Kaktjuven är klar!

Idag har inte hänt mycket. Var i Kista med Anna, Tessi, Sandra och Fia en stund och kollade in dem nya affärerna. Köpte nya leggings och ett svart linne. Nu är jag hemma och kollar på filmen "Prinsen och jag", den verkar än så länge ganska bra. Har annars pysslat med en liten teckning, dels har jag ritat den för hand men sedan lade jag till färgerna på datorn. Vad tycker ni, vilken blev bäst?


Tröjan är som gjord för oss

Har just haft en myspysig pizza-middag med Anna, Tessi och Sandra. Det vill säga hemmagjorda pizzor, dem klår ju alla pizzahak i hela världen! Yummy! Sen skulle dem iväg och se "New Moon", den har man ju redan sett så det får bli annat för mig. Men det var trevligt så länge det vara, haha!

Tidigare idag var jag i Sollentuna Centrum med Maja och Olivia. Vi besökte bl a Gina Tricot och vi fann ett helt otroligt kap. Ni förstår, jag och Olivia ska dansa med resten av vår grupp till låten "I gotta feeling" med Black Eyed Peac. Och vad finner vi inte om en svart tunika med texten "Tonights gonna be a good night"? Som perfekt för vår show! Vi måste ju ha dem på, de är som sydda för oss! Nu gäller det bara att få tag i Kristina och övertala henne!

Fick ingen direkt bild på den men här är den i alla fall --> https://www.ginatricot.com/se/#/product/27509900

PS. Måste säga att Sollentuna C har blivit sjukt snyggt! Med både Espresso House och Wayne´s cofee, samt en helmysig brasa och pianist på Wayne's! Herregud, där kommer jag antagligen sitta hela vintern och julfika. Ses där!

The Last Bounce

Nu vet jag en sak jag kan lägga till på önskelistan! Ja, jag har ju redan fått en nypa julstämning i mig sedan Jessi satte på julskivan igår för första gången i år. Aah... underbar känsla. Och ja, jag vet att vissa kan tycka det är lite väl tidigt men det är ju faktiskt första advent nu i helgen! Så jag föreslår att ni tar fram cd-skivorna, de första keramiktomtarna och ljusstakarna, så att ni är redo innan julsångerna står er upp över öronen. 

Jag hoppas på att "The Last Bounce" inte är slutsålt än. Det är nämligen vad jag önskar mig. Ni som inte vet så är Bounce ett väldigt populärt danskompani, sju människor sammanlagt, med stora talanger. De ska framföra en sista show och jag har alltid velat se dem, så det här blir min sista chans! Håller fingrarna för att den inte är slutsåld, men showen är i april 23-24 så får väl se.

Här är ett smakprov. Enjoy!           

Svinvaccin - ja eller nej?

Nu har man hål, och när jag säger "man" så menar jag mig, förstås. Sandra - idiotförklarad. Haha. Nej men jag är uttråkad. Tänkte därför roa mig med lite debatteringar om ett väldigt aktuellt och omtalat ämne just nu. Du kan kalla det vad du vill: sjukdom, influensa, svinis. Men jag talar i alla fall om svininfluensan.

Nu har det gått ett tag och influensan har fått härja genom Sverige och resten av världen. Fler och fler runt omkring mig har tagit vaccinet mot svininfluensan, medan andra säger att det är onödigt, att det ändå bara är en vanlig influensa eller att det värsta är över. Dessvärra har jag hört att det inte är över, men vad vet jag? Vad jag säkert vet är att jag är förvirrad. Snurra-runt-i-mörker-med-en-ögonbindel-vilsen, fastklämd mellan ett dilemma - ta sprutan eller inte.

Jag läste tidningar, för ovanlighetens skull, och majoriteten av alla läkare säger att man ska ta vaccinet. Dels för att det är taskigt mot andra som faktiskt klarat sig från fluensan och blir då smittad av den som inte vaccinerat sig. Av mina undersökningar har jag hitills fått veta att biverkningarna är ont i armen eller hela kroppen, feber i vanligast en men även flera dagar, hängig och trött och, förstås den mest omtalade konsekvensen - gå baklänges. Ja, det var då någon liten amerikan som påstår att efter att ha tagit vaccinet kunde hon (eller var det han?) endast gå baklänges och springa framlänges. Jag tyckte det var absurt, att det var ett trick att få uppmärksamhet eller mätta medias hungriga käftar, men så säger en i min klass att hans sysslings ungar också bara kan gå baklänges! Min första tanke är: ungar? Barn har ju en väldigt livlig fantasi. Nej, det går jag inte på. Eller? 

Så pappa var fast besluten att få hela sin familj vaccinerad. Det avr väl bara min syster som tvekade inför biverkningarna. Men så häromdagen, då pappa besökte min farbror och hans fru, sade hon att hon tyckte att vi skulle avstå från vaccinet. Och hon är sjuksköterska. Hon tyckte det bara var skit i sprutan, med kvicksilver och allt. Tja, jag kan ju bara säga att de flesta vaccin har kvicksilver i sig, men jag kan ju inte uttrycka mig särskilt professionellt i den frågan då jag egentligen inte vet ett skvatt om området.

Just nu balanserar jag på en knivsegg. Jag bryr mig inte längre, jag kan lika gärna köra ole dole doff. Vad som skrämmer mig är väl de bieffekter som vi inte vet och som faktiskt kan ske i framtiden. Det behöver inte vara just att gå baklänges, utan det kan ju bli värre konsekvenser.
Vad tycker ni? Har ni tagit/inte tagit sprutan? Varför/varför inte? Jag skulle gärna behöva lite hjälp med min beslutsångest...

           

Svar på "Gåta"

(Se inlägget nedanför om du vill klura lite först!)

Mannen red in till stan på en häst. Hästen hette Friday. Hahahaha! xD


Ikväll blir det New Moon

Snart ska jag till tåget där Maja och Frida väntar. Ska åka till Kista, käka middag och se på "New Moon". Det ska bli jättekul! Måste däremot säga att jag var extremt förvånad att det ens fanns platser dagen kvar efter världspremiären, känner några som bokat biljetter en månad innan. Men dagen efter är det ju lite svalare, och jag hoppas jag inte blir dömd till Twilight-freak, jag kan stå för att jag gillade böckerna så jag har ju mina förhoppningar på filmerna. Hursomhelst ska det bli kuligt!

Är det bara jag som tycker Jacob är snyggare än Edward? ;)


2012 - världens undergång?

I torsdags hade jag en mysig kväll framför mig. Tillsammans med papap och Jessi åkte vi till Söder och åt på kinesisk restaurang. Tog sen en promenad längs gatorna i regnet (mindre mysigt, men ändå) och kl 21.00 kom Sebbe också och vi gick till bion för att se 2012. Snacka om att det var smockfullt vid biljettköerna! Det var ju premiär för "New Moon" runt tolvslaget och stället vimlade med tjejer som väntade och väntade. Vissa hade även t-shirtar där det stod något i stil med "Stupid lamb". Jag tyckte det var lite väl överdrivet med så många människor, men man får väl ha sina egna åsikter. Tycker bara det är lite dumt att filmen ska ha 15årsgräns, de förlorar ju en hel del kunder på det sättet.

2012 var i alla fall bra, om man ska se den ska man se den på bio. Den var väldigt välgjord och ibland kunde jag liksom hänföras och chockas av undergången som visade sig på duken framför mig. Bortsett från den klyschighet som endast amerikanska filmer kan leverera (de har alltid tidspress, blir alltid jagade av t ex vatten, eld mm, han blir hjälte på slutet osv) så var den väldigt rörande, jag grät flera gånger. Jag tyckte ändå om den, den var inte riktigt som de flesta jorden-förstörs-filmer och den var ändå trovärdig. Det skrämmer mig en aning, att det kan hända. 2012 kommer jag antagligen sitta inlåst i en jordkällare tillsammans med bönor och konserver.

               

Men vad tror ni? Kommer jorden förgöras 2012, när mayanindianernas kalender tagit slut?


Gåta

A man went into town on Friday. He stayed for three night and then went back home om Friday. How can this be possible?
Sing-along-chinese-way!

Idag var det bättre. Mycket bättre. Kort dag med tre lektioner, samt avsluta skoldagen med lunch med underbara människor! Dessutom ska jag tillägga, även skriftligt, grattis Maja! Hoppas du får en bra födelsedag!!! Ja, förutom det ska jag dansa idag, förra onsdagen var jag ju med men sjuk och fick inte chans att ta ut mig ordentligt, så ni kan förstå om jag längtat! Ska bli jättekul.

Avslutar inlägget med en annorlunda låt. På kinesiskan idag fick vi sjunga Kinas nationalsång. Riktigt underhållande må jag säga. Och om jag ska vara ärlig är melodin lite roligare än den svenska. Saknar när vi fick sjunga hela tiden i steg 1. Men men, om man går steg 3 är det andrsa bullar som gäller.
Försök att sjunga med om ni kan, haha!Qǐlái! Búyuàn zuò núlì de rénmen!
Bǎ wǒmen de xuèròu, zhùchéng wǒmen xīn de chángchéng!
Zhōnghuá mínzú dàoliǎo zuì wēixiǎn de shíhòu.
Měi ge rén bèipòzhe fāchū zuìhòu de hǒushēng.
Qǐlái! Qǐlái! Qǐlái!
Wǒmen wànzhòngyìxīn,
Màozhe dírén de pàohuǒ, qiánjìn!
Màozhe dírén de pàohuǒ, qiánjìn!
Qiánjìn! Qiánjìn! Jìn!


Arise! All who refuse to be slaves!
Let our flesh and blood become our new Great Wall!
As the Chinese nation faces its greatest peril,
All forcefully expend their last cries.
Arise! Arise! Arise!
Our million hearts beat as one,
Brave the enemy's fire, March on!
Brave the enemy's fire, March on!
March on! March on! On!


Gillar inte läget

Att ha komp på morgonlektionen utan att veta det gillar vi inte. Att sitta på bussen på väg till skolan och få sms om saken gillar vi inte. Att stå där i korridoren och tänka: två timmar, två timmar då jag hade kunnat få sova, det gillar vi inte. Att rita om Cannabis på mentorstiden, vilket jag inte kan ett skit om, gillar vi inte. Att ha hål istället för att sluta klockan ett som alla andra normala period 1-dagar gillar vi inte.

Att äta lunch med Anna, Tess och Elin gillar vi.

Mer än så kom jag inte på.

Uppsatsen som jag inte förstår mig på, varför inte bara skriva en vanlig och lämna in den? Nej, det ska vara ett prov istället, mycket bättre...

Nu har jag fått klagomål på att jag inget skriver. Förlåt, haha! ;) Har varit ovanligt dålig på att uppdatera på senaste tiden, men jag kan ju skylla på sjukan (inte svininfluensan btw), men nu är jag frisk igen!
   Sitter på samhällskunskapen och har prov. Ja, det är typ en analysera-och-skriv-som-bara-den-uppsats, som jag själv tycker är ganska onödig då vi fick frågorna i förväg och bar kunnat gjort det lätt fös oss själva och skrivit en uppsats, en vanlig sådan. Men nej nej, inget vanligt här inte.
   Vad som är nytt är period två. Vad som inte är så nytt för mig är att jag bara kommer lägga till en ny lektion, Engelska B (och Kinesiska steg 3, huh, men det är samma tid, samma kanal).

Nu ska jag väl avsluta uppsatsen något. Tjingeling! 

Watch out for the walking zombie!

Har du vart ute och gått idag och fått syn på en likblek- närmast grön varelse gåendes på gatan? Med ögon som små springor, kutad rygg som ett resultat i att inte ha någon som helst kunskap om hur en bra hållning ska se ut? Som ser ut att komma direkt från bårhuset?
   Om du har sett denna varelse idag, så förlåt mig. Det var inte meningen att skrämma dig.

Dagens kost: en tallrik fil och två halstabletter (jag lovar, ska äta mer sen)
Dagens problem: kinesiskaprovet. Redan innan man blev sjuk var tecken förvirrande, samt att vår kinesiskalärare är en aning virrig och måste skriva till en massa på tavlan som hon utelämnat ur provet.
Dagens happy-moment: När jag öppnade kuvertet med klassfotot i och förberedde mig på det värsta (blinkar, smilar med tandköttet, blottar vampyrtänderna för sådana har jag tyvärr, hår i ansiktet, stå på ett sätt som får kläderna att bukta ut på ett alltför onaturligt sätt, eller så naturligt att man ser rundare ut, skratt-face osv) blev jag slagen med en glad överraskning. Jag blev faktiskt, och nu kan jag vara absolut ärlig, nöjd med mitt foto! Tjohoo!
Dagens får-nästan-panik-för-jag-överlever-inte-utan: Ipodens batterier var nästan slut när jag skulle hem. Usch.


Feber är en underlig, svettig och kylig känsla

Helgen har runnit ur mina händer. Så känns det. Familjen Säfström var över på besök över helgen, vilket var trevligt. På lördagen var vi bl a och vandra runt i Stinsen. Dessvärre fick jag frossa och feber vid den stunden och hela lördagskvällen och söndagen haft upp och ned i mitt välmående. Ibland fryser jag som sjutton, kurar mig med duntäcke och allt och i nästa stund flyger strumpor och byxor av pga värmen. Inte kul. Tvivlar på att jag kommer gå till skolan imorgon. Dels vill jag bli kry och sen känns det taskigt mot alla andra och gå till skolan och smitta ned dem. Rudbeck är ju en riskgrupp i sig.

Ska släpa mig tillbaka till vardagsrummet här näst. Följer någon film på 4:an, "Breach" eller något sådant. Helt ok, bryr mig inte så mycket om vad jag kollar på efter att ha sett i praktiken 12 timmars tv. Vad mer kan man göra? Får fundra på det imorgon och göra något produktivt av dagen men samtidigt inget för ansträngande....


Farmville - ett bondemysterium...

Nog har ni hört talas om det. Annars är man nog ganska så insnöad. Jag bestämde mig denna tråkiga torsdagseftermiddag att ta reda på vad detta spel är, någorlunda mer än tidigare i alla fall. Så, jag satte på spelet. Något nyfiken, då 60 miljoner andra människor spelar detta spel runt om i världen, spelet som ligger på topplistan på Facebook just nu. Samtidigt blir jag lite avskräckt över att spela det när jag läser i en artikel att spelbolaget omsätter miljontals pengar på detta lilla spel, i små summor. Dels på artiklar och reklam, dels på olika mobila angelägenheter som kostar mellan 10-20 dollar.

Först dyker en liten bonde-Sandra upp på skärmen. Sen börjar jag kratta och så och allt som datorn ber mig att göra. Men så fort det står att jag måste "betala", så går jag ut från spelet. Nej, jag orkar inte med sådant. Jag var för fasiken fastnaglad framför Sims 2 i tre år innan jag slutligen vid 14-15 års ålder drog mig ur beroendet. Trots mitt järva risktagande med att kasta mig in i spelet är Farmville fortfarande ett mysterium för mig, vilket jag aldrig kommer att förstå. 60 miljoner spelare? Jisses...

Se på deras "oskyldiga" pengagiriga ögon... huh!


Jag älskar att dansa!

           

Härlig träning idag. Det är väl allt jag har att säga. Mycket skratt, mycket flås men åh så mycket dans. Jag blir glad i själen!

Höstlovet är slut nu...

Nu är höstlovet officiellt över. Första dagen är klarggjord och konstigt nog överlevde man den igen. Ska snart till träningen, lär behöva den efter lovets vila (fast jag känner mig som en ballong, åt för mycket spagetti till middag)

Tänkte bara tacka för ett fint lov. Alla jag var med, alla som jag inte hann vara med eller på annat sätt blev inställt. Men det blev ett lyckat lov i alla fall och jag har hunnit med mycket!


Halloween blev lyckat i alla fall! Svart ängel var man alltså, och tjejern var skitsnygga! <3


RSS 2.0