Lily of the valley

Det här är för dig. Glad Mors dag, får man väl säga. Vi besökte Minneslunden idag och det var fint. Ville bara ämna det här till dig, som ett kärt minne för de dagar då vi gick i skogen och plockade liljekonvalj.Saknar dig.

Time to dance

Ojojojoj, vilken jävla dag! Och då menar jag på ett bra sätt... bortsett från det faktum att solen skiner och jag har tillbringat det mesta av dagen i Rudbecks mörka, dunkla aula i på tok för tjocka kläder som får svetten att rinna, dessutom stank omklädningsrummen av hårspray och bränt gummi, de flashiga glödlamporna kring speglarna är inte att leka med! Okej, så det var dansuppvisning idag. Yeay, äntligen!

Dagen började med att lilla mamma fick present (mors dag hallå, får inte glömma det i de lättaste taget, mamma blir ledsen annars) och sen var det hopp på bussen med Olivia till skolan... att det ska hållas just i Rudbeck varje år har jag ingen aning om, men så är det! I år hade vi två shower, en kl 13.00 och en 15.00 och den senare dansade vi våra båda nummer medans vi bara dansade ett nummer i den första. Så det blev mycket väntande och så, men som tur är har man ju tjejerna där och vi gick och köpte glass och myste i skuggan (för utmattade för att sitta i solen). Såklart blev den sena showen den man blev mest taggad till och det är alltid lika kul att ställa sig där på scenen och bara köra. Hippie-nummret blev bäst, den var roligast att göra och så.

En annan kul grej som hände var att Lina kom fram och pratade med mig. Hon ville berätta att hon och Kristina, min andra danslärare, hade anmält mig till chansen att få ett stipendium av kulturskolan. Det är typ ett pris på 500 kr för att man är en duktig dansare. Just att jag inte fick stipendiet gjorde ingenting, jag blev jättesmickrad och glad över att dem anmält mig överhuvudtaget! Tack så mycket! Men, som de sa, man vet aldrig hur det blir nästa år... ^^ ´
     Angående nästa år kommer jag utöka min dans med ytterliggare en timme, alltså det blir tre timmar i veckan nu. Dels går jag i en lite yngre/sämre grupp (fast de är ju duktiga) på måndagar en timme och sen i den äldre/bättre gruppen på onsdagar i två timmar. Ska bli jätteroligt, jag vill bara börja dansa igen, orkar inte ha sommarlov!!! (Ur dansperspektiv alltså, inte angående skolan alltså...)Tack, tack, tack för denna underbara termin, jag ser verkligen fram emot nästa! :D

Sandra goes hippie!

Åh, fredag och bortsett från mitt lilla inombords-utbrott på naturkunskapsläraren är allting skitbra! Okej, ja och bortsett från allt pluggande som ska göras i helgen... och att jag inte kunde åka med till Vallentuna... äsch, nu vart allting dåligt igen...

Men jag partar på här med lite dunkmusik (rekommenderar "Release" med Timbaland och Justin Timberlake!) och försöker hålla humöret uppe. Har precis rotat runt som en galning i garderoben efter en passande outfit till dansuppvisningen på söndag - Sandra goes hippie! Wohoo! Enda negativa är väl det att jag inte hittar tillräckligt  med nmönster och färg för att placeras i denna peace'n love-kategorin av regnbågar och smile-gubbar. Har ni några förslag på den bästa utstyrseln? Jag har faktiskt fixat baggyjeans redan som nog ska passa, men det är toppen noch håret som återstår. Ska man köra det vanliga hårbandet som alla andra lär göra eller något nytt? Hmm... pappa ville att jag skulle ha vår peruk-afro vi har här hemma, men det sade jag nej till... safro ska inte ha afro. Punkt slut.

För övrigt är det spion som gäller, i det andra uppträdandet. Enda jobbiga är att vi har tre "kategorier" i dansen som består av gansters, spioner och agenter. Och jag må söga att agenter och spioner typ är samma sak! Blir galen på Kristina... men jag riktar in mig lite på detektiv-området. Blir nog bra. Nu ska jag bara lata mig och plugga, imorgon ska jag vara i Rudbecksaulan klockan 10 (ingen sivmorgon med andra ord) och repa. Hoppas vi inte ska behöva vänta i två timmar, som förra gången -.-Peace out!

Mmm... Slogans!

Har kommit in i en period av mycket tv-tittande igen, trots den härliga vår/sommar-värmen. Såg bland annat Grey's Anatomy nyss och det var så fint! :D bästa serien just nu! Hursomhelst kom jag fram till att våra liv består typ 80% av bara reklam. Reklam, reklam, reklam. Vi ser det överallt, på enorma posters, på byggnader, på bussar och busshållplatser, i tidningar och på tv. De verkar bara öka reklaminslagen till att de blir längre och längre, upp till 7 minuter vissa gånger. Men vi påverkas starkt av dessa härliga, klyschiga små snuttar av solsken då leende människor visar upp sina älskvärda produkter. Och självklart fastnar vissa av deras slogans på minnet - minns ni dem?

Gott gotti gott gott - Carlshamn
Felix gör det goda godare!
Det finns bara ett sätt att stoppa dem - i munnen! - Ahlgrens bilar
Livet har sina goda stunder - McDonalds
Tag det rätta - tag Cloetta!
We are family! - KappAhl
Whiskas - om katten själv får välja
Zingo - försvinnande god (Denna tyckte jag bara lät rolig... vad menar man med försvinnande?)
Väcker tigern i dig - Frosties
Vi är vad vi heter - Expert (Fan smart slogan tycker jag!)
Det finns många puckon - men bara ett orginal - Pucko

Kan inte komma på så värst många, men har ni några gamla favoriter? Själv tyckte jag den här nedanför på bilden var den skönaste!


Friheten får vänta en stund till...

Jäklar va stressigt man har det alltså, men jag lyckas turligt nog få lite tid framför datorn för bloggens skull. Men tills vidare kanske det kommer vara ganska så tomt här och vidare framöver tills nästa vecka, helvetesveckan vill säga. Men när väl skolavslutningen kommer är jag fri som en fågel. Gud, vad jag längtar.

Idag var en sådan där skön dag. Vi fortsatte med brott och straff på samhällskunskapen (en aningen skrämmande om jag får säga det själv, vi behövde bl a skriva upp alla våra brott vi begått... Är det ett polis-bakhåll måhända?). Sista lektionen var gympa och då fick vi vara utomhus i solen, vilket var väldigt härligt. Man vill ju samla på sig så mycket bränna man kan nu, känner mig fortfarande lite pressad för att använda shorts och nakna (bleka) ben, men det kommer nog ske ganska snart i alla fall. Det var väldigt roligt på gympan idag, jag hamnade i världens bästa lag. Vi hade urbra taktik, alla fick vara med och det var askul att se de andra lagen bli asförbannade på oss (tävlingsinriktade maybe...?). Haha, ren skadeglädje helt enkelt!

Ska väl återgå till det slaviska pluggandet om jag vill ha bra i kinesiskaproven. Bye bye birdie, friheten får vänta en stund till.

                          

Arg

Åh, jag orkar inte längre. Vilken jävla pissdag det har varit. Det slog mig att dessa sista två vekor jag har nu är rena helvetet. Kommer inte hinna plugga till alla de prov jag har nästa vecka pga dansuppvisningen i helgen. Kinesiska är som bly i munnen just nu. Hur fan ska jag kunna klara det muntliga provet? Och hon kommer ha så höga förväntningar... åååååhhh!!!
   Nu ska jag försöka sova, med all ilska inom mig. Lycka till.

Inget funkar för mig idag... jag kan inte ens lägga upp en bild... -.-

Gästinlägg

Godmorgon allesammans!!

Det här med att blogga är inte riktigt min grej, vet inte riktigt varför men så är det bara. Jag har ingen lust att skrriva vad jag känner och tycker, jag snackar hellre om det istället. Men alla ni bloggare säger jag ändå grattis till. För jag tycker att det är en gåva att kunna skriva om sig själv öppet till hela internet världen och speciellt på ett underhållande sätt. Jag menar alla desssa kända bloggare har ju lyckats fånga upp läsare. Visserligen har några gjort det för att de proviserar men de är underhållande ialf och det tycker jag är en bravur. Jag är ialf glad att min syster skriver för det gör hon riktigt bra. Men tyvärr har inte jag fått den talangen :P Iblande önskar jag att jag också kunde, eller ialf hade viljan och glädjen i att skriva men det har jag inte. Det första jag sa till Sandra när jag skulle börja skriva inlägget va; "Vad ska jag skriva om???" Sandra sa att jag skulle skriva om vad jag kände och tyckte osv. Jag ba ÖH. Man känner ju sååå mycket, hur ska man kunna utrycka det i ord, nää det har jag aldrig lyckats med. Men det var faktiskt jag som uppmuntrade henne att börja med bloggandet *STOLT*. 

Nu kommer lite kärleks förklaringar till henne så förbred er. Sandra Viola Fröjd är en människa, en lillasyster, en god vän, en unik individ och en av mina bästa vänner. Visserligen är vi olika men ändå så passar vi som hand i handsken. Jag älskar Sandra för allt det hon är. Hon är en av det bästa människorna jag känner, hon är äkta och på riktigt och hon försöker inte vara något hon inte är, Jag måste vara den lyckligaste syster som får ha henne som lilla syster för det är inte många som har det som vi. Enda sen vi var små har vi hört; Varför bråkar aldrig ni, det gör ju alla syskon? Men nä inte Jag och Sandra, visserligen har vi haft våra stunder med tjafs men jag kan aldrig minnas oss bråka. Sandra du är bästastast, Jag ärlskar dig av hela mitt hjärta <3 

Nu kommer lite livsråd från mig här, det är viktigt. Njut av livet, lev det väl, ha kul, skratta, gör det DU vill göra, Ja det var allt jag hade att säga för idag.

HA det bäst 

Jessica Fröjd


   


Änglar och demoner

Igår kväll blev det Kista med mamma, vi shoppade (rättare sagt jag, med hennes kreditkort), fikade på blåbärspaj, te och kaffe, och slutligen blev det bio: "Änglar och demoner" som jag velat se sedan jag först såg reklamen, eftersom jag läst boken. Som vanligt är ju boken bättre än filmen, men det är ju sällan att det är tvärtom. Jag hade redan hört att det fattades saker från boken, men insåg att det fattades väldigt många saker! Jag blev därför lite besviken, man sitter och väntar på att någonting ska hända och så händer det inte! Men jag förstår nog att de inte fick plats med alla händelser, det är ju en ganska fartfylld bok. Hursomhelst var filmen jättebra, lite seg i början men det behövde nog vara det för att filmen skulle trappa upp till spänning och då låg den där på en hög och jämn nivå. Tom Hanks spelar Robert Langdon och gör det på ett bra sätt och just att de hela tiden har tidspress på sig gör att jag sitter längst ut på kanten av biosätet och tänker skynda, skynda!Idag ska vi åka till släkten för 18-årskalas. Det ska väl bli kul, men kommer väl antagligen bara sitta där och knapra i mig en massa kakor :)
POK

Hos frisören

Nu är det äntligen dags, och vad jag har längtat. Det är så långt och livlöst och det bara hänger där som ett dött djur över axlarna. Har fått bära uppsatt en alltför lång tid nu, nej nu ska det bort! Håret alltså. Och inte snaggat menar jag, utan till axlarna ungefär. Jag vet att vissa protesterar och tycker att jag ser fint ut i långt hår (ni vet vilka ni är ^^) men jag orkar inte längre ha det så här.

Så idag bidde det att åka till Stinsen med lilla mamma och få det klippt. Ja, hon skulle ju "fönstershoppa" påstod hon, men man vet aldrig med henne, hennes garderob är fan tätare än min! I alla fall tog det sin lilla tid innan jag faktiskt fick ta och sätta mig med en frisör med saxarna i högsta hugg, först fick jag vänta i typ 10 minuter, men det gjorde ingenting. Jag fick nämligen är bit marabou av salongägaren och då vart jag glad!

Känner inte ni ibland att man verkligen inte har något att säga till frisören? Jag var nära på att fråga hur länge hon jobbat där eller nåt, men det är ju så tråkigt kallprat. Man sitter mest bara där och undrar "va fan gör hon för nåt?" och lite senare "jäklar va fint det blev!". Skruvar lite på sig under det enorma skynket och fokuserar på en punkt på magen för att hålla huvudet i den position de vill ha. Det blir inte så mycket skvaller helt enkelt. Men jag kom på en sak, när frisörerna själva ska klippa sig (de måste de ju göra tids nog, precis som vi andra dödliga) klipper de sig själva eller ta hjälp av en kollega? För det måste vara väldigt svårt att klippa någon som är expert på det själv. Då vet han/hon exakt vad för frisyr den vill ha, och om den nya klipparen klipper minsta fel blir det nog en jäkla massa kackel. "Nej, inte så din dummer, men klipper uppåt!" "Jag sa RAKT!" "Nej, du kan behålla dina gamla hårsprayer, jag har min egen tack så mycket!"
En frisörs mardröm är nog att klippa en annan frisör. Kan jag tänka mig.

Men nu sitter jag alltså hemma med nyklippt hår och känner mig väldigt nöjd med resultatet!
Men tydligen syns det inte mycket skillnad, min syrra öppnade dörren när jag kom hem och jag behövde flina i fem minuter innan hon faktiskt förstod att jag klippt mig. Nåja, jag vart nöjd i alla fall!Folk har sagt att jag skulle passa i den här frisyren... men jag är osäker. Visst, jag borde ju utnyttja mitt raka hår på nåt sätt, men det här är lite för vågat för mig :S Nu är det iaf försent, så det får man väl testa någon anna gång!

Klyftpotatis och bea, det officiella nattmålet

Igår blev det en fullspeckad dag, kan man lugnt säga. Runt tvåtiden gick jag till Amanda och lilla Juni för att fika på en smulpaj (asgod verkligen, men ville inte kasta mig över den som en och annan grottmänniska så jag satt på min plats och väntade ivrigt på att hon skulle fråga mig om jag ville ha en till bit) sen försvann Juni iväg och vi var ju tvugna att sätta av efter henne. Hon hade sprungit till lekparken, där vi sedan gungade en stund och Juni tvingade med mig in i en trång liten tunnel som ledde till en tiny, tiny rutschkana. Efter promenaden gick vi hem till dem igen och tittade på saltkråkan (det värmer i hjärtat!). Så det hade gått hela 3 timmar innan jag slutligen gick därifrån.

Men hem fick man inte gå, nej vi gick direkt hem till Stina på en grillfest. Det var jättetrevligt och människorna där var verkligen jättesnälla. Klockan var runt två på natten innan jag, Sandra, Anna och Tessi gick hem till mig, helt utslitna. Jag däckade hemma på madrassen, mysigt! Vaknade nästa morgon och trodde klockan var sex-sju på morgonen, men den var faktiskt redan tolv. Vi steg upp, åt frukost och sen var de tvugna att åka hem. Vad fanns då kvar för mig att göra? Plugg. Jävla sega naturkunskap... usch.

Jättekul torsdag kort sagt!

Livet har sina goda stunder


Hjälp, Ipren-mannen!

Nu är helgen här! Yeay! Shit vad skönt med 4 dagars långhelg!!! Jag är så glad att det spricker i mungiporna, haha. Det enda negativa är väl den hög med böcker jag släpat hem, samhällskunskap, engelska, kinesiska, naturkunskap... blä. Typiskt att typ allting ska falla på måndagen efter denna sköna helg. Det positiva är väl att man riskerar inte att bli stressad och råka ut för den creepy-mag-reklamen som säger: "jag orkar inte mer". Hu, kusligt. Vissa tv-reklamer slår verkligen skräck i en. När Ipren-reklamerna först kom ut på tv var jag skitskraj, jag hatade allting i såna där stora kostymer som hoppade fram från ingenstans. Läskigt! Och inte hjälpte det att han hade en sådan där förvrängd, vresig röst som skar i öronen likt kritan på svarta tavlan. Hjälp!

Imorgon har jag i alla fall bestämt möte med Junis familj igen och det är väl det slutgiltiga "testet" innan jag faktiskt får agera barnvakt. Några tips? Hur ska jag uppföra mig? Kändes bara så svårt när de hade alla dessa regler: inte säga "Juni, du får inte göra så", inte nämna Pippi Långstrump, inte låta henne se på tv, inte mata henne med godis osv. Skitbra regler verkligen, bara lite svåra att följa. Om jag verkligen inte tål ungen för ett tag, då kan jag tydligen inte sätta henne framför tv:n med en skål karameller i händerna. Nej, nu ska man mata henne med russin och vindruvor... vilket jag känner igen från min egen uppväxt. Vad är liksom en fiskedamm på ens kalas utan godis? Det enda våra gäster fick var just små russinpaket, mandariner och ballonger. Och se hur jag blev nu, inte hjälpte väl det någonting? Haha. Tack mamma och pappa, för att ni inte gav mig mer godis än nödvändigt. Men fan för fiskdammen.

Soo long på er, eller hur man nu säger i era små huvuden ^^Hur högt orkar trädet att nå?
Om du fäller det, vem kan svara då?

Härlig dag!

En lektion idag, vilket var grymt skönt, kändes inte ens som en skoldag utan bara en z-dag som spenderades duktigt. Det blev nämligen jogging idag på gympa ute vid Edsbergs sportfält. Så himla skönt att jogga ibland och jag känner hur jäkla bra jag blivit den senaste tiden, sedan jag började jogga minst en gång i veckan. Det är inte mycket, men det ger resultat, tro mig. Förut kunde jag knappt jogga 3 minuter utan att behöva stanna.

Jag vill passa på och tacka min syster. Hon är verkligen en sådan människa som stöttar en genom allt och verkligen peppar en när ingen annan gör det. Ibland kan hon verkligen fungera som den där sista knuffen till att man verkligen vill satsa på något och jag känner mig så glad och tacksam för att hon finns där när man behöver henne. Tack!


Vi kommer aldrig se likadana ut, trots vad alla säger. Men vi klarar oss i alla fall :)
POK

I wanna be forever young

Någonting jag har märkt på senaste tiden, tack vare många födelsedagar här i april-dagarna och eventuella studenter, är en stor koncentration på åldern. Inte visste väl jag att denna enhet kunde ha så stor betydelse som det faktiskt har. Det handlar om ungdomlighet, om barn och vuxna och gränsen som skiljer dem mellan och katagoriserar dem i "vuxenbordet", där alla röker pipa och dricker whiskey, och "barnbordet", där saft och kakor står framdukade, vilket vi tonåringar tvingas genomlida vid varje släktträff. Handlar det hela om vem som är mogen för vad? Låt mig tänka...
 
Folk säger ett och annat om till exempel åldrar i ett förhållande, att en gubbe på 80+ som är tillsammans med en 20-åring är tabu! Det är faktiskt aningen incest, enligt många. Mig inblandad, usch. Men i kärlekens namn ska man inte döma efter skalet, kärleken är ju trots allt blind. Ändå! Nej, nu måste jag knuffa bort den bilden ur mitt huvud. Så varför har åldern en sådan stor betydelse? Vi är väl alla människor? En femåring med glugg och en pensionerad tant med rullator är trots allt av samma skrot och korn. Men jag skulle bli jäkligt överrumplad om jag fick syn på en 70-åring på ett disco, och att en vuxen man sätter sig med de andra barnen i en sandlåda helt frivilligt, det är bara galenskap. Det handlar om intressen, om samma förutsättningar och för vilka andra man kan tala med det om. Barn kan leka tillsammans, ungdomar kan festa tillsammans och vuxna kan visa medlidande för varandras outhärdliga arbeten och familjeliv. Seriöst, vem vill umgås med en treåring som hoppar i vattenpölar eller en arbetsnarkoman till 40-åring som behandlar en som "liten och dum". Åldern är en stämpel i pannan som antingen ger respekt eller som får andra att lägga huvudet på sned och säga "aaaw". 

Min pappa har själv fyllt 44 år och man märker att han varit deprimerad en tid då han köpte en motorcykel. Nu är han som ett barn på julafton. Innan hjälpte det inte att säga "alla andras föräldrar är 50 år, pappa!" Nej, då muttrar han bara och säger att vi barn blir så stora och att vi snart kommer flytta ut. Allt som kunde agera som ett plåster på såren i hans 45-årskris var en hoj för honom att känna sig gubbig, eller i hans fall ung, på. Ålderskriser är ytterst vanligt och sker cirka fem gånger under en hel livstid, minst. Det är väl runt 20, 30, 40, 50 och 60, sen slutar de bry sig. En ålderskris är enligt mig ett rop på hjälp, där man drömmer om det förflutna och när man slapp bry sig och ta ansvar för allting. Men även unga kan få ålderskriser. Jag pratade med en bekant som skulle ta studenten nu i sommar och hon såg nästan ut att börja gråta då hon såg på mig och sa: "Är jag gammal?" (Jag bör inflika att hon vid detta tillfälle var aningen berusad) och jag kunde bara skratta åt henne. "Nej, sa jag, du är ju bara 18 år!" Men hon drog upp hela student-scenariot coh sade att efter gymnasiet skulle hon känna sig vilsen. Detta var för mig ytterst förvirrande. Är det inte detta alla saknar? Att sluta gymnasiet, fylla 18 och bli vuxna! Det där enorma steget från att vara en inkompetent, finnig tonåring till en ansvarsfull, mogen vuxen. Är den drömmen en lögn?
 
Om jag frågar folk i 3:an vad de ska göra efter gymnasiet rycker de flesta på axlarna. Och det kanske är så, att de är vilsna. De ska just bestämma vad de ska göra i sina liv, vad de ska bli och hur de ska göra det. Det är inte något man funderar ut på 5 minuter. Många tar sabbatsår, jobbar ihop lite pengar för att sedan få resa. Andra kastar sig snabbt in i leken och pluggar vidare. Många är rädda, även om vi yngre tror att de är stormförtjusta så längtar dessa människor faktiskt tillbaka till gymnasiet, då de bara kunde få vara. Flyta med strömmen lite. Och plötsligt ska de stå på egna ben. Det är skrämmande, vilken sekund som helst kan de falla ner i en djup avgrund i samhället i form av en arbetslös, pank hyresgäst som äter kackerlackor till frukost.     

Ålderskrisen drivs mest av den obehagliga tanken att man blir bara äldre och äldre. Barndomen kommer aldrig återvända, this is it och det smärtar mig att säga så men det är så. Folk ser skräck då de borde njuta av livet som går. Värst är att se bak på det förflutna och längta tillbaka, det är bara smärtsamt. Jag själv längtar till framtiden och visst har man hört att de unga vill bli äldre och de äldre vill bli unga. Ironiskt nog. Men tider kommer då man faktiskt kan glömma allt det här om åldrar och faktiskt bara vara. Det borde inte finnas ett mått på livet och din livslängd, det borde finnas ett mått på alla de minnen man kommer få och allting man kommer få uppleva. Livet tar inte slut bara för att man klassas som "vuxen" eller fyller 50. Se inte livet som en tid, se det som ett tillfälle att skina.  

Youth is like diamonds in the sun, and diamonds are forever


Nu är jag glad!

Åh, innan jag går och lägger mig måste jag få skryta! Denna vecka ska jag bara gå tre skoldagar, sen är det ju Kristi Himmelsfärd! På måndag, alltså imorgon, har jag två lektioner (börjar efter lunch), på tisdag har jag en och på onsdag har jag två (ev. en pga komp). Lycka!!! :D Haha!

Har precis kollat klart på en film som gick nu på tv, "Dèja vu". Den var skitbra! Älskar när filmer är krångliga i början och det visar sig sedan att allting har ett sammanband, allting hänger ihop på ett klyftigt och ändå ett överraskande sätt. Lite som i "Lucky Number Slevin", jättebra film.Godnatt!

Utflykten till Utö

I går var det dags att göra den lilla resan med naturkunskapsklassen till Utö, den lilla ön som ligger långt borta i Ingenstans. Efter pendeltåget mot centralen, byte mot västerhaninge, buss till Årsta brygga och slutligen båt i 55 minuter (därefter lite promenerande genom skogen) var vi framme. Och visst var det vackert, med solen som fick vattnet att glittra, de kala klipporna och den klarblå himlen, men jag var för trött för att riktigt bry mig. Det enda jag kunde tänka på var frågan: varför inte i Edsviken, 15 min hemifrån? Nej, vi behövde åka genom eld och vatten för att komma till denna lilal skärgård. Jahapp. Men dagen visade sig bli riktigt rolig! Kanske inte då vi räknade laven på träden, eller när jag försökte fundera ut hur jag skulle få mikroskåpet att fungera, men annars var det riktigt härligt. I huvudsak letade vi efter varelser i vattnet (vilket jag starkt ogillar, påminner om naturskolan man fick genomgå i lågstadiet) och senare gick jag och Alice på fågelskådning... haha, lite roligt var det! Fick dock inte vara med och åka den uppblåstbara båten eller vada ut i stövelbyxorna. 

Hemvägen var rolig, konstigt nog, det brukar jag aldrig tycka. På båten tillbaka satt jag, Elin och Maja (alias Snyltarn, Smulan och Räkan) och körde sten sax påse, vinnaren skulle få de andras insatser, bananer (min ruttna), choklad, Elins kära äpple, m.fl. Och vem ser vi gå ombord på båten tillsammans med fru och barn om inte rapparen Petter! Lite coolt sådär när man ser en kändis, han såg exakt ut som på tv: grå munkjacka, solbrillor osv. När vi sedan åkte buss och tåg ville grabbarna fota med min kära kamera och jag kan väl kort sagt säga att det vart en del att titta igenom nu när jag är hemma ;D  

Kvällen avslutades med brakmiddag hemma med familjen, sen stack jag till Anna och Therese där även Sofia och Sandra väntade. Vi tittade på Eurovision (förstås, jag var fan fett taggad efter att ha haft det norska bidraget på hjärnan hela dagen tack vare Smulan och Räkan) och det var väl sisådär. Början var verkligen det segaste jag varit med om, placerade dem alla lugna bidrag i början med flit? Det vart bättre mot slutet i alla fall och jag själv var osäker på vem som skulle vinna överhuvudtaget, fanns inga sådär jättebra bidrag. Men jag tyckte om Norges (sådär mysigt svängig och rolig, fastnade faktiskt för fiolsolot efter att ha hört den ett par gånger!) och Azerbaijans bidrag, Tysklands var bra förutom att Dita von Teese kom och förstörde lite... Så jag vart ju glad när Norges "Fairytale" vann. Helt rätt enligt mig!

En bra lördag sammanfattningsvis, här kommer lite önskade kort också ;) pussar och kramar på er!
Collage: Sweet flowerfield

Slängde ihop denna för ett tag sen. Vet inte riktigt vad den står för, men det är väl den söta delen i mitt liv och de saker jag tycker om!   

Snart ska jag till skolan, bara två lektioner idag så det är ju skönt. Helgen blir hyfsat slapp utöver resan till Utö, ska se om jag hinner klippa mig också.
POK

EF-möte

Efter EF-mötet i Östra Real känner man sig aningen mer välinformerad, ändå var timmen ganska lik en repetition av vad jag redan läst. Men det var trevligt att få träffa Anna och Therese, har knappt sett dem den här veckan och det blev en del skratt under föreläsningen. Efteråt gick vi för att äta några cheeseburgare på donken, dessutom köpte Tessi den nya McFlurryn Maräng Swiss, vilken hon lät mig smaka. Den var väl god, men jag tycker fortfarande inte om bananglass, vilket den hade en tunn smak av, men marshmallowsen var jättesöta och chokladsåsen var riktigt läcker.

Vårt största problem just nu verkar vara att vi kommer svälta under resan till England. Jag menar, först får man en liten frukost med toast, te och flingor. Sen en lätt lunch (typ macka, frukt och chipspåse, hur nu det kan vara en bra lunch ^^) och sen avslutar man med en stor middag. Det första som kom till mitt huvud när matschemat var uppställt var tanken: men mellanmål då? Haha! Shit, jag är van vid att äta något både innan och efter middagen, får väl se hur detta kommer bli. Dessutom kanske man får typ bruna bönor till middag... får väl hoppas på det bästa och visa tacksamhet så mycket det går!

POK 

Gnällinlägg nr 1

Engelska nu då och ilskan börjar bubbla inombords. Det pågrund av olika saker, dels är jag skoltrött, dels vart jag lite sur för att vara 3 poäng från MVG på engelska nationella (jag är förstås skitglad för ett VG+, men om man är så nära blir man ändå märkbart irriterad). Dansen igår vart skit rent ut sagt och jag vill bara hem och sova...

Gnällinlägg nr 1? Nej, bortsett från allt detta ska jag till ett EF-möte efter skolan för att förbereda mig inför språkresan, ska bli kul, men det känns ltiie stressigt bara. Gud vad jag längtar tills nästa vecka - tre slappa dagar (tisdagen en lektion, onsdagen två) och sen ledig torsdag fredag då det är Kristi Himmelsfärd. Wohoo!

Nej, mår inte så bra nu och med tanke på att det mesta av helgen ska tillbringas på Utö känns lite pissigt. Visst får man vara där med härliga människor, men ändå... jag klagar på allt nu...

Efter 5 år ska vi slutligen splittras

Varför ska en sådan här bra dag sluta så här sorgligt? Jag blev minst sagt överrumplad då hon släppte bomben så att säga. Kan vara svårt för er att förstå, men efter 5 år med samma människor blir man lite tårögd.

Okej, så allting på träningen gick jättebra idag och vår lärare Lina gav oss jättemycket beröm för våra insatser. Jag var nöjd och kände mig på riktigt bra humör när vi satte oss i en cirkel för att prata om diverse förberedelser inför dansuppvisningen. Men samtalet visade sig handla om något helt annat. Tydligen har vår dansgrupp blivit för liten och nu är de tvugna att splittra oss. Alla satt helt tysta då Lina berättade att några av oss skulle få börja i en grupp med äldre "bättre" dansare och några i en yngre "sämre" (vill egentligen inte använda detta ord, alla är verkligen jätteduktiga!) grupp. Alltså kommer jag inte längre få gå med folk som jag gått med under väldigt många år. Det känns jävligt sorgligt. T ex har Olivia och jag fått riktigt bra kontakt nu i slutet, men vi misstänker båda att vi kommer bli uppdelade i olika grupper. Fan, så här blir det alltid, att så fort man börjar känna en person riktigt bra så tar det slut. Nej, inte direkt ett bra sätt att avsluta träningen på. När vi satt på bussen på vägen hem var vi mestadels tysta.  

Så nu sitter jag här och tittar på gamla videos från tidigare uppvisningar. Känns konstigt att inte få dansa med en del av dessa längre. Men mest känns det tungt i hjärtat.


En färg säger tusen ord

Hittade en söt liten artikel i tidningen om vad olika färger på blommor har för betydelser. Här kommer ett antal:

Rosa - Jag är förälskad i dig och lovar dig trohet
Vit - Jag tror på din renhet och jungfrulighet
Orange - Jag är din trogne vän
Röd - Jag räknar dagarna tills vi möts igen
Lila - Jag önskar dig all lycka och välgång i livet
Gul - Du är solen i mitt liv
Blå - Jag vill bli vid din sida intill döden

              

Bra att veta nästa gång man får en blomma!

Storebror is watching!

Direkt hem efter ett besök på polisstationen. Nej, det har förstås inte hänt någonting, det var bara dags för mig att fixa mitt pass inför språkresan i sommar (jag kan tjata om den här resan tills jag dör!) med tanke på att mitt tidigare har gått ut och jag som ynklig 10-åring ser så sjukt liten ut, med en blond "hjälm" till hår (det innebär lugg till ögonbrynen och klippt strax under käkarna) och ett sockersött leende som kan driva en till vansinne av irritation. Nej, bort med det gamla (unga) och in med det nya (äldre).

Var lite nervös då luggen vägrade lägga sig och tjejen bakom disken sa åt mig att ta undan den så att den inte täckte ögat, tyvärr var håret lika envist som en åsna. Det gick tillslut, men vart lite överrumplad då blixten kom och jag ser närmast förvånad ut än fotogenisk. Sen frågade de om jag ville ha fingeravtryck på passet, för tydligen ska det gälla från och med i slutet av juni det här året att allas pass ska innehålla ägarens fingeravtryck, detta för att det ska bli svårare att stjäla någons indentitet, bl a. Låter bra tycker jag! Men pappa vart förstås misstänksam och sade lite halvbuttert "Nu ska lillebror få bättre koll på oss," och jag kunde inte säga annat än "Du menar storebror". Äsch, jag bryr mig verkligen inte då jag inte direkt är värsta bankrånaren på flykt. Den enda som borde känna sig obehaglig till mods är väl de kriminella. För inte kan väl ett fingeravtryck kränka ens privatliv?

                     

Fotot vart hursomhelst okej och passet kan jag hämta ut om en vecka. Prima!
POK

Skotsk dans

Gissa vart jag befinner mig? Jo, skolan igen. Har ätit en halvtaskig lunch (flottiga hamburgare utan bröd med mjuk potatis...) och ser tillbaka i tankarna på dagens mentorstid... Åh, jag skulle ju varit förberedd där.
   På utvecklingssamtalet jag hade för ett tag sedan sa hon faktiskt att detta skulle komma upp, men jag skrattade bara lite och tänkte: okeeej... kommer aldrig att hända. Men oj så fel man har ibland.
   Så jag hade onda aningar då Kerstin ställde upp oss på mentorstiden på två rader genom hela klassrummet. Det var dags för en skotsk dans(!). Förutom att jag snurrade så mycket tills jag blev yr (och jag var ju tvungen att bli den som skulle "demonstrera") så gick det bra. Och förutom när Kerstin skrek på en "takt till musiken!" eller "en heeel åtta!" så var det lugnt. Men jag vill inte göra det igen.

"Ni kommer hata mig nu" sa hon, "men i slutet av era liv kommer ni vara glada för att jag lär er den här dansen."
Yeah, right. När jag är 80 år och sitter på ett ålderdomshem med löständerna i ett glas med vatten kommer jag verkligen ha nytta av den. Verkligen.


En konversation om konversationer

Förra inlägget ska jag väl inte ens tala om... Galna lilla Anna fick värsta flumattacken och gav sig på tangentbordet i all sin hast. Jag kunde inte annat än skratta och låta henne vara. Det får helt enkelt vara hennes lilla stund i rampljuset <3

Nu lider måndagen mot sitt slut och det är jag mycket glad för. Nu är både naturkunskapsprovet gjort och även engelska nationella muntligt. Det tog sin tid, då resten av klassen fick gå, medan några fick stanna kvar och vänta i en halvtimme innan de fick gå in, med mig inräknad. Jag satt där då med Fredrik och Arpi och disskuterade helt enkelt om vad som är irriterande i konversationer (egoprat, avbrytningar, när folk inte lyssnar, m.m) och vad man kan och vad man inte kan tala om för människor. Det är stor skillnad på vad man kan säga till sina vänner och vad man kan säga till sina föräldrar t ex. Miss Backman vart lite förbryllad när jag sade detta och ville förstås veta varför jag inte kunde prata så mycket med mamma och pappa... Tja, det går väl inte liksom att förklara! Men ni vet väl vad jag menar? Med föräldrar pratar man mest om skolan, åtminstone jag. Vad finns det annars att säga? Med kompisar kan man ju faktiskt lätta på hjärtat och berätta vad som försiggår i livet, så länge det inte blir för mycket "egoprat". 
  
Dessutom har ju folk en tendens att hantera känslor på olika sätt, vilket vi också pratade om. Vissa tycker om att tala om sorgen eller ilskan, andra trycker ned dem. Jag är ju inte direkt en person som trivs med att prata känslor, och nej, alla tjejer vill faktiskt inte göra det! Tycker inte riktigt om i alla typ romantiska komedier när killarna säger: "Ånej, nu vill hon prata känslor" (panikslaget). Det vill väl killar också? Eller är det för feminint? I så fall är väl jag lika mycket man som en och annan muskelknutte. Nej, ibland behöver man rensa luften helt enkelt, på både gott och ont.

Det tuffaste av veckan är nu över och jag ska väl ta och däcka i soffan tills middagen är klar.
POK

KOM IGEN GE MIG ALLT JAG VILL HA DE E PÅ SOMMAREN SOM JAG MÅR BRA!!!

Snart ee de sommar :) sommar o sol o vi har korta kjol o vi vill ha dig markoliooo!! OMG det här förstör SANDRAS blogg :O men va ska man göra :S ingen somma utan ragga ;P sandra har i helgen var på öppet hus de var nog jätte trevligt :D sen träffade hon MIG hon tyckte jag var mycket trevlig! HAHAHA Nu ville hon käka lunch med MIG oxå eftersom jag e så rolig :P imorgon vill hon inte träffa mig, därför är jag tvungen att spionera på henne... jag ska gömma mig i hennes toa.  "nubbe o sill vi gör va vi vill fem veckor semster nu e de chill" då får ja träffa henne igen <3 Sanrt har ja prov o de e jobbigt men v ad ska manm göra ^^  sandra vill inte att jag ska läggta ut de här men de vill NI lr hur???

pussa o kramar  en fullmi

Av: Anna Kjerrgren


Jakten på Tortellinin

Sitter här vid datorn med pappas kavaj på mig, känner mig som en liten krympling i den. Snart ska jag med familjen och träffa en massa släktingar, min pappas kusin fyller 40 så det ska vi fira. Efter det drar jag nog till ett par kompisar förhoppningsvis. Hela den här dagen har jag bara segat och spelat tjuv&polis med Jessi och Sebbe. Kan väl inte påstå att jag var en framgångsrik tjuv, men själva spelet är ju kul ändå.

Ska väl snabbt dra min lilla tortellini-historia innan jag drar. Jag och Jessi älskar nämligen det och då menar vi tortellini på "låda" med sås i pulverform som man kokar ihop lite snabbt. Vi åkte till stinsen igår, för att köpa present till pappa som fyller 44 år idag (Grattis pappa!) och middag till kvällen, denna lilla pastalåda alltså. Vi gick in på Vinn och letade som galningar, tillslut fick vi fråga en kille, som fick fråga sin chef och tydligen hade dem inte tortellini någonstans!!! Vi fick fnatt, för våra föräldrar hade ju liksom köpt det nyss och nu säger dem att de inte längre säljer det i affärerna. Aningen panikslagna åkte vi vidare till Ica Maxi och frågade första bästa personalen som fick slå en signal innan han meddelade att han var osäker. Oroliga sparng vi runt och letade, hylla för hylla... och slutligen - där var den! Herregud, vad jag hade blivit ledsen om de inte haft den i affärerna längre! Lyckliga och glada åkte vi hem och åt upp tortellinin. Mums!

Nu måste jag gå, men ni får ha en så bra helg!

Chili + Choklad = katastrof?

Sitter hemma nu denna soliga fredag! Ska snart åka till Stinsen med Jessi och hennes kompisar för att inhandla lite middag. Tänkte faktiskt nämna en kär person i detta inlägg, Maja, som precis skaffat en ny blogg: http://rinnertsroad.blogg.se/ gå in och checka! Hoppas allting ordnar sig för dig vännen ;)

För övrigt hade jag tänkt dra upp ett för mig ganska störande ämne, vilket för andra antagligen är lika obetydligt som gruskornet på skolgården. Men jag har börjat fundera lite på det här med nya smaker på saker och ting. Gick förbi en stor plansch häromdan där Carte d'or visade upp en av sina nya smaker: Dark Chocolate Chili. Är det bara jag som rynkar lite på näsan? För det första är jag inte ett stort fan av mörk choklad, föredrar den hederliga mjukare mjölkchokladen. För det andra - chili? Vad hände med de vanliga smakerna? Nu vill jag inte låta gammalmodiga, jag underhålls förstås av nya spännande smaker, men chili? Jag kan inte sluta undra hur det smakar, en stark krydda i mjuk, kall glass... funkar det? Inte vet jag.

Låt oss säga att du älskar mörk choklad och älskar chili. Men att slå ihop två goda saker betyder inte automatiskt att det ska bli dubbelt så gott. Som Ben&Jerry's Chunky Monkey: jag gillar banan och jag gillar valnötter; det vill säga var och en för sig! Tillsammans är det inte gott! Eller om man skopar i sig delikat vaniljglass och direkt efter tar en klunk Sprite: inte bra! Jag kan lika gärna ta den berömda blandningen kaviar och apelsinjuice, då förstår ni väl vad jag talar om...?
Någon som smakat den något så gamla nyheten Kalles Randiga med Banan? Den får mig i alla fall att rygga tillbaka i skräck.

Nej, kan någon konstatera med rent hjärta att vissa dominerande smaker kan förvandla alla blandningar till goda blandningar, så ska jag vara tyst. Men jag själv tycker inte om bananglass fast jag älskar banan, och jag tycker inte om apelsinchoklad även fast jag älskar apelsin. Får väl ta och våga mig på nya Carte d'ors smaken, men fram tills dess håller jag mig till min favorit: Carte d'Or Dulce de Leche.Ser gott ut för blotta ögat - men vi vet hur bilder har lurat oss genom alla dessa år...

Bokstavsbingo, lingonsylt och "pela"

Nu är jag jäkligt hyper! Har varit på besök hos familjen som jag eventuellt ska bli barnvakt åt. Fick träffa lilla Juni, 2 år gammal och hon var en riktigt söt unge! Lite svårt att förstå henne ibland, men hennes föräldrar verkade fatta vartenda ord. När hon sa: "pela", då visste dem att hon menade de rosa pärlorna på dagis. Herregud, jag är ingen tolk! Nåja, det var inte lika hemskt språk som Hannas - hon kallade paprika för "koppel" bl a.
    Jag var där i 1½ timme över en middag (biff, potatis och lingonsylt, och sylten älskade Juni verkligen, hon doppade sin lilla gosedjurshund ner i burken också!) och jag fick prata med Amanda och Risto om allt mellan arbete, skola och att aldrig säga ordet "Pippi Långstrump" inför Juni, för då skulle hon bli hyper och vilja se på den rödhåriga jäntan på tv.
   Men det gick bra i alla fall, lite pinsamt kanske men det känns bra. Juni verkar vara en lätt människa att ta om hand, hon började inte ens gråta när hon föll pladask på ansiktet och jag stålsatte mig verkligen för tårarna och skriken. Nej, nu ska man vänta till början av nästa vecka, antingen spelar jag svårflörtad eller så kastar jag mig på telefonen. Får se hur det blir. 

Nu ska jag plugga lite kinesiska... kanske tillsammans med en skål glass? Mums!
POK

Slött inlägg igen...

Nu står jag i skolan här med Maja vid min sida, slutade för en halvtimme sen, men jag hara bara ytterligare en halvtimme kvar till träningen här på Rudbeck så jag tänkte: varför åka hem liksom?

Ska skärpa mig med bloggningen jag lovar, men just nu har jag haft nationellla i engelska, vilket gick sisådär. Lite annat har korsat mina tankar, så som mitt barnvaktsjobb! Japp, imorgon ska jag träffa familjen hos dem över en fika och disskutera min framtida karriär. Ska bli spännande att träffa lilla Juni, hon är 2 år gammal.

Hör av mig senare, zaijian!

orkar inte skriva hallel...

Hej, jag har hål nu och Emelie sjunger Hallelujah bredvid mig. Maja har tagit ett test på hur gammal hon var och tydligen är hon inte 16 utan 80+.
   Snart har jag något som kallas ergonomi typ, lite vardagsteknik om hut man lyfter saker och liknande. Svårt att förklara, särskilt när jag själv inte vet vad det är riktigt.

Hejdå!!! Skriver mer sen när jag kmr hem...

Jäkla borrmaskin...

Idag är jag ledig, trots att det är en måndag, vilket är superskönt. Dessvärre har jag inte gjort mycket idag annat än att se på film och tv. Det började dåligt redan från ögonblicket jag öppnade ögonen på morgonen - 7.30. Jag hade ju planerat att snarare sova till 10.30, men istället väcks man av att grannarna i huset bredvid borrar i sin betongtrappa. Jag vart rasande och var nära att öppna fönstret och skrika åt dem, men motvilligt steg jag upp för jag kunde inte somna om, gick och la mig i soffan och tittade på "Skönheten och odjuret". En bra film det där :)

Ingen träning idag heller så det blir en slapp dag helt enkelt. Men det får man väl ta då och då, särskilt när ens helg har varit fullspeckad...POK

Vårmarknad

Hejsan! Nu har det gått en tag sedan jag sist skrev, har nämligen varit i Dalarna över helgen på den traditionella vårmarknaden med familjen och Säfströms, och Jessis pojkvän följde med! Det har varit jättekul, med fint väder, roliga människor och en massa nyinköpta strumpor (det enda jag fick från marknaden). Ja och sen kan jag skryta med att jag faktiskt vann på chokladhjulet!!! :D inte ett sådant där megapris tyvärr, men en påse med blandad choklad och då blir man så glad att det spritter i kroppen!

Åkte dagen efter valborg, så tänkte berätta om dennna "högtidliga" helg, som snarare ses som fyllehelg av andra, men jag tog det lugnt istället. Haha, så lugnt man kan säga i alla fall. Jag och ett par kompisar drog till badberget där dom tände en enorm majbrasa och - nu kommer det chockerande - jag BADADE! Japp, jag hade precis hunnit ångra mig när Anna och Jessica såg bedjande på mig och då var det kört. Vi drog på oss bikinis och ställde oss på stranden där vi faktiskt fick en liten publik när de andra ropade 1-2-3 och så sprang vi i. Jävlar va kallt det var! Fast ändå inte lika hemskt som jag trott, men det kanske berodde på de bortdomnade händerna och fötterna.
   Efter det gick vi hem till Anna och Therese där vi fick jättegod tårta och kladdkaka och sjöng lite singstar! Därefter gick vi hem till mig, där det vart både twisterspel, skratt och dans. Jättekul, det måste vi göra om tjejer! <3

Dagen efter gick jag upp klockan nio (stön) för att tillsammans med Jessi och Sebbe gå till tåget, mot Rättvik alltså. Var jättetrött och hade planerat att sova, men nej jag var tvungen att spela både Yatzy och kortspel innan vi slöt ögonen. Men inte ens då kunde jag somna. Jag antar att jag hade för kul för att kunna blunda. När vi kom fram var resten av familjen redan där, de hade åkt dagen innan.
   Resten av dagarna kan summeras med marknad och karuseller och grodor i sjön och brännboll och vitsippor så långt ögat kan nå. Hursomhelst, en helmysig helg, fullspeckad med allt från kompisar och kvällsdopp till familjen och häktiga spel.

  


POK

RSS 2.0