Eken

  

Lördag - fruktsallad till frukost, en joggingtur, måla klart, scanna in. Dagen hitills och det har inte varit något fel med den!

Höstinspirerad

Det märks i luften, i träden, i gräset, i kläderna. Ja, hösten är här och sätter sina färger. Jag är väldigt inne i dem där typiska färgerna i klädbutikerna just nu: marinblått, mörkgrönt, vinrött och senapsgult - så fint! Men hösten syns också just nu på mitt papper: senaste kreationen består av en väldig ek. Jag älskar träd och jag älskar ekar, så det här blir nog en fin hyllning för höstens framfart!


Ska självklart färgsätta den också!

Tillbakablick

Känner att jag inte riktigt haft tid till bloggandet, men nu kan jag ju skriva några rader!

Var och fikade med min gamla danslärare Lina och Amanda från dansen, det var verkligen jättekul att få träffa dem igen! Vi satt på ett fik på St: Eriksplan och pratade i timmar, mycket om dansen men det hann bli mycket annat också. Lina hade lilla Malte med sig, sex månader, så himla gullig bebis!

Har jobbat en del, så ser mitt liv ut egentligen. Har fått lära mig Fast food, med korv och glas och allt, så nu är jag korvgubbe också. Väldigt kul faktiskt, lite mer variation än bara kassa.

Min syster har flyttat ordentligt och för gott. Hela hennes sovrum är tom som pånär en stol och några "kvarglömda" prylar som t ex ett troll i sten. Japp. Hejdå min syster.

Sandra och jag har bokat resa till Lanzarote i december! Herregud fy fan va skönt det ska bli! Bara sol och bad och pool och god mat och med bästa vännen. Kan det liksom bli bättre?

Blue Star Club – Sol Lanzarote - Bild 1

Peace out!

Nightmare

                  

Efter Tim Burton-maraton tyckte jag det passade med den här bilden. Min första teckning med promarkers! De är väldigt roliga att använda, som att rita med tuschpennor men resultatet blir mer åt det akvarell-aktiga hållet. Bra investering!

Hej fördom!

Nu är den klar!


Fyrkantiga ögon

Jag är sjuuuuk...

Idag har varit en sådan där dag man lätt kan sudda bort från livets almanacka. Fast samtidigt rätt så skönt att ligga hemma i soffan tills du lämnar ett sådant där rykande varmt avtryck, strör näsdukar och skräp över hela vardagsrummet och långsamt förvandlar dina ögon fyrkantiga i och med antalet filmer och tv-avsnitt som passerar förbi. Eller inte. Just nu kollar jag på "The bucket list" och hoppas att morgondagen blir lite mer händelserik. Men bra film i alla fall!

Det blev lite Tim Burton-maraton med "Big fish" och "Edward Scissorhands". Väldigt olika filmer men bra på olika sätt. Johnny Depp är som i de flesta Burton-filmer slående udda!En kreativ dag

Eftersom jag var ledig från jobbet tog jag en dag i ataljén (det vill säga mitt sovrum...). Nu ligger ett flertal skisser huller om buller på skrivbordet, mycket är halvklart med jag har börjat på dels en serie till arbetsproverna för HiG, samt ett projekt jag tillgavs igår av min syster. De behöver en bild till ett projekt som heter "Hej fördom". Teckningen ska innehålla en busshållplats med ett flertal personer med olika status och kulturer. Skissade rätt så länge på den...


Väldigt dålig inscanning på den, sorry, men här är ett utkast i alla fall! I övrigt gjorde jag lite ansikts-övningar och lite av serien som sagt.

Imorgon blir det jobb och middag hos mamma!


Makers - ett mentorsprogram för ungdomar

Om du sitter med den nya Sollentuna-tidningen i knäet och kollar in förstasidan kan du se en bild på min syster och hennes kompis Evelina. De har nämligen startat en ideel förening, ett mentorsprogram för unga, och med detta hamnade de i tidningen. Jag läser artikeln och överväldigas, vilka inspirationer! Här har de, på helt egen hand, samlat in bidrag och skapat kontakter, hemsidor och allt annat som hör därtill, allt utan någon som helst belöning. Belöningen kommer nu, nu har de fått publicitet.

Makers riktar sig till ungdomar mellan 13-16 år, och har mentorer som är relativt unga, för att de ska kunna ha ett starkare förstående och samband. Istället för tråkiga mentorsmöten i en obehaglig lektionssal kan ungdomarna själva bestämma vart och hur de ska träffas - över en fika, på bio, via telefon eller mail, you name it.

Så ta en titt på deras fina jobb, läs artikeln och besök hemsidan! Känner du någon tonåring som söker en "storebror" eller "storasyster" att vända sig till med allt mellan himmel och blått, ja, då vet du ett ställe han eller hon kan besöka.

          


Artikeln: http://www.direktpress.se/viisollentuna/Nyheter/Startade-mentorsprogram-for-unga/
Hemsidan: http://www.makers.se/


RSS 2.0