Bara bra

En bra dag idag. Lång, oförväntat lång, men det gick ändå fort. Jag är mest glad över hur det gick för mig på mitt andra journalistikuppdrag. Slutade egentligen typ ett, men behövde stanna i skolan för treorna skulle redovisa projektarbetena - och vi "journalister" skulle då skriva någonting om det. Jag valde att intervjua ett par om deras språkrese-redovisning. Dem var jättesnälla så det var inga problem. Tyvärr blev det lite sent bara, kom hem typ halv fem... Men en snäll Olivia var med mig hela tiden!

Nu har jag tränat lite hemma. Låter ju konstigt, men jag kör lite styrka och så, dansen var ju inställd idag. Har dock lite andra saker som måste göras: packa inför imorgon, ska till landet över påsken. Och jag måste läsa min feta engelskabok. Lite stress med den alltså.

                           

Brådskande meddelande till storasyster: kom hem. Orkar inte med mamma och pappa längre. Irriterar mig på varenda liten sak dem gör (även obetydliga saker som egentligen är, när man tänker efter, bara snälla handlingar). Dessutom stor saknad. Hålet i huset bör fyllas.



En liten surprise i flingpaketet!

Fick en rolig liten överraskning imorse. Satt och åt min yoghurt när jag läste lite på flingpaketet. Sen stod det att de hade stoppat ned något i paketet, så jag kikar. Och där på botten, underfling-påsen, låg en sådan här musli-bar med chokladöverdrag! Yummy. Den fick flytta in i väskan på en gång, ett bra mellanmål sen i skolan.

Just därför kom jag att tänka på när man var liten och fick sådana här överraskningar i flingpaketen. Det tyckte jag var jätteroligt. Jag var ett stort fan av Frosties (ni vet: "dem väcker tigern i dig" och "dem är GREEAAAT!") och dem kunde ibland ha lagt i en rolig leksak. Minnen... Jobbigast var ju att man villa ta ut dem på en gång, men mamma sa alltid åt mig att äta upp paketets innehåll först, så inte förräns det var slut, då fick jag ta den. Behövde bara vara snabbare än syrran...

                              

En dålig överraskning som kan dyka upp i flingpaket är dock insekter. Har aldrig hänt mig, men kompisar har berättat om spindlar som kom ut när de hällde upp sin frukost... Uuuuusssch! Hoppas att det aldrig händer mig...

Kings and queens

  

         

Ska snart börja cykla till skolan. Ska fatiskt bli skönt att slippa buss-trängseln. Plus att det är ett sant vårtecken...
Vill ha en sådan där cykel som indianen har. Haha.

Reinfeldt säger "typ"

Ska snart gå till sängs. Har ju sovmorgon, börjar typ klockan halv ett, men pappa berättade för en stund sen att några gubbar ska komma och borra och låta vid åtta. Toppen.

Rudbecksskolan fick finfint besök idag - Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt. Han skulle komma och antagligen fiska nya väljare inför hösten, manipulation eller något i den stilen. Han försökte till och med visa upp lite av sin humor, genom att säga "typ" på ett par ställen (lite ungdomligt, ni vet) och alla i aulan skrattade. Det låter ju helt fel att höra en politiker säga "typ".
   Vid frågestunden sen var det en kille som frågade: "Brukar du kallas för Fredde?" och Reinfeldt svarade "Ja". Då skrattade vi igen.
   Vad som jag tyckte var irriterande (vilket jag kan tänka mig att alla politiker är) är att han inte gav ett direkt svar, vilket jag själv föredrar. Hatar när man liksom drar ut på ämnet, går runt frågan och kommer till den punkt då man inte ens kommer ihåg vad frågan var! (ja, det hände faktiskt!) Ungefär som med Israel-Palestina-konflikten, istället för att berätta sin ställning till konflikten, så som frågan just var, berättade han om vad konflikten handlade om. Nä-ä. Det var inte frågan.

Jaja, det var dagens stora händelse, kan man väl säga. Hade styrketräning sen på dansen, och vi fick testa lite swing. Sketakul!

                        



Den här dagen behövs inte

Datakunskaaaaap... halvt om halvt neddrogad av trötthet. Klibbig datamus. Tangentbordet icky. Vilken härlig morgon.

Det här är en sådan dag som man bara vill ska gå förbi. En sådan här dag behöver inte jag i mitt liv. Höjdpunkten lär bli dansen på kvällen. Annars... inte så speciell.

Ge mig positiv energi, någon???!!!



Så som i himmelen

Jag har en sjukt duktig syssling. Hon kan verkligen sjunga. Igår när vi hade gäster över sjöng hon "Gabriellas sång" så att jag fick rysningar. Underbar låt!

                       

Det är nu som livet är mitt
Jag har fått en stund här på jorden
Och min längtan har fört mig hit
Det jag saknat och det jag fått

Det är ändå vägen jag valt
Min förtröstan långt bortom orden
Som har visat en liten bit
Av den himmel jag aldrig nått

Jag vill känna att jag lever
All den tid jag har
Ska jag leva som jag vill
Jag vill känna att jag lever
Veta att jag räcker till

Jag har aldrig glömt vem jag var
Jag har bara låtit det sova
Kanske hade jag inget val
Bara viljan att finnas kvar

Jag vill leva lycklig för att jag är jag
Kunna vara stark och fri
Se hur natten går mot dag
Jag är här och mitt liv är bara mitt
Och den himmel jag trodde fanns
Ska jag hitta där nånstans

Jag vill känna att jag levt mitt liv

Earth hour! Släck!

Snart dags för Earth hour. Haft en seg dag idag, sov ju bort halva liksom. Men men, har lite släkt över på middag så försöker vara så trevlig som möjligt (men när dem sisster och disskuterar bilbatterier kan jag inte riktigt delta...)

Kör på Earth hour nu! 20.30 - 21.30! En timme kan du leva utan el!



Viva la France

Kan inte låta bli att drömma mig tillbaka... underbart...

            

             

            

            

            

Ska åka till Frankrike i sommar igen, en riktig tjej-semester ska det bli, tillsammans med mamma, syrra, moster och kusiner. Vill tillbaka till värmen!

Walk down memory lane

Har en konsig känsla i magen nu, men är samtidigt glad. Har hänt så mycket nu, lite rörigt nästan. Var med tjejerna igår kväll, riktigt mysigt. Vi promenerade längst memory lane på Sofielundsskolan, haha, roligt hade vi. Sen åkte jag och Sandra med Fia hem och sov där. Sen vaknade vi morgonen därpå halv två! Shit, måste sluta vända på dygnen... Tror det var bra att vi var där för Fia. Hoppas det går bra för dig!

Förutom det saknar jag en viss storasyster, som är och surfar i Australien. Häromdagen fick jag en plötslig impuls av att ringa henne, men kom fram till att det inte var möjligt, då hon är på andra sidan jordklotet. Saknar dig!

                          


Blankt

Trots en kort dag är jag helt utmattad. Och, precis som de flesta, skyller jag på vädret... och lite sömn i helgen. Nej, solen är en energikick som jag har stort behov av just nu. Nu får det vara nog med snön. Kom regn, kom! Skölj bort det som vi kallar vinter och bring it on, summer!

Jag är så trött och blank i huvudet att jag inte vet vad jag ska skriva.




Waiting and growing

Lyssnar på Regina Spektor, taggar inför Arvika. Ska bli så sjukt roligt! Till detta har jag penseln i högsta hugg. Gillar den här teckningen. Jag älskar både murgröna och gammalmodiga lyktstolpar så det blev en mix!



Sitting, waiting, wishing... growing


I väntan på våren

Lördag - vad gjorde jag då? Ja, började ju då morgonen på helt fel sida av sängen, väckta alltför tidigt av två av mina vänner (som just då, för tillfället, inte var det). Men dagen rullade på under solskenet, runt halv tre åkte jag till slussen för att möta Olivia och Emilia. Men... det tog sin tid. Jag hade fått alting helt fel, så vi var vid två olika uppångar. Dessutom cepade sig mobilen när jag försökte prata med Olivia... Men, tillslut, fann vi varann!

Efter en stund på ett mysigt café var vi ute och gick i det fina vädret. Sen sprang vi in på dansmuséet en stund, det var gratis och ja, det förvånade mig faktiskt för annars brukar jag bara gå på muséum för att muntra upp pappa. Efter detta åkta vi hem.

     

      

     

     

På kvällen gick jag med Anna, Tess, Erik, Andrea, William och Anders och tittade på bio i Kista: "I love you Phillip Morris". Inte den bästa av filmer, förväntade mig mer humor, men den var lite sådär söt och lagom rolig.

Söndag: Sova. Titta film. Dampa på snön.

Tjockisfredag

Hej!

Hade en skitkul fredag tillsammans med nio andra: Anna, Tess, Sandra, Fia, Andrea, William, Erik, Felicia och Petra. Började med ett stopp på pizzerian, alla köpte mat och sen gick vi hem till mig. Efter att vi käkat spelade vi ett spel som heter "Alias", som går ut på att man har kort med olika ord på och man måste förklara det här ordet. När ens lagmedlem gissar rätt för man poäng. Och det är på tid, och man vill ha så många som möjligt... haha, fy fan va kul det var! Jag och Anna var väl inte på topp som vi brukar, men hade kul ändå!

                

                

Efter det blev det tillslut chokladfondue. Mmmm... Frukt doppade i choklad är bland det godaste som finns! Blev inget chokladkrig den här gången (besviken, lr lättad?), men vi satt och snacka, tog bilder och sen blev det film. Kopps och Finding Neverland. Under sista filmen gick några, och vissa (ska inte säga vilka) somnade under filmen! Ja, fast då var väl klockan två-tre på natten så kan väl förstå det...

               

               

               

               

Blev väckt klockan halv tolv (påstod dem, men den var egentligen kvart över nio!) av att Sandra och Therese hoppar på oss, bara för att dem redan var vakna. Fy fan vad arg man var alltså. Anna sa till och med att hon var så arg att hon kunde slå ihjäl någon! Haha, watch out girls! Snart kommer hämnden... 

Toppenkväll. Måste göras om!

Hear me

Har nu alltså ätit pannkakor med pappsen framför tv:n, såg "Jagad" (kanonfilm, förutom att det är VHS så jag dampar den första minuten på bildkvalitén... hur överlevde vi utan DVD???) och till efterrätt tog vi varsin skål med glass. Yummy. Imorgon ska det bli pizza och chokladfondue at my place, med en drös fina människor. Tjockisfredag.

Ska egentligen läsa min bok, "This charming man" (ni vet, den irrländska och förvirrande?) men har ingen lust. Hörlurarna på igen, addicted to spotify, Kelly Clarkson sjunger i detta nu. "Hear me". Är lite vad jag kan känna ibland, att någon ska höra. Men för tillfället har jag många som gör just det.

Trött på snön. Har jag nämnt det förut? Så uttjatat. Men jag är så trött på det. Riktigt less.

                   
                                Någon månad tidigare. Då man inte hade slask upp till fotknölarna.


Pannkakor med sylt

Mamma är inte hemma. Så det blir pannkakor ikväll. Yippie! Torsdagen var kort, två lektioner (fast omedveten om att första blev inställt, inte ok!) men fick luncha med ett gäng fina människor istället! 
                  


Irrländare skriver konstigt

Åh, har en del att stå i nu. Plugg, alltså. Tyvärr... Ska bl. a. läsa en bok på engelskan och har nu mindre än tre dagar på mig att läsa över 100 sidor i en bok, "This charming man". Man kan ju tro att det är lätt, men 1: jag har ju som sagt annat att göra, 2: den är på engelska och 3: inte vilken engelska som helst - irrländsk engelska! Det är svårt att förstå orden, svårt att förstå sammanhanget då irrländare tydligen utelämnar "I", eller "a" eller "the" ibland. Hmm... men jag gillar författarinnan, Marian Keyes. Har läst några av hennes böcker på svenska tidigare. "När Lucy Sullivan skulle gifta sig" och "Å andra sidan" är två boktips!

Ska gå och lägga mig snart. Sitter med spotify på hög volym i hörlurarna, listan "Sandras softiga" och har lyssnat mycket på Jack Johnson på senaste. Myspys alltså, härligt, softigt mellanting mellan ballad/helllugn/tagga-sound. Gitarr alltså. Coolt om man kunde spela...

                       

                        There's no combination of words
                        I could put on the back of a postcard
                        No song that I could sing
                        But I can try for your heart, 
                        Our dreams, and they are made out of real things
                        like a shoebox of photographs
                        with sepia-toned loving...

Blondie

Nu är jag en riktig blondie. Blev lite orolig först, såg ut att vara lite orange/gult. Men jag tror det blev bra efter en stund.

                             

      Fick besök av systrarna Kjerrgren. Ni är bara så gött mos, haha! Saknar luncherna vi hade tillsammans...

Weweweeekend

Tänkte dra min helg i en enda svepande text. Har hänt en del och har haft väldigt kul under tiden!

Fredag: Direkt efter skolan åkte jag och Frida till Stinsen och shoppade födelsedagspresent till Emma som fyllt 18. Det blev ett halsband med en söt berlock till! Sen "fikade" vi också med varsin glass: jag valde B&J's Peanut Butter Cookie Dough och Frida tog Magnum Gold?! Haha vi undrade lite varför den just hette Magnum Gold?!, de kanske inte var säkra på att det var riktigt guld. Vi var också väldigt misstänksamma... men det såg faktiskt ut som guld! Lite sådär skimrande till och med!

                

                           

                            

Senare tåg jag tåget hem till Maja i Bålsta. Vi köpte godis, tittade på "Män som hatar kvinnor" (hade ju konstigt nog inte sätt den, bara läst), åt god middag och bara slappade. Direkt efter filmen blev vi båda jättetrötta så vi gick och la oss!

Lördag: Vi vaknade runt 10.00, för att inte slösa bort dagen. Efter frukosten gick vi ut på en jättemysig vinterpromenad. Det var superfint ute, blå himmel, solen sken och snön låg vit och glittrig på marken. Mycket foton blev det, vi var ute i ca 1½ timme. Fast vi gick inte så långt, stannade mest på lekplatser och sådant, haha!

              

               

       

Tillslut var det dags för mig att åka hem. En timme med tåg till Sollentuna, köka middag och sedan dra på nytt. Skulle till Emmas 18-fest med Frida. Vi möttes på tåget mot Väsby och undrade, hur fan ska vi hitta till Emmas hus? Som tur var fick vi svaret på stationen: Vi följde strömmen. Det var många som skulle dit tydligen!

Sen kan jag väl säga att kvällen var bra, hade roligt med dans och prat. Slutade kanske lite illa då polisen kom... ehm, ehm. De bad oss att dämpa oss lite, så efter det blev det lugnare. Men Frida och jag åkte hem hyfsat tidigt, vi var båda trötta.

En bra helg i alla fall. Tänkte blondera håret idag. Yeay, sommahår - längtan...

Komplex dans, lätt morgondag

Jag har två lektioner imorgon. 12.40 - 14.50. Hihihi. Dansen gick också bra idag, blir som vanligt genomsvettig pga vår komplexa koreografi. Kan ju säga att den just nu innehåller tre piruetter, två hänghopp, en bakåt-kullerbytta, en break-dance position då vi står på huvudet praktiskt taget samt ett hopp på händer. Som sagt,  komplext.

Jag är glad nu. Lite lättad också över att journalistuppdraget är överstökat.




Mitt första journalistuppdrag...

Nu är det över! Shit, har varit nervös hela dagen... I alla fall, jag var alltså på den här utställningen i Edsviks konsthall, Ung i norrort. Uppdraget var att haffa en Rudbeckselev och intervjua denna om dess foton. Problemet var att när vi väl var där och insepkterade fotografierna, som btw var jättefina, visste vi inte vem som fotograferat vad! Så jag haffar en tjej efter en stund och intervjuar om hennes foton. So far so good. Hon var lite fåordig dock och mot slutet inser jag den stora fasan - hon vill inte vara med på kort. Vilket man behövde ha i artikeln...

Men vår jounalist-lärare hjälpte mig haffa en ny tjej och jag satte igång med frågorna. Den här gången gick det bättre, dels frågemässigt och dels svarmässigt. Fick två finfina kort på henne också, så jag kunde andas ut när jag gick därifrån.

                 


Nya glassar 2010

Åh, jag är så nervös! Imorgon efter skolan ska vi på journalistiken gå till Edsviks konsthall och intervjua en elev från Rudbeck om deras foto/tavla. Känns verkligen på riktigt. Lite pirrigt är det ju, lite rädd för vilka frågor man ska ställa och så vidare. Men det ska bli kul! Ska även ta foto på människan. Journalistik är väldigt kul, det är inte som någon annan kurs jag upplevt tidigare. Det känns som ett riktigt jobb nu alltså.

Har precis varit ute lite. Köpte en ny Magnum-glass, Hazelnut. Den var god, påminde om Magnum Mandel som är min favvo. Fanns ju hur många nya glassar som helst! Spanade bl. a. in en ny Ben&Jerry's glass, Peanut Butter Cookie Dough. Lät ju faktiskt riktigt gott... men den kostar liksom 27 kr! Dyrt. Fanns även Magnum Gold, såg riktigt läcker ut. Tycker bara det lät lite kul: Utsökt kolasås med havssalt... What?

                                                

                                Yum yum för ny glass, säger jag bara. Summer, bring it on! 

                                          http://www.gb.se/campaign/aretsnyheter/


Happiness

Första skoldagen efter lovet och... jag är faktiskt glad! Jag har kommit fram till att jag inte har så tunga lektioner nu, dessutom skiner solen både när man ska till och från skolan. Ljus är lika med glädje!

Maja har nu varit så gullig och fixat en film med vår Fame-dans på Youtube, snodde den från henne, hehe. Tyckte vi gjorde ett skitbra jobb för att bara vara fyra stycken, mycket svårare då. Och ja, haha, det blev lite fail men äh det märker ingen!

                      

Åh ska äntligen få träna ikväll, har inte tränat på hela lovet! Har faktiskt fått lite ångest... Man har ju inte direkt tagit det lugnt på godisfronten sedan förbudet upphävts. Men äsch, har man lov så har man!


Saknar sommaren

      

Det kliar så mycket i fingrar och tår när jag tittar på gamla sommarbilder. Kan man längta så mycket som jag gör nu? Snälla vår, kom nu, så att sommaren sedan kan börja...

En bättre version av "Alice i underlandet"

Har precis kommit hem från en dundermysig och härlig vinterdag som jag spenderade med Anna, Tess, Maja och Andrea i Hagaparken. Vi åkte tillsammans med alla fem-åringar i pulkabacken. Det var väldigt kul, så hade vi med oss varm choklad och mackor också. Kan det bli mysigare en solig vinterdag som denna? Har däremot lite ont i rumpan nu efter alla gupp, men leker man leken får man leken tåla... eller något sånt! 

Sen vill jag berätta om gårdagskvällen. Vi var alltså ett gäng tjejer och såg Alice i underlandet i 3D. Den var väldigt bra, absolut sevärd! Kan säga att den var mycket bättre än den tecknade Alice i underlandet, den har liksom ingen story utan Alice går bara runt där och träffar galna typer. Den har verkligen ingen riktig mening. Men Tim Burtons version hade en bra story, det var gott mot ont (som jag föredrar, orkar inte ha det där halv-onda eller halv-goda) och en underbar grafik. Hade förväntat mig att den skulle vara läskigare faktiskt, och 3D-effekten märktes inte alltid. Men så fort dem var ute och flög eller en insekt kom surrande var det som att den flög någon centimeter framför en.  

          


Sportlovet so far

Har haft ett par härliga dagar på senaste tiden, lite svårt att hålla reda på dagarna bara nu under lovet...
 
Tisdag: Jag, Anna, Tess, Andrea och Sara var hos Erik. Vi hade det riktigt kul, sjöng singstar och tittade på Lejonkungen. Som vanligt började jag gråta. Sorglig rulle!
Onsdag: En shoppingdag med Maja i stan. Kom bara hem med ett par shorts tyvärr, men de var riktigt fina. En sak som hände var att Maja tappade bort sin kasse med sin nyinköpta kavaj, vilket resulterade i att vi sprang från affär till affär! Men tillslut gick vi tillbaka till Zara och där hade någon varit så snäll och lämnat in påsen i kassan! Så det finns snälla människor där ute!
Torsdag: Idag var jag i stan med Anna, Tess, (Sandra, som tyvärr försvann snabbt), Frida, Anna coh Evelina. Vi åkte skridskor på Kungsträdgården, eller ja Anna och jag agerade fotografer. Sen blev det fika, jättemysigt hade vi!

Imorgon ska jag på bio, vi ska se "Alice i underlandet" i 3D. Den verkar riktigt cool, har velat se den ända sedan jag såg trailern för den i 3D, och filurkattens huvud stack ut i publiken och alla bara skrek! Ska bli kul!

                                                          


Dåliga nyheter från Thailand

Jag är orolig. Eller var orolig kanske man kan säga, men det sitter i mig fortfarande. Igår kväll ringde Fridas pappa (Frida som är med Jessi i Thailand) och berättade dem dåliga nyheterna. Tydligen hade tjejerna suttit med några scweitzare eller jag vet inte vad, på en bar, och snackat. Malin (Jessis andra kompis alltså) var borta för tillfället när plötsligt Frida fick någon sorts reaktion. Vet inte riktigt vad som hände men tydligen hade någon drogat hennes dricka. Så Jessi och Frida får åka med några sjukskötare i en båt till andra sidan ön till sjukhuset. Och då hann de ju inte hitta Malin!

Idag ringde Jessi och berättade att allt hade löst sig. De hade hittat Malin senare och Frida mådde bättre. Men usch, fy fan va hemskt! Dels i Fridas skor, att bli neddrogad och dels att Malin blev lämnad helt själv i ett främmande land. Usch. Tur att det löste sig för dem. Hoppas inget mer hemskt händer er tjejer!

I jakt på ett träd

Hejsan!

Idag har jag varit i Sollentuna Centrum med Anna, Tess, Fia, Sandra, Evelina och Felicia. Vi strosade runt i olika affärer och tyvärr kom jag bara hem med en fuktighetskräm, men det är alltid något. Försökte hitta ett sådant där smyckesträd, men gick inge vidare bra. Typiskt att just när man ska ha en sak så hittar man det inte!

                             

                                 Men jag är lite osäker, vad är snyggast? Svart eller vitt?

RSS 2.0