Vill man så kan man!

Är äntligen hemma från en lång kväll i danssalen. Hade först vanlig dans i 2½ timme, sen stannade jag kvar för att intervjua Lina till ett reportage jag skulle göra i journalistiken. Det var väldigt kul och intressant att prata med henne om dansen och veta mer om henne och hennes liv. Var där i nästan en timme, fick foton och allting också så det var lyckat!

Under intervjun fick jag även en insikt. Varför inte bli dansare? Har alltid varit osäker på min teknik, baletten t. ex. Nej, jag började dansa för sent, etc etc. Men Lina började inte dansa balett förrän hon var 21 och hon är ju jätteduktig idag! Bara man har viljan till så kan man allt. Lina var riktigt uppmuntrande också, när hon frågade vad jag ville med dansen berättade jag om min känsla efter Bounce - jag funderad på hur coolt det vore att ha som jobb. Och hon sa: go for it! Vad har du att förlora? När du sedan är en 70-årig gammal gumma kommer du tänka, ååh jag skulle ha blivit en dansare.
   Kanske hon har rätt. Jag är lite förvirrad just nu. Jag vet att det bara krävs en vilja för att komma dit jag vill. Frågan är ju bara - vad är det jag vill?

                 
                  Tidigare i danssalen idag, som ett andra hem!

                 
                  Nästan alla i onsdagsgruppen

                 
                  Ripple!

                 
                  Lite dans... haha, mongo bild, men men!

                
                 Piruetter!New York Super... Fudge... Chunk...

Var på "Rött och grönt" igår med Olivia i stan, teater alltså. Vi hade till och med klätt oss för tillfället: jag hade en grön tunika och hon röda tights. När vi åkte in hade vi taggat till också för B&J's Free cone day, vilket är att man får en glasskula gratis! Yum! Men tyvärr var kiosken stängd när vi kom fram... men eftersom att man förväntat sig lite B&J's så köpte vi en hel burk istället: New York Super Fudge Chunk (haha, skrattar åt att jag faktiskt kommer ihåg namnet, inte dett lättaste!) Supergod! En trevlig tisdagskväll!

                           

Mihihih, skitstor bild, I know.


Reklamnostalgi!

Har börjat skriva på mitt PM i svenskan, vilket är ett radiomanus. Vi ska få spela in det i skolan med riktig ljudanläggning i en studio. Tänker prata om reklam i allmänhet och tänkte ha med ett ljudklipp med en reklamfilm, har ni några förslag får ni gärna skriva dem! Ska kanske ha "Icas egna varor"-sången eller "Fredagsmys". Man hittar mycket roligt när man letar reklamer, minnen, minnen, minnen.

                      


Väggen

Snodde denna från Elin. Den supercoola väggen jag försökte beskriva, men det är kollare att titta själv. Woooaaaahh Bounce, Bounce, Bounce, vill se igeeeeen!!!

               

                     Kommer säkert med fler filmer sen. Får rysningar när jag tittat, ååååhh!


Den hemliga dansen...

Eftersom att jag sett Bounce dagen innan (kan inte sluta tänka på dem!) så var jag extremt taggad på att dansa när söndagen kom. Träffade tjejerna vid friskis&svettis, där vi har hyrt en lokal nu fram till dansuppvisningen där vi ska öva ostört... hehe, låt det hemliga projektet börja! Vi ska göra en mix av gamla danser som en överraskning för vår kära danslärare. Det kommer bli grymt!

Så vi spenderade ungefär tre timmar i salen och sen gick några hem till mig för att kolla gamla dansvideos. Vissa filmer var ända bak ifrån 2004, vilket var väldigt pinsamt och plågsamt att titta på. Samtidigt blir man glad när man ser hur mycket man har utvecklats.

                                                      

Har datakunskap nu, alltid tid för att uppdatera. Händer nog inget speciellt idag, men imorgon är det "Rött och grönt" som gäller! Haha! 


Bounce är gry-y-ymma!

ÅÅÅÅÅÅH FY FAN VA DOM ÄR GRYYYYMMMA! "The Last Bounce" var lättaste det coolaste jag sätt!

Så vi åkte in hyfsat tidigt, Jessi och jag, till globen. Eftersom att vi var där dagtid tror jag att det var lugnare än kvällar så vi kom väldigt långt fram när vi skulle ta ståplats - vi stod näst längst framme vid räcket. Så himla coolt. När dansarna sedan kom in blev både jag och Jessi tårögda, man blev helt exalterad! Jag älskade också variationen i hela showen, vilket också lite var hela "temat" att Bounce inte bara kör streetdance, vi fick även se balett, modernt, breakdance, locking, popping, salsa och lindy hop. De kombinerar teknik, rekvisita och humor på ett så otroligt sätt. De använde bl a sängar, gummisnoddsliknande rep och en särskilt cool grej var en tre meter hög väg som hade utskjutande stora tegelstenar kan man säga (de var tillräckligt breda för att stå/sitta/dansa lite på) som drogs in och ut. I slutet av numret stod de på toppen av väggen och puttade ned en kille: hela publiken drog efter andan! Men så studsade han upp igen - de hade en studsmatta nedanför! Aaaaah!  

                            
                             Bounce gör entré i sina fångdräkter, lite av temat i showen.

                            
                             Lindyhop! För er som inte vet, en typ av swing, jättekul!

                            
                             Här var efter pausen, tjejerna körde ett glitternummer!

                            
                             Sen kom discokulan ned från taket!

                            
                             Fy fan va coolt - Jennie stod verkligen precis ovanför en!

                            
                             Kärngruppen, som ni märkt är de ju flera men de är egentligen sju.

                            
                             Eftersom det var sista showen satte de sig såhär i ring i slutet och
                             dansade. Man ser hur roligt de har det tillsammans, de skrattade och
                             någon grät tror jag!

En av killarna i Bounce hade brytit benet, vilket var jättesorgligt, han fick ju liksom inte vara med på deras allra sista show! Men han var med på scenen lite grann, i stolsnumret t. ex. Han fick många applåder han med!

Jag skulle antagligen kunna skriva tio A4-sidor om hur det var på "The last Bounce", men man vill väl inte förstöra överraskningen för de som ska kolla. Hursomhelst, ska försöka sammanfatta - galet underhållande, skrattade, grät och hade ögon som ett barns på julafton när jag stod där vid kanten av scenen. Ingenting var tråkigt, det hände alltid något och jag kan ju säga att jag lät som en gammal kärring efteråt när jag skrikit halsen av mig. Det grymaste jag sätt, någonsin. Helt klart!

(Ni som ska se Bounce och inte vill veta något mer behöver inte läsa detta: Benke fick göra en rolig grej. Han var utklädd till byggarbetare och sen under hade han en sjukt slimmad balett-trikå! Haha, alla tjejer bara skrek! Han har ju sjukt snygga muskler alltså... Ja, det var grymt!)

Jag går på moln just nu. Eller ska jag säga: dansar på moln.

The Last Bounce!

Vaknade för tidigt, igen. Halv tio. Jag har seriösa sömnproblem, eller borde det heta vakna-problem? I alla fall, sitter framför tv:n, lite groggy men åh så glad! Jag ska på The Last Bounce idag alltså, klockan 15.00 i globen! Jag och syrran ska gå, det kommer bli helt grymt häftigt! Har velat se dem så länge nu, det är tur att man får se dem en sista gång innan de slutar.

                              

                                                           Ni som ska dit - vi ses i globen!

Tur i oturen

NU har askan verkligen gjort skada. Resten av min kinesiskaklass kommer inte få åka till Kina! Det var en väldigt låg stämning idag på lektionen, jag var den enda där som inte skulle åka förrän nästa vår. Stackars treorna! Dem kommer ju inte få åka nästa år, och skolan vill inte ge bort ännu mer pengar sedan de i Irland och Italien behövde åka till typ nio länder under ett dygn för att komma hem till Sverige. Nä, inte okej.

Ska iväg och träffa vännerna nu. Helgen är efterlängtad, särskilt lördagen. Då blir det Bounce för hela slanten!!!

                             

                                                                       Woohooo!

Somedays aren't yours at all


                                         

   

Den bästa beskrivningen av den här dagen. Texten talar för sig själv.

Somedays aren't yours at all,
They come and go
As if they're someone else's days
They come and leave you behind someone else's face
And it's harsher than yours
And colder than yours

They come in all quiet
Sweep up and then they leave
And you don't hear a single floor board creak
They're so much stronger
Than the friends you try to keep
By your side

Downtown, Downtown
I'm not here, not anymore
I've gone away
Don't call me, don't write

I'm in love with your daughter
I wanna have her baby
I'm in love with your daughter
So can I please

Downtown, Downtown
I'm not here, not anymore
I've gone away
Don't call me, don't write
I've gone away
Don't call me, don't write
Don't call me, don't call me, don't call me
Don't write, don't write, don't write, don't write, don't write

Somedays aren't yours at all
They come and go
As if they're someone else's days
They come and leave you behind someone else's face
And it's harsher than yours
And it's colder than yours...


Dancing shoes

Ser ju inte mycket ut för världen vid tillfället, men kommer nog bli något helt annat i slutändan. Lite som dagen. Började kanon, uppe bland molnen, sedan blev jag neddragen mot jorden igen. Negativ energi på dansen idag, tror aldrig jag varit så otaggad. Konstigt.       

                 

                  

                                                              Checkmate on my shoulder.
                                                              I'm tired of this win or lose.
                                                       Well, I'm no knight in shining armor,
                                                           But I'm no pair of dancin' shoes.
                                                             I'm no pair of dancin' shoes.Mina små galningar

Tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder på gårdagskvällen också. Temat på skivan de skulle till var alltså: "Så kommer du aldrig se mig igen"... ja, något sådant i alla fall! Åh, va jag längtar tills jag fyller 18! Enligt mina beräkningar är det 8 månader och 15 dagar kvar. För långt.

          

          

          

                     En (z-)dag i bilder

Något över elva plingade det på dörren och där utanför står Olivia och Emilia med en påse i händerna. "Brunch!" utropar dem och jag skrattar förvånat. Åh, mysigt värre denna lediga z-dag. Vi slår oss ner för vår lyxiga brunch innan vi åker in till stan för att sedan springa till Sergel-bion: Fantastic Mr. Fox. Riktigt bra faktiskt, mysig och rolig. Det är typ en animerad film fast för vuxna (eller oss mellanting) och jag säger bara *vissel, klick klick*! (Måste ha sett filmen för att förstå, haha!)

          

           

                            

               

               

                

                            Tack för en härlig dag tjejer! Ska snart iväg till dansen, tjolahopp!


Stor kärlek!

Ett stort grattis till Anna och Therese som fyller 18 år idag. GRATTIS! Kan knappt fatta, ni är så gamla nu, haha! Lova mig att inte vara alltför vuxna! Hoppas ni får en toppenkväll på skivan!

                              

Hjälper Sandra, Anna och Tess att tagga inför skivan. Blir helbra, sen är man ledig imorgon. Wohoo!


Askan rör till det

Visste på en gång när jag vaknade att det här inte är min dag. Datakunskap på morgonen, men är läraren här? Icke. Nej, han har varit på resa i USA och är ju fast där pga vulkanaskan. Helt sjukt. Men samtidigt får man ju se det positivt: nu kan inte resten av min kinesiskaklass åka till Kina. Hehe, skadeglädje. Grymt elakt, jag vet, men jag rår inte för det. Vill inte bli lämnad här!

Jag tror att utbrottet var ett sätt för jorden att säga ifrån och stoppa alla flygning och därmed en stor del av utsläppen. Visst är det en smart tanke, egentligen? Kanske är smartare idag än väntat. Eller inte.

                             

Är inte så glad för alla de människor som fastnat någonstans dock. Tackarna. Okej om man fastnat på Mallorca eller Hawaii, men om man mellanlandat någonstans är det nog inte särskilt kul.

Håller tummarna för att flygen ska kunna lyfta åtminstone i juli, då en viss människa ska åka till Frankrike...A whole new world

Lyssna på denna, hela alltså. Helt sjukt! (Tycker förresten om den svenska versionen bättre, även om det inte har något med saken att göra, men ändå!)Idag var jag i stan med Tess och Fia och shoppade, fick hem ett par jeansshorts, jippie! Nu väntar jag bara tills värmen verkligen tar fart!


Födelsedagskort

Hej!

Har lite bråttom, ska in till stan med Fia och Tessi snart. Ska tydligen kolla in vårjackor på Zara, haha, ja och annat också!

Hade en bra dag igår. Var ute och joggade en halvtimme (success! I'm back on track!), hade morfar och morbror över på middag och sen bar det av till Järvfälla. Kajsa hade en 18års-fest, roligt värre. Fast lite pinsamt för vi kom typ en timme för tidigt, så vi var ute och vandrade en stund i villakvarteren! I alla fall, roligt var det! Grattis Kajsa! (Vet att du inte är 18 år än, men jag värmer ju upp!)

Gjorde ett "specialdesignat" kort till henne också, eftersom att Olivia och Erika tog hand om själva presenten. Blev en lite rödhårig ballerina-Kajsa!

                                 

                               Usch då vad alla ska bli gamla! Själv har man nästan ett år kvar...

Tranor och tv-trubbel

Sitter på datakunskapen och gör ingenting. Lektionen innan hade jag svenska och då förstår ni, då lärde jag mig vika pappers-tranor! Ja, kommer antagligen glömma bort den fem minuter långa proceduren, men ändå. Finfint.

Fredag alltså, det är härligt. Ska träffa Anna och Tess sen på kvällen, har inte umgåtts med dem "på riktigt" på riktigt länge. Äntligen, säger jag bara!

Kul grej: Igår satt jag framför tv:n och skulle se filmen "Blood diamond" på tv6. De hade till och med haft trailers på att dem skulle visa den då klockan 21.00. Men sen när jag zappar dit, vet ni vad om händer? Dem visar inte den filmen! Nej, då visade dem en helt annan film, "Red dragon"! Får man göra så? Haha, tyckte i alla fall det var lite lustigt.

                           

                                                                 
                                                                   Still happy...

Kan inte sluta le!

Den här dagen blev just bättre. Hade dansträning, vilket var skitkul btw, vi fick hitta på egna koreografier. Sen efteråt kallade Lina till sig mig och Amanda och sade att vi hade fått varsitt dansstipendium! Jag blev så sjukt glad! 1000 kr var! Herregud! Blev nominerad en gång tidigare till ett mindre stipendium, men det här kom som en väääldigt glad överraskning. Kan inte sluta le! Känner mig så jävla stolt över mig själv! Dessutom ska vi göra en koreografi tillsammans som vi ska dansa på uppvisningen när vi fått våra stipendium på scen. AAAAAH! Det är ju nästan som punkten på min "Innan jag dör"-lista: dansa solo på scen. FATTA!

Nä, det här har varit en awsome dag. Shit. 1000 kr i fickan är ju inte fel!

                                 

Dansen har gett mig så otroligt mycket. Både sjävlförtroende och en styrka jag inte visste att jag hade i mig.

Kramar på er!!!

Feedback
Diggar dansen!

Livet leker!

Åh jag är så glad just nu! Sitter ute på altanen i solen och bara njuter av stunden, av dagen. Är nu kvitt både kinesiskaprov och svenskatal och båda gick jättebra! Innan redovisningen var jag så sjukt nervös och då blir man desto gladar när alla nerver bara släpper när man väl ska prata. Woho! Jippie! Och nu har jag inget särskilt framför mig att plugga till. Grand!

Helgen ska bli störtkul och skön. Längtar, men veckan har inte varit så jobbig: imorgon har jag två lektioner. Hihi. Livet leker.

                                 

                                                                      Me at the moment


Innan jag dör

... ska jag

- åka till Kina, USA, Thailand, Australien, Hawaii och Maldiverna.
- surfa
- simma med delfiner
- dyka/snorkla i korallrev
- publicera en bok
- åka frittfall (haha, nej, har ju inte gjort det!)
- segelflyga efter en båt
- åka vattenscooter
- skaffa hund
- dansa solo på scen
- paddla i en forsränning
- åka vattenskidor
- ha gjort minst en bild till en barnbok

Lär komma på fler sen, men så här ser listan ut just nu. Jag lovar, jag ska göra allt!


                           

                           


Skidbacke... i osten

Idag ska jag ha en väldigt speciell redovisning på svenskan. Vi ska alla demonstrera något som vi stöter på i vardagslivet. Vet ni vad jag tog? Hur man undviker skidbackar i osten. Haha, ska bli kul att framföra. Fast jag är skitnervös på samma gång. Har med mig en ost till skolan faktiskt, ligger i en kylväska i skåpet. Nej, det är inget skämt.

Kinesiskaprovet kändes bra, så har en sak jag slipper oroa mig för. Men nu är jag desto mer nervös inför talet!

                         


PS. Vad folk gör är att de omedvetet trycker ned hyveln hårdare i början och löser sedan på trycket där osten bredar ut sig: därav backen. O ja, detta är inget i-landsproblem. Åtminstone tycker inte alla det. Kollade på FB och det fanns hur många skidbacke-i-osten-grupper som helst!

Ha de gött

Lovet är slut.

Och så var påsklovet över, gick alltför fort! Men idag är det måndag, jag hade en lektion idag så är riktigt glad!

Slutet av lovet tillbringades dels med Sandra i Vallentuna, filmmys och firande av en av hennes kompisar, kul kul! Har haft en jättemysig helg med henne. Dessutom var jag i stan i lördags med Anna och Evelina. En ny sminknecessär blev det och det behövdes må jag säga, får inte plats med sminket i den andra.

                                
                             Denna köpte jag, fast mörkblå med röd rosett. Ritkigt söt tycker jag!Te - i massor!

Idag var jag i Sollentuna centrum tillsammans med Fia. Köpte en väldigt söt ljus-lila-rosa klänning och var dessutom nära på ett par blåa sjömansshorts. Men dem fick vänta. Vi strosade runt, pratade och luktade på teer. I en affär, "Village", finns det flera olika lösteer. Jättemysigt! Älskar namnen på dem också: "Vacker dröm", "Spår i snön", "Gräddbakelse" och "Vitsippor och tödroppar" bland annat. Blir ju törstig bara av att höra namnen! Japp, har verkligen sabbat luktsinnet idag. Lite som när man ska testa hundratals med parfyrmer: tillslut finns det ingen plats kvar på varken handleden eller näsborrarna!

                             

Imorgon kommer Jessi hem! Tjohoo! Fan bara att man ska upp tidigt, måste vara på Arlanda vid nio...


Nya skor!

En slapp dag. Gjort saker jag behövt göra. Och jag har faktiskt joggat ute i det friska, varma vårvädret! Faktiskt stolt (trots att jag insåg hur jävla otränad jag är...).

Glömde säga att jag faktiskt köpte ett par skor när jag var i Rättvik. Konstigt att jag alltid hittar skor där! I alla fall, ett par svarta pumps-liknande klackskor. Fina fina. 

                 

    Inga riktiga skor det här då rå. Men så sjukt söta. En sådan där onödig sak jag kan tänka mig att äga.

Jakten på Julia

Ni kanske har hört talas om programmet "Jakten på Julia"? Den går på svt på lördag, 20.00. Har själv inte sett programmet men tittade lite på svtplay nu, eftersom att min danslärare Linas lillasyster är med! Hon heter Emmie, så henne ska jag nog ta och rösta på i nästa program!

                     

Regina Spektor på Arvika!

Wiiiee! Ska bli skitkul att se henne på Arvika i sommar. Visste faktiskt inte om att hon skulle vara där förrän Olivia sade det efetr att vi beställt biljetter. En glad överrsakning. Favoritlåten just nu:

               


Glad påsk!

Nu är jag hemma från en helmysig påskhelg på landet i Rättvik. Vädret var soligt med blå himmel, så vi hade det jättehärligt och solade en del. Blev väldigt förbannad när jag vaknade upp nu imorse här i Stockholm och såg snön utanför fönstret. Morr...

Men jag tänkte fokusera på det positiva och prata lite om helgen. På torsdagen direkt efter skolan (två lektioner, hihi) blev jag hämtad med bilen och vi åkte upp till landet. Kom fram ganska sent så gjorde inte så mycket när vi var där.

På fredagen åkte vi ner på stan för en fika på Fricks som alltid. Det var en ritkig påskstämning i luften på konditoriet, fyllt med fjädrar och marsipankycklingar. Tog en hellonmuffins med söt glasyr och en macka. Resten av dagen tillbringades på gården, vi spelade spel och sjöng singstar.

           

           

            

           

Lördagen var det då påsk. Självklart fick vi "barn" leta påskägg, en tradition vi alltid har. Slutade med att vi fick gå till brevlådan (som faktiskt ligger en bit bort) och där i låg våra ägg. Sen hade vi fixat en påsktävling till de vuxna, vilket var jättekul att titta på. de fick springa evighetsstaffet, hälla vatten i ansiktet på varann och mycket annat.

            

            

            

På söndagen var det dags för hemfärd. Vi packade, städade, käka pizza och åkte hem. Men vi ska snart träffas igen, faktiskt redan helgen efter nästa.

Idag ska jag uppdatera mig lite (ja, pengarna på mobilen tog slut också, har inte kunnat ringa eller smsa någonting!), packa upp, plugga och åka och handla lite saker. Håller tummarna för att snön ska smälta snabbt!

Glad påsk!

RSS 2.0