag blir sur! Tyvärr kan jag inte låta bli att dampa på dem, vilket gör att de skrattar än mer. Det var inte kul, jag är väldigt lättirriterad.
   Nu är måndagen iaf över och jag får väl ta en dag i taget, tills helgen kmr igen.

                                                  

Nu ska jag gå, see u later :)


Kokosbollar utan kokos

God morgon (nä kanske inte, klockan är 13.34, så de e väl inte morgon)

Har redan börjat skriva önskelista. Jag får hela tiden sätta mål att se fram emot; först var det höstlovet, sen början av 2:a perioden och tillslut juklappsinköp och julafton. Har mycket att lägga till, men det här är början av listan:

Önskelista

 1. Ipod (minst 4 Gig)
 2. Laptop
 3. Kläder från H&M, Bikbok, New Yorker, Gina Tricot, Vero moda, Carlings m.fl:
 4. Presentkort
 5. Smycken bl a långa halsband, stora örhängen m.m
 6. Parfym: ?
 7. Smink: Maybelline Define-a-lash mascara,
 8. Liten lampa till spegeln
 9. "Twilight" av Stephanie Meyer
 10.  Dvdfilmer: Hot fuzz, The dark night
 11. Super Smash Bros (tv-spel)

Haha på sista måste ni väl tycka att jag är nördig, men supersmash är skitkul och ändå är jag inget stort fan av tv- lr dataspel. Jag har aldrig någon koll på knapparna och jag blir fettstressad, men här kan jag bara klicka på vadsomhelst så kmr någonting upp, vilket är lite kul. Sen kommer jag inte på så mkt mer att önska, men ni får gärna ge förslag lr komma på en film som är värd att ha :D

I övrigt: igår kväll hälsade jag på tvillingarna och den 2:a sandra (vi har börjat kalla henne gurra efter hennes efternamn gustafson, eftersom att båda hata att bli kallade sandra g och sandra f, vilket vi fick dras med i 1-2:an, 3-4:an och 5-6:an.) vi gjorde kokosbollar (de flesta utan kokos, konstigt nog, alla förutom jag ville ha utan! fattar inte vad som är gott med det? Man måste ha kokos lr pärlsocker på!) och till det drack vi vanilj/piggelin-te (det smakade så iaf) och tittade på heartbreak kid som var jobbigt trasslig för huvudpersonen ljög konstant och vi vet ju alla vad som händer om lögnerna växer - slutligen kmr sanningen fram och då blir det kaos. Hursomhelst så var det jättetrevligt :) sen fick jag gå hem på alldeles öde gator, vilket jag kan tycka är mysigt, om det inte vore för alla våldtäktsmän man hört om - USCH! dem kan gå och dränka sig dem jävlarna! men jag kmr vara redo om någon hoppar på mig: sparka dem i skrevet och peta dem i ögat, det är min strategi, lr spela störd om det går över styr.

                              

Surfa lugnt nu :P


Inga vitmålade staket

Halloj :D

Nu är det officiellt (hmm, oj, fick plötsligt en deja vu-känsla... anyway) - min familj är döva. Stod i köket och skrek till mamma och jessi att ja, jag skulle hämta gaffeln och frågade sedan om jag skulle grilla dem andra mackorna. Men de tjatade bara på om att jag skulle ta med mig gaffeln... -.-

Igår kväll tittade sebbe förbi (syrrans pojkvän då rå) och vi latjade med trolleritrick och en sångtävling, vilket var sjukt kul. Sen tittade vi på film, fast jag somnade vid hälften, vilket är väldigt ovanligt. Och då är jag inte ironisk, jag brukar nästan alltid titta klart på filmen! Fast jag var helt utmattad, och klockan var inte ens tolv. Så jag gick och la mig och sov :)
Vaknade av inte så diskreta röster ifrån köket, vrider mig om och tittar på klockan; 9.00. Fan oxå. Men sen blev jag glad då pappa kommer in och släpper ner molly på sängen och hon börjar genast gosa :P myspys
   Sen var jag ute och joggade, såg ut som en byfåne, men det fick vara. Efter 20 minuter var jag hemma igen och jag satte mig på altanen och tittade ut på utsikten (som mest bestod av kåkar, mögliga tegeltak, döda träd och ruttna gräsmattor) men jag måste säga att det var jätteskönt att bara sitta där och andas in den fuktiga, svala morgonluften. Jag tittade på de olika husen i vårt kvarter och kom att tänka på "desperet housewifes", tv-serien på kanal 5. Inte för att vår gata är ens i närheten av deras vackert krattade grusuppgångar, rensade rabatter, vitmålade staket och färgglada hus med små verandor på framsidan. Men i likhet med dem tror jag att varje granne har en liten hemlighet. Om vi ska se på "dh" med verklighetstrogna ögon är det mesta bara blaj - vem har ett lik i frysen, en knarkare i hyresrummet eller en brutalt hämndlysten dotter? Det jag menar är att varje granne, varje hus, är ganska avskilt från de andra och varje familj har en egen historia. Huset framför oss var förut ägd av en gammal dam som sorgligt nog gick bort för ett par år sen, vilket vi fick veta av att en ambulans stod utanför. Huset bredvid var förut ägd av en glad familj, vad jag minns, men pappan i huset fick sparken från ett sony ericssonföretag och de hade längre inte råd med tomten. Så de flyttade och lämnade kvar en enslig trappa, eftersom att de rivit resten av huset för att renovera. År gick och tomten växte bokstavligt talat igen. Men så flyttade en mycket rik familj in och byggde upp ett mycket modernt hus för sig själva, vilket får oss andra att se löjligt fjuttiga ut. I huset bredvid oss, i en liten gul villa, bodde tidigare en jättesnäll man med sin katt. Men katten var gammal, både blind och döv, och dog. Mannen kunde då inte längre leva kvar och flyttade mycket snabbt därifrån. En småbarnsfamilj tog istället över och de renoverade verkligen om på tomten. Bland annat tog de bort rådsjursstatyn i rabatten (som btw var mkt fin) och sågade ner den enorma björken.
   Ni förstår väl min poäng? Varje hus har sin historia och det jag berättar är ju bara sådant jag vet. Det finns säkert mkt mer att tala om. Men ni kan vara lugna, jag tänker inte göra någon research om vår gata :P En sak vi märkt dock är att vår familj är den enda med ungdomliga barn - resten som har flyttat in har med sig småbarn. Tvärtom var det oxå när jag och jessi var små, då fanns det bara gamla barn på gatan.  

                                          

To be continued.... haha nää jag skoja. Fan va långt inlägget blir hela tiden. Tycker ni att jag ska korta ner det lite???
POK sandan

Pink-friday

"Kyckling på fredag, det vill jag ju ha! Jag vill ha fredag idaaaag!"
Ni som inte vet vad jag snackar om, det är en mkt gammal reklam om kyckling som passar in på detta tillfälle. Det är fredag (!) och jag är fri igen. Men bara för ett par dagar...
   Humöret har gått upp och ner idag. Lite svårt att sätta fingret på om jag ska skratta eller gråta. Det här har dock ingenting med fredagsgrejen att göra, utan det är något heeelt annat. Fast det är också något jag har svårt att sätta fingret på.
  En liten rolig grej som hände idag var "pink-friday". Nu har vi, några tjejer i klassen, bestämt att varje fredag ska alla i klassen bära en särskild färg på kläderna. Idag fick det bli rosa, fast det vart ju bara tjejerna som hade det. Jag är lite osäker på om alla killar har något rosa i garderoben. Så vi stod i korridoren utanför klassrummet och snackade, när vår svenskalärare kom gåendes. Och gissa vilken färg hon hade på tröjan? Rosa! Och alla började garva. Sen väl inne i klassrummet satte vi oss ner för en fem minuters skrivning, som vi alltid brukar ha på svenskan. Dagens tema var (hahahahaha) en färg. Jag skrev förstås om rosa (Hello?? Vad annars?) Dagen blev väldigt rosa i allmänhet. Ni vet ett sådant där rosa skimrande sken som ger intryck av att man är yr? Iaf, det är ungefär vad jag upplevde.

Sen måste jag väl säga - grattis till obamas vinst! Som sagt så är jag inte insatt i det där, men det var defenitivt bäst att han vann presidentvalet :) mckaine var ju trots allt mot abort och homosexuella giftermål. Det låter ju som att han kommer ifrån stenåldern. Fast han var ju i och för sig veteran. Äh, what ever. Jag var ju inte intresserad av politik... :P hahaha!

Ha en superskön helg! Pussar och kramar <3


Det finns inget riktigt paradis

Hej alla människor!!! :D

Just nu är jag i en sådan där sömndrucken stämning med ögonlocken halvt nere och håret på ända. I en sådan sits kan jag skriva vadsomhelst och ingenting, om ni förstår vad jag menar. I ena ögonblicket sitter jag i typ fem minuter med idétorka och i nästa brinner fingertopparna när de smattrar över tangenterna.
   Min syrra ringde nyss och jag kunde inte låta bli att bli irriterad på henne. Fråga inte varför, jag har inte direkt någon vettig anledning. Sen skulle jag prata med pappa, som hör som en kratta (hela vår familj är halvt döva) och jag blev bara än mer irriterad när jag höjde rösten för var gång han sa "va", och med tanke på att mamma sov kunde jag liksom inte skrika ut som jag skulle gjort i normala fall. Gaaaahhh!!!! Men som alltid lyckas jag lägga band på mig och tillslut försvinner allting utanför min lilla "bubbla". Fast egentligen har ilskan inte försvunnit. Den ligger och trycker någonstans djupt inombords och hindrar mig från att slappna av.
   Nu har Molly fått fnatt igen. Hon kutar runt som en jävla dåre över golvet och helt plötsligt stannar hon och ger ifrån sig ett ömkligt läte. Dampunge. Jag har inte fått damp idag eftersom att jag var ledig :D Sov hela natten utan att vakna och steg upp kl 11 för att sedan sitta två timmar framför tv:n och sega med frukosten, samtidigt som jag skakade på huvudet åt en jättetöntig ohlsen-film där båda tvillingarna fick två extremt heta killar och det slutade med att alla blev vänner. Hallå???? Sällan att det skulle hända i verkligheten. Allting och ingenting rullar på så bra som i filmer och sagor. Det finns inget "och de levde lyckliga i alla sina dagar". Eller hur? Man lever för de stunder och ögonblick av sprudlande lycka och glädje, men det kommer alltid finnas mörka dagar i ens liv. Tyvärr är det bara att bita ihop eller resa till ett paradis som endast finns i fantasin. 


                                    

KarateKid/Molly verkar vara sur på mig. Hon attackerade mig precis och borrade in klorna i benet på mig. Jag får väl ta och se hur det är med henne, jag menar, jag vill ju inte bli attackerad igen. Hon har fått mig att blöda två gånger!!! Trots det är hon den gulligaste som någonsin levt på denna jord :) lr, nja, än så länge... hahaha!

Måste väl gå och lägga mig nu, det är ju skola imorgon. Usch. Pok, vi hörs!


Nu är det på allvar

Hmm. Insåg att folk vill locka till sig människor för att hamna på blogglistan för de mest besökta sidorna. Har inte tänkt på det så mycket. Jag har till största del skrivit om mina dagar och lite hur jag känner, typ som en dagbok. Men det är väl inte riktigt så. Det är väl klart att jag vill förmedla och berätta för alla vem jag är och vad jag står för, jag har inte direkt något att skämmas för. Men ibland kan det bara vara svårt att veta vem man är och vad man står för... känner inte ni så? Om någon skulle komma fram till er och fråga: vem är du? Ha! Vilken fråga! Man svarar fnittrande sitt namn och helt plötsligt är det ur världen, men bara för ett ögonblick. Sedan studsar frågan tillbaka och du undrar vad personen menade. Vem är du? Vem är du? Vem är du? Vem är du? Det finns inget vettigt svar på frågan, naturligtvis inte något som går att rabbla upp på fem sekunder. Man kan berätta vad man gillar, om sin familj och vänner, ytliga saker. Men att berätta någonting djupt, som bara du själv vet och tänker och aldrig har sagt till någon, är svårare än man tror. Jag vet själv att jag har tänkt: om någon frågar mig om en mörk hemlighet skulle jag kunna tala om det. Fast det kanske bara är jag som tänker och tror så. För i själva verket går man på nålar, vrider och vänder sig och undrar om det är möjligt att golvet kanske viker undan och slukar dig helt och hållet. Kan du gömma dig? Nej. Tids nog vill folk veta vem du är och då är det bara att harkla sig och rabbla på.
"Jag är en stor egoist med kaxig attityd, onårbara drömmar och en alltför stor garderob"
...eller...
"Jag är en sårbar, ynklig varelse med så stora tankar att de knappt får plats i mitt eget huvud!"
Vad kan du berätta och vad kan du inte berätta? Inte vet jag, det bestämmer du själv. Men jag antar att i en blogg måste du tänja lite på gränserna då och då, bara för att locka till dig en god publik. Såklart kommer jag inte skriva vad som helst. Jag håller det mesta för mig själv och det är sådan jag är. Inget mer med det.
   De mest kända bloggarna är modebloggar och det hetaste ämnet just nu är presidentvalet i USA. Tyvärr är inte jag särskilt insatt i någon av dem. Åtminstone inte politik, inte ens svensk politik. Mode är inte min grej, jag bär det jag trivs i och det jag tycker är snyggt. Jag är snarare den som alltid hamnar efter i modet. När stuprörsjeansen är ute köper jag ett par. När benvärmarna tappar intresse för människor kutar jag till H&M och drar fram plånboken. Varför ska jag göra som alla andra när jag inte ens trivs i dem kläderna? Eller, ja, åtminstone inte förrän det inte längre är inne... Haha.

Nu är det allvar. Mörka tider närmar sig och jag tänker inte låtsas som att allting är som en dans på rosor. Men med kylan kan även värmande juletider komma, vilket jag välkomnar med öppna armar.
   God natt på er, jag ska nog stanna uppe ett tag till...
  

McDonalds före sex?

Idag är jag glad. Varför? Jag har Z-dag imorgon ^-^ Till en början skulle vi ha en lektion och det kändes ju jävligt onödigt. Måste 555555555.... oj, det där var Molly som klev på tangentbordet. Hursomhelst, måste i så fall åka buss-------------------- MOOOLLLLYYY!!!!! Det är JAG som skriver, inte DU! Suck. Hon måste verkligen vara precis framför mig... Iaf det skulle bli jobbigt, men nu ställdes lektionen in vilket betyder att jag kan sova hur länge jag vill imorgon :D skööööönt! Mmmm... zzzzzzzzzzzzzzz sover redan...
   Hände lite roliga grejer på LL idag. Vi hade själva skrivit ja och nej-frågor och sedan skulle läraren läsa upp alla och vi fick små kontroller med två knappar: ja och nej. Sedan fick vi, helt anonymt, svara på frågan som ställdes med hjälp av kontrollen och läraren kunde se hur många som svarat si och så. Alla ställde förstås sex-frågor, vilket var väldigt kul. Sådana där frågor som man aldrig tidigare pratar om, t ex: har du någon gång varit attraherad/haft fantasier om en lärare? föredrar du McDonalds före sex? är du osäker på din sexuella läggning? har du någon gång gjort något sexuellt med samma kön? Och den fråga som var allra mest intressant: har du haft sex med någon i klassen? det visade sig att två (egentligen fyra, men två skämtade, "hahaha") svarat ja och då blev alla genast uppspelta och ville veta vilka som gjort det. De ville förstås inte erkänna. Men man kan ju alltid gissa...

Det var allt för mig, kmr antagligen senare. POK!!! :D

Någonting med bajs

Orka hälsa. Ni vet vad jag menar.

Måndag och början på skolan igen. Jag kan knappt fatta hur snabbt man kommer in i vanorna igen, en vecka är tydligen inte nog för att rubba livets gång. Med ens är allting som förut. Det gamla, vanliga. Skolan är alltid lika trist, eleverna alltid lika trötta och lärarna alltid lika... höga? Haha. Jag vet inte vad dem är. Men det var ganska slappt idag. Ta kinesiskalektionen till exempel. Vi satt och ritade vad vi gjort på lovet - under hela lektionen. Väldigt skönt, fast jag hade inga skills där inte.

This is real
This is me
I am exactly were I'm supposed to be now

Very nice, fågelbajs

Out of reach

Suck. Jag vill inte börja igen - men har man något val? Det är söndag och imorgon är det måndag... alltså början på skolan igen. Det här lovet har gott sjukt fort och jag har haft jätteroligt. Har mestadels hängt med anna, tessi, sandra och sofia men ett par dagar var jag hemma med gullungen molly. Jag har knappt sovit hemma någonting och jag har träffat människor här och var. Besökte bland annat cybertown, som vi inte ska gå in på detaljer, om ni förstår vad jag menar... jag är kass, men med tanke på att det var andra gången så är väl 29:de plats hyfsat? Eller, ja, 29:de av 30. Kanske inte så bra i alla fall :PSå här sitter man nu, dricker te med en bränd tunga och neverstore i öronen, och tänker på alla dagar av skratt och glädje och, framför allt, frihet. Sen är det 8 veckor kvar till jullovet, vilket är helt okej, eftersom att dessa två månader på rudbeck gott assnabbt och jag känner att jag griper efter tiden. Allting bara susar förbi, samtidigt som man stirrar på sekundvisaren och blir närmast vansinnig av dess långsamma tickande. Vet inte hur jag ska känna. Ska jag glädjas över dessa dagar eller ska jag bli ledsen över att dem är slut? Jag föredrar det första alternativet.

Nu är det officiellt - jag är kompis med ett par hsm-nördar... för er som inte är så insatt betyder hsm high school musical. Suck. Haha, jag vet att jag kommer bli hjärntvättad av deras låtar och snart är jag väl lika ivrig som dem när den 4:e pirates of the carribean-filmen kommer. Zac Efron är ju med. Blä. Tydligen är det bara jag som inte tycker att han är snygg.

Avslutar med en låt som jag satt och hummade på påväg hem från sandra, på bussen. Jag satt vid fönstret och såg på hur regndropparna sipprade över rutan och gjorde vallentunas landskap alldeles suddigt och burrigt...

Knew the signs
Wasn't right
I was stupid for a while
Swept away by you
And now I feel like a fool
So confused
My heart's bruised
Was I ever loved by you?

Out of reach, so far
I never had your heart
Out of reach,
Couldn't see
We were never meant to bePussar och kramar på er <3

RSS 2.0