Var det bättre förr?

Jag vet att det handlar mycket om framtiden just nu, med gymnasiet och hela den paraden, men ibland flyr jag tillbaka till barndomens blurriga dagar i bakhuvudet... ja, det märks väl när jag gör en "Scrubs-J.D-min": tittar snett uppåt och snörper på munnen lite sådär fundersamt. Ha, som om man ser sin egen tankebubbla va? Det skulle allt va bra fiffigt. 

Nu kommer jag ställa en fråga många innan mig tidigare ställt: Var det bättre förr?
- Pensionärer säger: Ja,
allting var långsamt och okomplicerat! (De syftar då på tunnelbanor, datorer, mobiltelefoner odyl. Avundsjuka? Nä, det är tveksamt. Vill inte påstå något så respektlöst.)
- Ungdomar säger: Nej, då levde vi ju på stenåldern, helt utan globalisering och Internet. Hallå?! Daa?
- Jag säger: Det beror förstås på. Detta säger jag inte för att inte välja någons sida (väger ju förstås över till ungdomarnas val, det är ju ändå min natur och min livsstil) utan för att det har hänt och kommer fortfarande hända både dåliga och goda saker genom alla tider. Fast jag får väl dock säga att det förflutna kan ha varit, eller nej, var väldigt brutal! Tänk efter: krig, kolonier, "vita" mot "svarta", världskrigen, nazism, slaveri osv... Usch, nej, tillbaka till historialektionen... Jag tänker då inte dra upp årtal av konflikter och reflektera över dem, NEJ.

Vad jag vill ha fram är väl det att vi kommer alltid sakna det vi hade då, som den glassen, den låten, det tv-programmet eller faktumet att man passade i allting man satte på sig, för egentligen, man brydde sig inte. Men blir dagens människor bortskämda med elektronik, farten och glansen? Var det bättre förr? Nej, det var enklare förr. Jag tror det är det som alla försöker säga.


Akta dig för mentala fällor!

I slutändan handlar det mesta om den mentala kapaciteten. Omedvetet inbillar vi oss saker, och egentligen, hur ska vi veta vad som är sant och inte?
   Ta kaffe som exempel. Kaffe sägs pigga upp rejält, vissa har som regel att inte dricka efter klockan fyra på dagen eftersom att de då inte kan sova på kvällen. Andra tar det som ett uppvaknande till frukost. Men egentligen, är det inte bara koffeinet som gör oss beroende, blir vi verkligen så pigga som vi tror? Nu ska jag inte dra förhastade slutsatser eftersom att jag inte är en kaffeexpert (eller kaffe-fan för den delen), men kan det vara så att det mesta bara är en inbillning?
   Eller mediciner. Tänk om den där huvudvärkstabletten inte innehåller en massa magiska bakterier som stimulerar värken? Tänk om det är en tom tablett, en kapsel med luft, med tillsatt dålig smak, för att lura din hjärna? Jag har faktiskt upplevt det. När jag var liten kunde jag knappt åka bil i en halvtimme utan att må illa och efter någon timme behövde jag kräkas. Så jag tog åksjuketabletter. En gång inför en lång resa frågade jag mina föräldrar om jag skulle få en sådan mirakeltablett. De sade att de redan lagt det i min frukost, i en av Havre Fras-kuddarna jag åt till frukost... okej, ja, jag var lättlurad som barn, men vem var inte det? Så jag satte mig i bilen och tänkte: nu har jag ju tagit åksjuketabletten så jag kommer inte att må illa. Och det gjorde jag inte heller. Kan vissa mediciner och tabletter vara till för den mentala biten?

Haha,
ibland tycker jag om att analysera. Att gräva i tankar och teorier och sådant. Ja, fast inte alltför mycket, dock. Så jag tror jag slutar nu :)
POK

Glassigt!

Glassfebern är ett måste i sommar - ja, det är något jag får varje sommar i alla fall. Vanilj, choklad, tutti-frutti; you name it! Allt detta gottande för att kyla magen en liten stund innan vi lägger oss ned på handduken igen för ytterliggare solbrännor. Dels det, sen är ju glass också riktigt gott. Och så har man ju sina favoriter...

Haha, gick in på http://www.gb.se/index.asp där jag fann väldigt mycket roligt, bland annat en massa glassaffischer från way back! Här valde jag ut en från 1996 (jag var 3 år):

 
MMmm! Jag minns tydligt den där bananglassen täckt med choklad, den var verkligen urläcker! Igloo är ju en annan favorit, en riktig klassiker. Och Twister, eller Spirello som det hette då, kommer alltid finnas i mitt hjärta! Jag råder er även att titta på priserna, lite roligt att se skillnaden. Då kostade en Daimglass 14 kr, idag kostar den 20 kr. Jisses.

Jag vill även berätta en av mina "anekdoter" inom glassvärlden. När jag var liten var min absoluta favorit Cornetto Citron. Tog den nästan varje gång vi köpte glass. Den knuffades tyvärr bort från frysen när jag var kanske 7 år eller så. Men för ett år sen tog jag och skrev ett mail till GB att de skulle införa den glassen igen. Jag trodde förstås inte att det skulle funka, men så en dag ser jag plötsligt en enorm affisch med citronglassen på. Jippie! Efter det har jag alltid undrat - kan det ha varit lite min förtjänst? Man kan ju alltid hoppas. Den lilla männsikan kan påverka! 

Så jag har tänkt. Jag skulle vilja införa ännu en glass. Solero Shot. Minns ni? Den där gröna lilla burken, fylld av gröna små isglass-kulor? Den var ju supergod och riktigt härlig när de små pärlorna smälte på tungan. Jag tror att de lade ned den för att någon satte locket på burken i halsen och kvävdes ihjäl... Tja... synd bara att glassen var god. Men man kanske kan försöka i alla fall. Eller? Vad tycker ni? Har ni några andra gamla glassfavvisar som ni vill ha tillbaka?

                                           

Ha det så glassigt nu ;P

Bråttom

Hejsan, har lite bråttom, ska till dansen snart och vill inte missa bussen. Jag återkommer så fort jag kan!

Pussar och kramar! 


Bye bye 50-öring!

Nu är det ett faktum - 50-örongen ska bort! Ja, vi får gott ta och vänta tills nästa år, men vi vet att det lilla kopparmyntet försvinner. Jag tycker faktiskt det är bra att den försvinner, den är ju bara så onödig och irriterande. Har ni aldrig grävt i plånboken och hittat en hög med femtioöringar? Eller som växel får du, istället för en femma, en hög med dem? Ja, dessutom finns det ingenting idag som kostar 50 öre styck. Faktum är, att de borde ta bort ordet öre över huvudtaget! Ingen vill se 59.90, det är bara ett lamt försök till att lura folk på pengar. "99.90 kr, ja men det är ju under hundralappen! Va billigt!" Nej, jag tror inte på att vi är så dumma längre.Så ta farväl av dem eller spara en under madrassen, de kan nog få ett högt värde om sisådär 500 år.
POK

Pervon till värdfamilj?

Ja, just nu går bloggningen sisådär, hittar ibland ingen skrivarinspiration. Har missat att berätta om fredagen, men jag kan väl kort sagt säga att den började hemskt (missade bussar, irriterande blåst, borttappade busskort m.m.) men dagen slutade bra hemma hos Anna och Therese tillsammans med Sofia och Sandra. Anna och jag fick nog i oss lite för mycket godis tror jag... fick rejält med magknip, men man säger ju "ett gott skratt förlänger livet"!
   Idag
gick vi lite kort till Stinsen för att söka efter pumps, men det enda jag kunde hitta var en stor besvikelse. Antingen är skorna för stora, för små, för smala, för breda, för låga, för höga, eller så är det bara jag som är kräsen.

Nu är det även officiellt - trots alla tvivel och pengaproblem ska jag åka på språkresa i sommar! JIPPIE! Vår destination blir Bournemouth (är fortfarande oviss hur det uttalas) och resans avgång blir kring midsommar i tre veckor framåt. Det ska bli galet kul och förstås nervöst, dels för att tala engelska (man är ju inte direkt ett proffs på det) och dels för att bo hos en värdfamilj. Snälla, låt min familj inte vara pervon! Det finns ju dem som fått det. Inte roligt, 3 veckor med ett haggigt gloende par... nja. Får hoppas på det bästa. 

Ska väl påminna om "Earth Hour" ikväll, men det är väl ingen som missat det, antar jag :)
POK

Studiedag!

Gissa om jag är glad idag? Torsdag, kl 11.38 - och jag är hemma. Varför kan man ju undra? Studiedag. Gosh, ibland älskar jag Rudbeck.
   Morgonen har därför börjat segt, sådär ledighetssegt. Fixade en hyfsat lyxig frukost: bananmilkshake (den var god, men jag var lite tveksam när jag skulle ha i peppar i det hela), två dubbelmackor med sallad, ost och skinka, tillsammans med ett glas äppeljuice. Bänkad framför tv:n, nu är jag på säsong 5 i Sex and the City, snart klar med boxen med andra ord.  

                                       

Vad som händer härnäst återstår att se. Hade planerat att bli tvingad och dragen till badmintonhallen, men det vart inställt. Jag borde jubla åt detta faktum, men egentligen är jag lite sned. Hursomhelst finns det alltid någonting att hitta på.

Kramar på er

Ett besök på IKEA

Ah - IKEA! En enorm byggnad fylld med sängar, stolar, fika, köttbullar och blå IKEA-påsar. Ja, och så får man ju inte glömma de älskade paren som går hand i hand för att finna nya möbler, den flitige studenten som går på deadline, koffein och en jäkla massa förtroende åt sin smak av design (vilket kommer resultera till en komplott av övertänkta accesoarer till lägenheten) och tillslut de skrikande barnen som sliter i trötta mamma och trötta pappa som bara vill dra den där vagnen utan en massa fripassagerare på.
   Japp. Det var dags att åka tillbaka och minnen passerar framför mina ögon. Men nu inser man en massa annat roligt också, inte bara dem underbart doftande köttbullarna (fattar inte hur de fortfarande kan hålla priserna så låga: 16 kr för köttbullar, potatis och annat smått och gott! Helt otroligt!) Köttbullarna är definitivt en viktig del av mitt liv. Ja, du måste ju veta hur stor betydelse de har om du själv smakat dem! Inga köttbullar, ingen IKEA.

Nr 1. Stolarna
Min favoritsysselsättning på IKEA är ju att provsitta alla stolar och fåtöljer som finns framme. Tyvärr fick jag idag inte gå igenom hela möbelavdelningen, utan hann bara prova 5-6 st, men jag hade troligtvis testat ett antal fler om jag fått. Detsamma med sängarna, jag och syrran brukar kasta oss över de himmelskt vackra sängarna med ett 20-tal kuddar över sängkastet och sjunka djupt ned i madrasserna. Roligt, skönt och stickande i fingrarna, man vill ju skaffa en egen lägenhet redan nu känner man, åtminstone efter ett sådant här besök.

Nr 2. Namnen
Precis som nästan alla andra möbelaffärer har man namngett varenda designade del med ett lustigt namn. Ibland stöter man på vanliga namn, som Oskar, Ylva, Mimmi osv. Dock stötte jag idag på snarare smickrande ord än namn. Jag läste på lapparna; Snäll, Vänlig, Fantastisk osv. Då kan man ju undra - lyder de under "Expert"s slogan: Vi är vad vi heter? För om ett paket servetter heter "Fantastisk", ja då är dem väl fantastiska också. Eller?

Nr 3. Bråken
IKEA har ju trots allt ett jäkligt brett sortiment av allt man behöver i huset. Då uppstår det då och då lite konflikter familjen emellan. Som idag skulle vi köpa nya äggkoppar och mamma ville ha ett par vita. Jag och pappa höll på dem blå och det vart lite käbbel för en stund. Men egentligen - vad spelar det för roll? De är ju bara äggkoppar! Men när man är på IKEA så ska man ha det man vill ha, tydligen. Kanske affären frambringar en lust att argumentera? Hursomhelst vann jag och pappa genom demokrati och mamma slängde surmulet ner de blå äggkopparna i IKEA-påsen. 

Nr 4. Mat innan avfärd
Direkt efter kassorna, när man köpt allt man plockat på sig, ligger en disk med ett urval mat. Ganska smart att placera den där, folk måste ju bli trötta av att släpa och kånka på prylar, men vad som tar mest luft ur en är väl när man tömmer plånboken. Pappa och jag köpte i alla fall varsin mjukglass (den första i år, johooo!) och vi kom underfund med varför kön var så kort - allt vi fick var två tomma våffelstrutar. Man fick själv gå och fylla på glassen i en maskin. Lite annorlunda må jag säga, men smart ändå, mindre jobb för personalen och kortare köer. När vi stod i den andra kön till glassmaskinen var två småpojkar före. Den ena hjälpte den andra fylla på glassen, men den yngtse pojken som fick hjälp började gråta när han fick sin glass. Mamma kom rusande förstås, skämdes när vi stod där och såg på tumultet. Ungen skrek, till min stora förvåning: "Jag vill inte ha så mycket!" Jag trodde alla barn ville ha mycket glass! Mamman var tvungen att äta upp hälften innan pojken slutade gråta.

Med ett par sammanfattande ord - IKEA är charmigt... men det tär på krafterna.


Vart tog barndomen vägen?

Tisdagen har handlat mycket om att växa. Nå, åtminstone i mina ögon. Jag har stött på ung graviditet, ung förlovning och det ständigt irriterande faktumet att småungar i 3-4:an bär runt på Gucci- (falska skulle jag tro) handväskor, mobiltelefoner och smink. Det var droppen. Vad har hänt med barndomen? Är det inte längre en reguljär fas i ens liv? Man går från bebis och direkt till vuxenlivet? Vad som smärtar mest är att ja, detta är sant, att små barn ser upp till dem vuxna och vill vara som dem vuxna. Medan dem vuxna längtansfullt ser på sina barn och tänker: om jag bara fick vara barn för en dag till! Är det såhär det ska bli? Ett trånaden efter vad man inte kan få, bara för att tiden går långsamt?

Jag tycker synd om de som hoppade över barndomen. De missade allt från barnkalas med fiskdamm (då man fick russin och mandariner i sin s.k "godis"-påse) till att ha en sådan fantasi att du kunde leka med kottar och stenar. Nej, jag kan stolt säga att jag inte slutade leka med gosedjur förrän i 6:an och att jag fortfarande har ett skrattande barn inom mig. Vilket jag tror att alla har, hur mycket dem än försöker låta bli att frambringa lekfullheten och barnsligheten. Och hur mycket du än vill vara ett barn igen, kan man ju alltid dra fram fotoalbummet ur den dammiga bokhyllan och slå upp foton på barnaflin med gluggar och spretigt hår.

Varför längtar du
till den dag då du ska fylla sju
Varför skynda på
när den tiden snart är här ändå
och det liv som du har
alla tusentals dar
passerar på ett litet kick
Så mens ditt hjärta slår an
passa på om du kan
fånga varje ögonblick...

Twilight - en spännande kärlekshistoria

Söndag - nu får man äntligen sitta still för en stund! Fast för det ska man ju jogga i alla fall och städa det jäkla badrummet... -.- morrrr!

Annars har man vandrat fram och tillbaka mellan Vallentuna (med andra ord, buss och roslagsbana) tillsammans med Therese, Sandra och Sofia. På fredagskvällen såg vi på 1½ film: Mirrors och början av Twilight, som vi sedan såg klart på dagen efter för vi orkade inte se en helt ny film klockan 2 på natten. Mirrors var väldigt bra och riktigt creepy, vågade inte se mig själv i spegeln efteråt... Twilight är bra, den hade jag ju redan sett, men nu när jag läst boken tycker jag den inte alls var lika bra som boken. Jag var närmast irriterad på Bella och att de i filmen aldrig var sådär gulliga mot varann som de var i boken. Läs Twilight säger jag bara! Där får man alla detaljer, alla känslor och vissa saker som filmen utelämnar. 

                              

På lördagen åkte vi in till stan för lite shopping, fast det blev bara en massa promenader och fika på Waynes coffee/McDonalds. Försökte njuta av vår"värmen" men det blev inte så varmt när vi satt på kungsträdgården i skuggan av byggnaderna och fick se medeltidsklädda människor med pumaryggsäck och lyxiga handväskor. Lever sig in i rollen? Vet inte om det :) 
   På kvällen sen gick jag och Anna en promenad på typ 2 timmar och bara pratade. Det var jättemysigt! :D Saknade dig i Vallentuna Anna!!! <3

POK på er

Vårkänslor!

Har inget särskilt att säga idag. Livet rullar på, just nu i nedförsbacke tack vare våren, värmen och ljuset gör allting så mycket lättare. Jag har en känsla inom mig som säger åt mig att vistas ute. Me like!POK

Sandras mellanmålsmums!

Har gått dryga 3 timmar i skolan idag och det känns jäkligt skönt! Ja, ofc. Plus att solen verkligen kan få mig att le. Blå himmel, fåglar i träden och kan jag kanske skymta en och annan grön sak i rabbaten? Alltså inte grönsak, utan grön sak :) Haha! I morse hade jag sovmorgon till 9 men på något sätt vaknade jag vid 7 i alla fall! Så jag steg upp tidigt för att kunna titta på Sex and the city-avsnitt (innan vi lämnar tillbaka boxen! Känner mig lite stressad, har bara kommit till säsong 3!) och äta smarrig frukost. Här kommer mitt lilla tips på god mellanmålsmums:

Ta ett glas, fyll den med "Start"-flingor, gärna med smak av bär. Blanda med filmjölk och VOILA! Enklare än så kan det inte bli! Jag är en sådan som tycker Start är för sött och filmjölk för surt, så tillsammans är det skitgott!

                    

Jag måste säga att jag är orolig för 2 olika anledningar:

1. Jag har verkligen inga pengar till att spendera!!! Utan cash i plånboken är man liksom handikappad och shoppandet i stan blir snarare ett plågsamt fönstershoppande. Och för vilket pris håller jag så hårt i mina pengar? Först var det tron på språkresa, men dessvärre är det omöjligt. Men nu slår det mig att jag inte kommer ha några pengar för shoppande i sommar! Jag får panik! För under sommaren, vad gör man förutom att bada och sola? Jo, man shoppar. Kläder, glass, godis, snacks, middag... jag kommer bli pank.

2. Jag hade en dröm häromnatten. Jag körde bil och var nära att repa en Ford. Skit, nu blev jag nervös! Snart ska jag ju ta den där körarkursen som man ska ta inför sitt första övningskörande. Det känns både roligt och läskigt, jag har aldrig varit bra med knappar, spakar och sånt. Tanken på att sitta bakom en ratt är skrämmande.

Ska nog lugna ned mig nu ett tag och fortsätta titta på Sex and the city. Pussar och kramar!

Salsa igen, och POFF så blev jag kille!

Nu har Molly kommit hem från kastreringen och stackaren har en stor plasttrut på huvudet. Visst, jag har ju tre katter och har gått igenom det här redan, men Molly är så liten! Tycker så synd om henne, hon vinglar som om hon hade varit på efterfest.
 
Intressant gympa idag: Salsa med Prince, och det har man ju redan gått igenom. Suck. Ja, jag och Gabbe som hade varit på hans "lektioner" tidigare blev kallade som hans elever, även om vi bara testat max 3 ggr. Ja, vi var ju så "bra" att vi fick låtsas vara killar när vi skulle dansa i par. Haha, pinsamt.
   Nä, något som var dock ännu pinsammare var när jag gick in på engelskan. Min mentor, och engelskalärare, "Miss Backman" kom fram till mig och sade:
- Hej Sandra, jag såg dig förut! (Och så gjorde hon en skitkonstig rörelse som för att imitera mig... inte den bästa imitationen dock.)
- Va? (Jag ser ut som ett frågetecken och ryggar tillbacka till hennes axelrörelser.)
- När du dansade!
Jag tänker: fuck. Min mentor, Kerstin Backman, var alltså och såg mig dansa igår på Rudbeckskolan! :O Aaaaahhh!!!
Pinsamt, pinsamt. Jag går snabbt och sätter mig.

Avslutar med att säga hur underbart det bubblar i magen när våren närmar sig! Kan knappt vänta! :DPOK

Som att dra ett plåster

Ja, som ni ser har man skaffat ny design. Vad tycks? Tycker om att byta lite då och då :)

Idag har läget varit lugnt. Tre timmar hål gjorde att man var hemma och såg på sex and the city-avsnitt. Sen var det tillbaka, där vi hade samhällskunskap och engelska. På engelskan hade vi någon typ av argument grupper emellan om ett testamente. Jag var den dödes andra fru (ja, jag var då hans älskarinna som skapade skilsmässan mellan honom och frugan. Men sen vart jag utbytt med en annan älskarinna, Goldie Knockers... vilket namn...) Slutade med att jag i testamentet inte fick någonting. KUL! :P

Det vart väldigt mycket bilande (eller bussande?) mellan skolan och hemmet idag. På morgonen, vid hålet och slutligen igen runt halv sex, när det var dags för dans i receptionen i Rudbeck. Inte direkt någonting roligt, publiken bestod av 20 pers med dömande blickar och helt utan anda till jubel eller applåder. Och att dansa på stengolvet rätt upp och ner är ganska pinsamt. Men det var lite som att dra ett plåster - mycket förberedelser, över snabbt och sved en aning efteråt. Ja, efter det korta uppträdandet som kändes som 10 sekunder åkte vi hem.

Det var allt för nu, pussar och kramar!!!

Joshua Radin - What if you

Det tåras i ögonen alltså...


La Voix - ett annorlunda tänkande

HALLOJ nu är jag tillbaka från skidbackarna i Järvsö! Det har varit jättekul men allt har gått så jäkla fort och jag önskar att helgen kunde vara aningen längre. Men vem önskar inte det egentligen? ;P Vi åkte skidor på fredagen och lördagen, lördagen var finast för då sken solen och himlen var otroligt blå. Fast snön blev moddig och samlades i högar, men det gjorde inte så mycket, brände bara lite extra i låren.
   Lördagskvällen spenderades med min familj, Säfströms och några till framför tv:n i deras källare. Vi såg, förstås, melodifestivalen. Trots mina tidigare spekulationer om hela den här paraden av glitter och glamour bestämde jag mig för att se finalen i alla fall, det går jag väl med på. Jag ville ju inte vägra och sen sätta mig i ett hörn resten av kvällen och stirra in i väggen.

Jag måste sedan erkänna att vi hade bra bidrag i finalen i år
, det vart inte så mycket överflöd av det gamla vanliga. Och mot min vilja charmade ju sig EMD rakt in i hjärtat på en, trots att jag varit envis med att tycka att de bara var där för att de höll ett stadigt tag om alla unga tonårstjejers hjärtan. Men deras låt var ju trots allt bra och de gav på lite show, jag älskade deras entré när man trodde att de var killarna i svarta kostymer och POFF så dök de upp i vitt istället :D
    Allt tjat om Caroline von Ugglas "Snälla, snälla" vart äntligen klart för mig, eftersom att det var första gången jag såg/hörde den. Inte direkt min smak, jag störde mig på henne, men varför inte göra något drastiskt och skicka henne till Ryssland? Ja, istället för gamla schlagerdängor som får andra länder att tro att vi har fastnat i någon sorts karusell under 90-talet. Därför vart jag ganska glad att vi skickade Malena till Eurovision, ja hellre henne än Måns. Det blir nog en chock för andra länder att se, nä, Sverige har varken skickat Carola eller Charlotte Perreli med fläktar och glitter i år, nej. Jag tror inte vi kommer ta hem allt dock, men det är ganska liten chans att vi ska göra det överhuvudtaget.Så jag får väl bara säga - Grattis Sverige för en annorlunda strategi och en utomordentligt spännande poängutdelning! BRAVO! Haha :D
POK


Jag - en stalker?

Det är torsdag idag, men för mig är det en fredag! Jag ska nämligen till Söderhamn ikväll för att hälsa på vänner till familjen och åka skidor i Järvsö. Det ska bli jättekul!
   Förutom det har jag varit på ovanligt dåligt humör. Det är inte ofta jag suddar bort flinet från läpparna, men idag gjorde jag det. Nu tänker jag inte sätta igång med mina humörsvägningar och så, det skulle bara tråka ut er, men jag kan väl säga att jag vaknade på fel sida av sängen imorse...

Notiser för idag - har ni någonsin haft en känsla av att bli förföljd? Ja och så kastar man en snabb blick över axeln och ser någon creepy kille/tjej/man, whatever, och får panik? Det har jag haft. Bara det att idag var jag förföljaren! Haha, okej, det började med att jag såg en kille på busshållplatsen. (En annan grej jag noterade idag som fick mig att le inombords var hur många som tycker om att leka med snön med skorna! Ja, liksom gå runt på stället, krafsa ihop en snöhög med dojjan, smeta ut slasket igen osv, jag såg minst fem pers stirra ner på sina skor och göra precis så. Det såg jäkligt kul ut!) Hursomhelst så var killen där då (och lekte grävskopa med skorna) och vi gick på samma buss. Väl på tappade jag bort honom förstås, har ni inte åkt en buss från Rudbeckskolan kan jag väl beskriva det som en burk sardiner. Men sen såg jag honom igen vid sollentuna centrum. Han gick ett par meter framför mig hela tiden och han gick exakt den vägen jag skulle ta! Vid varje korsning valde han just min väg och jag började bli lite orolig för att antas som en förföljare. Men så svängde han tillslut av runt mina kvarter när jag hade 500 m kvar eller något sådant. Lite knäpp var det i alla fall.

Det var allt för mig och jag kommer inte hem förräns söndag. Så ni får ha det så bra så länge!
Pussar och kramar! :D

Eart Hour - släck ljuset!

Nu har jag fått veta lite rolig fakta. Är ni upptagna den 28 mars? Den dagen har nämligen WWF, världsnaturfonden, planerat "Earth hour". Kl 20.30 - 21.30 ska alla släcka sina lampor för att förenas tillsammans i mörkret. Hur låter det som? Lite kul tycker jag. Påminner om den dagen då alla samtidigt skulle hoppa upp och ner i en minut för att se om Sverige skulle skaka. Så lyft på arslet och joina mänskligheten för en strömlösare värld! (Nja, åtminstone för en timme.) Men hitills har 930 andra städer i 80 länder anmält sig till Eart Hour och vore det inte lite coolt om man kan se på satelit-bilder hur världen blir alldeles svart? Dessutom har radiostationerna gått med på att avbryta sändningen under timmen. Jag kommer i alla fall släcka så mycket som möjligt. Jag menar, vi lever ju annars med ström 24-7, varför inte släcka i en timme? Jag själv stormtrivs när det blir strömavbrott, det är så mysigt och det ger mig skäl till att tända mina stearinljus! Hihi!

 

How I met your mother

Hemma igen och utanför faller snön... igen, fortfarande, hela dagen har det hållit på och jag är trött på det satans vita! Ge mig VÅR!

Okej, ska inte älta för mycket i det. Kvällens ämne tyckte jag var lite passande för mig, eftersom att jag är ett tv-freak - en "ny" tv-serie. Varför jag säger "ny" är för att den inte är så ny, men för mig är den ganska så ny. Jag upptäckte serien för ett par månader sen tror jag, om inte än mer, men huvudsaken är att den dök upp så plötsligt att jag tänkte att: ja, men det här måste vara ännu en sådan där humor-serie om en familj med en misslyckande pappa, trubbiga tonåringar och ängslig mamma. Eller något åt det hållet. Ni vet, de där serierna som de kämpar med för att hålla vid liv, men som kanske visas i tre avsnitt eller så. Sen ser man inte skymten av dem igen.
   Men det här var skillnad. Jag började titta på programmet, rastlös som jag var, och upptäckte snart att jag satt och skrattade. Jag skrattar inte åt många serier, det är väl mest till "Vänner" det dras i mungiporna, men det här var nästan BÄTTRE än Vänner, och då är det jäkligt bra! Jag pratar om tv-serien "How I met your mother". Har du inte sett den tycker jag att du ska göra det - den går på tv3 kl 18.30.Det var väl allt från mig! Pussar och kramar från tv-freaket #1!

Hål

Hej på er

Nu har jag hååål så det skriker om det, har rast i en timme till. Lite svårt att hitta på något i gamla Rudbeck... Jag tror att idéerna är svåra att få fatt i det med. Nåja, bara en lektion till, gympa. Ska få se några i klassen dansa och då är man glad att man har fått det gjort redan. Been there, done that, ni vet ^^

Äsch, jag är tråkig nu. Förlåt. Ska inte få er att lida något mer. Pussar och kramar.
OJOJ nu kom Emelie! :P hehehe heejdå.

Under helgen sover jag, till skillnad från vissa andra!

Måndag, måndag, måndag... ni vet vad det innebär. Starten på veckan. Den ack så långa veckan av lidelse och ännu fler nedräkningar till påsklov, kristihimmelsfärd, sommarlov osv. På bussen ser man trötta ansikten och inte har ungdomarna sovit någonting denna helg! Nå, sen kommer jag, lite sådär skuttandes. Tycker att jag har sovit mellan 9-11 timmar varje natt i helgen. Och sen är man ju ledig denna fredag för att åka skidor i Söderhamn ^^ Jaa, jag måste ju få skryta lite. Visst, jag missar ju bara två lektioner, men i alla fall!
   Så vad för intressant hände denna dag? Okej, låt mig dra en kort "resumé" - Misslyckade labbar med Emelie och Lukas vid min sida, där vi famlade efter stearinljus, vattenånga och koldioxid; ingen bra blandning det där. Särskilt inte första lektionen en måndag. På samhällskunskapen fick vi se en så otroligt seg film om Sverige som U-land... nä, jag orkar inte dra det hela en gång till. Avslutade dagen med en soft engelskalektion där alla gick 10 minuter tidigare för att passa sina bussar. Nå, vissa av oss har ju bussar som går varannan minut, men det behöver ju inte Backman veta :) 

POK

Sandra är mitt namn

Jag är 16 år och 61 dagar. Jag föddes för 5905 dagar sedan, en onsdag. Jag heter Sandra och det finns bara två i hela Sverige som heter som jag. Jag är singel och praktiskt taget en droppe i havet.

Varför står jag ut? 

Därför att jag är jag. Jag hatar gruset på gatorna när snön smält bort. Jag älskar att vakna av solljuset som sipprar in genom persiennerna. Jag kan bli ivrig när jag tänker på vad jag ska ha på mig för kläder nästa morgon. Jag kan stå framför spegeln och undra i flera timmar hur folk verkligen ser mig.Vi är alla olika och speciella. Glöm inte det!

Dator + potatis = rolig kväll i "Rotan"

Hejsvejs!

Nu har man varit på Stockholms Stadsmuséeum med pappa och Jessi (det var vår födelsedagspresent från oss till honom, eftersom att han har tjatat och tjatat och vi är inte direkt intresserade av tanken att gå och stirra på en tavla i fem timmar) och det var väl trevligare än väntat. Men fortfarande - inte något man gör ofta. Uställningarna handlade dels om Stockholms historia 750 år tillbaka och så hade dem dels en filmutställning, den var faktiskt intressant. De visade bl a filmer som "Män som hatar kvinnor", "Adam och Eva" och "Kenny Starfighter", vilket man har hört uppskattas från månag olika håll. Ur vissa filmer fick man se rekvisita de använt. Ur "Kenny beginns" hade dem någon sorts elektrik stol där småbarnen ville sitta. Visst. Elstötar är ju skitkul! 
   Innan vi drog hemmåt vart det fika för 200 kr. Jippie... -.- okej jag erkänenr - jag ÄR en snåljåp! Men det är bara för att jag vill ha pengar lagom till sommarlovet sen! Jag närapå står på mina bara knän och ber om ett jobb!!!

Igår var jag då med tjejerna hela dagen och vi drog hem till Sofia på kvällen, där det blev mycket skratt och roliga gåtor ;P den bästa var:
   Vad får man om man korsar en dator och en potatis?
   Ett microchip! XD

Det var sen morgonen därpå då det blev stressigt, jag skulle ju möta Jessi och pappa på tåget till centralen och alltså hoppa på tåget i Rotebro. Efter att ha slängt i sig frukosten (scones bl a - suuupergott, Sofias mamma är verkligen hur duktig som helst på att baka!) slet jag åt mig jackan och sprang ut till busshållplatsen. Jag hann precis, tack vare en gammal tant som skulle på :)
   Ja, det vart ju så stressigt för att jag råkat sätta på timern istället för alarm... jag är verkligen korkad ibland XP

Nu har morfar och morbror Uffe kommit över på middag så jag måste dra. Pussar och kramar!

Dröm VS. Verklighet

Tjoolahopp!

Är på väg till Stinsen nu, där några tjejkompisar väntar. Men jag glömde förstås mobilen hemme så det var raka vägen hem igen och då lyckas man blicka ynkligt mot pappa och ge honom impulsen att skjutsa mig dit. Lycka! :D

Den här bilden slängde jag ihop och jag tycker mig känna igen det mesta i det. Det finns två delar av oss alla, vissa har fler än bara två. En sida där allting är svart-och-vitt, en tråk-värld. Och en där solen alltid lyser på oss. Frågan är bara vilken av dessa sidor som är verklighet.Vad som händer ikväll återstår att se, kanske drar man till Vallentuna igen för att hälsa på Sandra.
POK!

Solhälsning, barnet och kobran

Jaa, nu är det dags för mig att gå ut och jogga. Lite kyligt ute, men det är bara att pälsa på sig och försöka ignorera den värmande sängen och svälja dem urusla ursäkterna.
   Apropå träning fick man testa på lite yoga på gymnastiken i torsdags. Det var jäkligt skönt må jag säga men även väldigt jobbigt. Att stå i typ fem minuter med en uppsträckt arm mot himlen gör väldigt ont. Skönast position var "barnet" då satt man på sina knän, lutade sig fram med pannan i golvet och armarna liggandes längst med sidorna. Aaaah...

                  

POK - En solhälsning om dagen är bra för magen!!! ;P

Vecka 10 - en händelserik vecka

Så många händelser, så lite tid till att skriva dem.

Nu lider veckan mot sitt slut och starten på den 3:e perioden såg väl hyfsat bra ut. Jag är dock inte tillfreds med att få tillbaka engelskalektionerna. Och på naturkunskapen var jag nära att somna när läraren berättade om betygskriterierna. Jag ville bara hoppa upp ur stolen så hastigt att den föll omkull bakom mig och skrika: "Okej, VI FATTAR! För att få MVG måste man TÄNKA!" Men jag skulle nog ha minst chans att få MVG om jag gjorde så. Jag skulle ju bara bevisa att jag inte tänkte alls!

I onsdags åkte jag till Stinsen efter dansträningen för att gå på en Vila-utställning med Emelie, Elin, Frida och Maja. Det var ganska kul, men vi missade en del och efter att ha strosat runt inne på Vila med den ständiga frågan: "Hur ska man göra för att få goodiebags?" (Vilket jag olyckligtvis kallade för doggiebag, som världen ännu inte var redo för att få), gick vi därifrån utan att ha köpt en enda grej (trots den minskning av 30% på priset som fanns för tillfället). Dessutom hade jag missat att man skulle leta efter en rosett som fanns någonstans i affären för att vinna ett presentkort på ett antal hundra kronor. Surt.

I slutet av veckan har det flitits tittats på "Sex and the city" eftersom att Jessi lånade hem SATC-boxen från en kompis. Jag har faktiskt inte sett på serien så värst mycket innan, men den är otroligt underhållande och får mig att skratta. Nu förstår jag dessutom varför alla vill ha boxen så jäkla mycket, den är ju hur söt som helst i form av en rosa skolåda!

                        

Och slutligen IDAG hade jag sovmorgon till 12.40 - vilket jag kommer att ha varje fredag framöver. Haha, lyckan ler mot mig, tycks det som! :D Efter dagens två lektioner: kinesiska (steg 2, usch - lääskigt värre!) och naturkunskap (vilket jag inte ska säga alltför mycket om...) drog jag till Stinsen för lite jobb-hunting! Jepp, med mina CV:n i handen gick jag med bestämda steg mot affärerna. Det började ju förstås katastrofalt och jag kunde känna hur självförtroendet sipprade ut ur mig. I själva köpcentret fick jag lämna in två CV:n, båda lika tveksamt mottagna. Aningen nedslaget gick jag istället mot Coop, som ligger strax utanför. Där var de trevliga och efter det gick det bara bättre och bättre! Till varje affär jag gick till utanför Stinsen tog de emot mitt CV och sammanlagt vart jag av med 9 st! Yeay! Nu får man bara hoppas på att lågkonjunkturen inte ställer till det alltför mycket och att någon kan anställa mig. Jag skulle VERKLIGEN vilja ha ett jobb, jag behöver alla pengar jag kan få inför sommaren.

Jag ska avsluta med någonting lite roligt:
Nu är det bevisat! Om du svingar på höfterna medan du går kommer du fram fortare! Fenomenet slog igenom på väg hem från Stinsen då jag och tjejerna skulle skynda oss till Sollentuna station. Att gå i snabb takt tog faktiskt längre tid än om man svängde med höfterna. Kanske därför dem ser så roliga ut på OS när det är dags för "gång"... ja, jag vet inte ens vad sporten heter! Men när man ska gå så snabbt som möjligt utan att båda fötterna får lämna marken samtidigt, ett mellanting mellan snabb gång och jogging, vilket ser mycket roligt ut om jag får säga det själv.
   Hursomhelst - testa detta! Någon gång när du är ensam (och helst utan människor omkring som åskådare, de skulle ju bara utklassa dig som galning) testa och gå snabbt och vicka på höfterna. Skitroligt! ;P

Nu ska jag äta. POK!

Tips: Hur man färgar ögonen

Hej!

Jag fick en fråga förut från "J", som frågade om hur man färgar ögonen som jag visade på inlägget "Trix med ögonen". Jag uppskattar väldigt mycket alla frågor som ställs, så här kommer en kort beskrivning om hur jag gjorde:

Först är det bra att skaffa ett fotoredigeringsprogram, jag använde paint.NET, vilket var helt gratis och tog inte alltför lång tid att ladda ned. Sen är det bara att ta den bild man vill ha och markera själva regnbågshinnan med verktyget "lasso select" (eller ta "ellipse select" om irisen är rund nog, men vill man undvika att färga själva pupillen ska man ta "lasso select" och följa konturen av regnbågshinnan man vill färga). Sen klickar du in dig på adjustments längst upp, sen på hue/saturation. Där kan man ändra på färgen du markerat med lasso select.

Så där ungefär! :)Lycka till!

Desperete housewives - säsongstart

För första gången på mycket länge känner jag att det går uppåt för mig. Jag känner mig gladare, säkrare och framför allt bekvämare i mig själv. Vet inte hur jag har kommit till denna punkt, men det var under sportlovet som jag insåg vissa saker. Bland annat att jag har otroligt söta, glada och ursnälla vänner som verkligen kan få mig att skratta. Jag kan nästan känna hur jorden snurrar, jag känner mig stark. Äntligen har jag funnit någonting som jag tror har fattats innan. Jag är, med andra ord, enormt glad :D

Okej, allmänt intresse för allmänheten då? Desperete Housewives börjar igen! Äntligen! Ikväll kl 21.00 på kanal 5 visas första avsnittet på den nya säsongen. Ett och annat om programmen avslöjas på kanal5.se, (och min mamma skvallrade också!!!) bl a vem som kommer lämna huslängan... Jag själv håller mig nog borta från det. Vill verka lite överraskad åtminstone ;P

 

Jag är gladast nu för att alla eventuella prov är ÖVER. Så jävla skönt. Framöver kommer nu bara ljusare tider med sovmorgonar och smältande vårvärme :)
POK

Trix med ögonfärgen

Igår kväll trixade jag lite med olika foton och kom fram till det faktum jag alltid velat kunna göra - ändra ögonfärgen! Det behövs ingen photoshop som svider för plånboken för att fixa sådant, bara ett hyfsat redigeringsprogram och en hjärn bakom hårtestarna.

Nå, vad tycker ni? Ska jag köpa färgade linser eller vad? :P


Brunögd


Grönögd


Guld-ögd


Ljusgrön-ögd

Haha, kommer inte lägga upp bilder på mig själv på ett tag, börjar likna värsta ego-bloggen.
POK

Tappat gnistan

Usch. Hatar plugg. Imorgon börjar man skolan igen och det är inte förräns nu idag, söndag eftermiddag, som jag sätter mig ner och pluggar kinesiska och samhällskunskap. Buhuuuu... jag visste att det skulle bli såhär, plugg i sista minuten, jag visste det!!! Nä, nu längtar jag bara till påsklovet, men det är ju bara 5 veckor kvar :) Haha, för att överleva måste man ju sätta upp mål att sträva mot för att inte tappa gnistan och energin helt.

För visst har jag inte det? Jag har väl inte tappat gnistan?
Vet inte, kanske...
Nu låter det som att jag pratar med mig själv...Blir allt mer fotogalen som tiden går tror jag. Sen har jag laddat ner ett helt gratis och hyfsat bra redigeringsprogram, Paint.NET, kolla upp det ni med! Orkar inte skriva mer, tror jag framöver kommer låta bilden säga de ord som behöver sägas.

POK

Tillbaka...?

Ojoj. Dålig på att uppdatera bloggen inser jag. Men jag har ju trots allt sportlov...Kisses :D

RSS 2.0