Måla ur minnet

 
Som en kul uppgift i skolan fick vi se på en målning i 5 min och memorera den. Det gick en dag, och sedan idag skulle vi försöka minnas den och måla den ur huvudet. Väldigt kul! Kan ju behövas någon gång om man ser ett landskap man skulle vilja måla av en gång. 
 
Bilden är målad i olja. Vet faktiskt inte vem som målade originalet, fick aldrig namet på honom, men han är väldigt skicklig!

Muséumbesök


 
De första bilderna visar skolan jag går på, Edsviks konsthall i Edsbergsparken. Så himla fint område!
 
I går var vi med skolan på tre olika utställningar i Stockholm: Moderna muséet, Konstnärshuset och Bonnier konsthall. Väldigt kul och intressant, samtidigt var vissa av grejerna lite konstiga. På Bonniers handlade utställningen helt om ljud, lite underligt att stå i en hiss bara för att lyssna på musik och inte inse att hissen var själva konsten!
 

Måndagens kroki

Lite bilder från krokin i måndags! Har haft dålig uppdatering, så nu lär allt komma på en gång!
 

Sjukling - igen

Ja, jag lyckades bli sjuk... igen. Hur? Mitt immunförsvar ligger nog på strejk just nu eller någonting, tror jag ska söka efter nåt sätt att bättra på det lite. Apelsinjuice kanske? Vet inte riktigt. Men idag blir det hemma-dag vilket jag hade igår också. Mycket tv... både skönt och väldigt tråkigt.

Jättekul inlägg, jag vet!


Torsdagstema: I min stad

Första gången jag testar på torsdagstemat! Väldigt kul tema, man får så många olika idéer: Jag tänkte först på Stockholm som verkligen är min stad, men det fick bli lite utav en dröm-stad istället, jag älskar att få med massa detaljer så som små fönster och dörrar. Med en klick fantasi blir allting mycket roligare också!
 


Akvarell, A4

Elefanten är klar!

Min kära Elefanten blev klar idag, det tog hela dagen men här är den i alla fall! Lite dålig bildkvalité på min mobil, men här är ett hum om den:
 
Jäkligt mycket rynkor och veck på han, mycket jobb...

Min nya vän

Jag har fått en ny vän i Edsvik: en liten leksakselefant. Han heter Elefanten och står modell för mig just nu. En stoor förstoring i blyerts är vad vi jobbar på just nu, vi fick välja mellan olika sorters föremål som stod på ett bord och jag fastnade direkt för denne lilla krabat. Hoppas jag hinner klart med den imorgon, det är bara en himla massa rynkor som ska göras...
 
Kroki

Idag blev det kroki på skolan. Väldigt kul och lärorikt! Har gjort det en gång tidigare, så inte direkt nervös som första gången. 
 
Teckning från min första krokikurs. Lägger upp bilder från skolan lite senare!

Gladiolus


Utomhusfika

Det blev en kort dag på skolan idag, vilket alla kommande fredagar kommer bli. Vi hade genomgång av allas oljemålningar på landskapet, ställde stafflierna på rad, analyserade och kommenterade lätt. Det är kul att se hur olika stilar alla har, en egen individualitet. Efter det var klockan 11, och vi fick sluta. Holy moses, kl 11 på en fredag? Jippie!
 
Sedan köpte jag lite fikabröd, åkte hem och tog en fika på altan med far min. Satt i solen och smaskade, härligt! Ikväll blir det Grönan med vännerna, vi ska se Kapten Röd, en bra början på helgen!
 
Mumma!
 

Konstskola, första veckan

Nu har jag lite bilder jag ville visa, bilder ifran konstsalen jag kommer jobba i ett ar. Har ett eget litet staffli, hihi, och i veckan har vi arbetat med skisser av stilleben, krukor. Av de har det blivit en oljemalning och sedan har vi gjort landskap i olja as well. Himla roligt! :D
 
Konstkurs - begin!

Idag var introdag på Edsviks konsthall för den konstkurs jag nu kommer delta i för kommande året. Så himla taggad inför imorgon, då ska vi nämligen få börja måla. Har redan fått en egen plats i salen med ett big-as staffli. Är inte det drömmen?

Kommer gå skola 9-14 varje dag, också väldigt soft! Men jag får stanna i salen och jobba så länge jag vill, till tio på kvällen om jag så ville. Härligt! Nu kommer kreativa Sandra tillbaka, lär uppdatera lite mer nu kanske. Förhoppningsvis. Hihi.


RSS 2.0