Gråmåleri

Sista uppgiften innan höstlovet var gråmåleri i olja. Väldigt kul och svårare än man tror. Det här blev inte slutresultatet, vet inte vart den bilden tog vägen, men men.
 

Cupcake kväll!

Igår kväll blev det en äkta cupcake-making-baking-kväll med Anna, Tess och Maja. Har alltid velat testa att dekorera sådär sött som de duktigaste konditorna gör... nu vet jag inte om vi lyckades lika bra, men blev rätt nöjd i alla fall, somliga blev riktigt söta. Och så var det ju kul förstås!
 
Problemet var att äta dem sen...

 

Akvarell med Gunnel

Denna vecka hade vi besök av Gunnel Moheim, en väldigt talangfull akvarellkonstnär, här ovan en bild av hennes utställning på kvinnorna på golvet. Vi fick testa en väldigt experimentell teknik vilket var både svårt och roligt.

Känga


Akvarell med Torbjörn

För någon vecka sen hade vi Torbjörn Svanström som gästlärare och han skulle guida oss genom akvarellens värld. Jag har målat mycket med akvarell hemma så därför tycker jag detta är extra roligt, samtidigt använder jag en lite egen teknik som jag inte är van vid att överge. Men det är nyttigt och lärorikt som tusan. 
 

Härlig helg!

Fredag blev det stan, lördag käka ute på stan och drinkar efteråt, söndag lunch hos mamma på Värmdö. Bara en vecka kvar och sen höstlov! Underbart! Idag, måndag, har vi målat akvarell på ett väldigt experimentells vis för en gångs skull, svårt men kul. Får se hur det fortsätter imorgon. 
 
Foto:Sandra Gustafsson, på Koh Pangang

I Sandras skog

Så blev då presenten till Sandra! Blev firande på Mongolian BBQ i lördags med drinkar på Koh Pangang efteråt, skitmys! Grattis igen Sandra! Blev lite muppig inscanning och färgerna blev knäppa, men ungefär så här blev den.

En present...

En sneakpeak på en speciell present till en väldigt fin vän. Ska bara ge den lite färg och poppa in den i en ram så är det klart.
 
Tillbringade min fredag i stan med nyfunna vänner på konstskolan. Är så himla glad bara att ha några att dela samma intresse med, disskutera material och tekniker och kunna sega sig i konstbutikerna. Inhandlade ett nytt teckningsblock och fineliners i olika storlekar. Mihi!

Torsdagstema: Surrealism i vardagen

Har inte alls varit med på torsdagstemarna på sistone, och inte riktigt haft tid för denna gång heller! Men eftersom jag älskade temat så tänkte jag åtminstone bidra med en slarvig bild i blyerts, samt en gammal goding. 
 
 

Nostalgisk inspiration

Jag har kommit på att en stor del av min inspiration kommer ifrån min barndom, och därav: barnböcker. En av de bästa barnboksillustratörer jag vet är Sven Nordqvist, författare och illustratör till Pettson och Findus bl a. Tittade på massa bilder och kände åh, det här älskar ju jag! Alla miljontals detaljer, de små fantasifulla filurerna och deras miniatyrbostäder och skorstenar och fönster, underbart. 
 
 
En liten "dagens hyllning"!

Autumn is near

Hittar inte min jäkla mobilsladd till datorn, bland all sladdhärva hittar jag alla möjliga utom just den. Så uppdateringar från konsthallen får vänta ett slag. Bjuder på en skiss av någonting... kanske gör jag någonting av den.
 
 
Känner lite så här just nu, nu när hösten är på intåg. Ruggigt...

Pessimistens bekännelser

En serie jag började på för alltför länge sen. Fullgjorde sista rutan idag och det här blev resultatet!
 

Jag vill ha...

                               
                             
... stafflier! Ska fasiken lägga undan pengar så jag kan jobba lite hemma. Vore coolt att ha ståendes hemma i sovrummet.

Marknad i Rättvik

Då lider helgen mot sitt slut och årets höstmarknad i Rättvik är avklarad. Blev en jättemysig, trevlig helg nära och kära. Vi gick ca 6 timmar på lördagen och mina inhandlanden blev slutligen 13 par strumpor, tre sura remmar, ett halsband, gulaschsoppa och en toast med västerbottenost och kantareller... åååh! Det var sol och blå himmel hela dagen så det var helt perfekt höstväder. På kvällen blev det grillat och charader. 
 

Kartonger, mellanrum och cirklar


I veckan som gått hade vi i uppgift att rita kartonger för att fokusera på perspektiv och mellanrum mellan objekten, samt cirkelperspektiv. Rätt kul var det ändå, och börjar bli bättre på att jobba med kol vilket är skönt. 

Mot Rättvik

Nu är det fredag och helg! Om ca en timme ska jag sätta mig i en bil tillsammans med Sebastian, Jessica, German och Adde för en roadtrip upp till landstället. Ska bli kul! På lördag blir det Rättviks höstmarknad för hela slanten. Ser fram emot sura remmar, brända mandlar, strumpor och toasts med västerbottenost. Mumma! (Inte mumma på strumporna dock.)
 
Lägger upp bilder från verken jag gjort i veckan lite senare. 
 
Sommarens kräftskiva på landet!

Måndag igen

Efter en helg fylld med jobb- (vilket fick det att kännas som att det INTE var helg, wonder why...) var det måndag och kroki på skolan. Modellen var en typ 80 år gammal gubbe. Läskigt när han ramlade av podiet... Crazy monday.
 
 
Längtar till helgen, ska upp till landet på den årliga höstmarknaden. Ska bli superskönt!

RSS 2.0